Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια αντίδρασης στο χρηματιστήριο

Κέρδη καταγράφει πλέον το χρηματιστήριο με τον ΓΔ να κινείται στα επίπεδα των 1.110 μονάδων. Άνοδο υψηλότερη του 2% για Εθνική, Τιτάνα, Folli Follie, Eurobank Properties, ΕΛΠΕ. Σε θετικό έδαφος ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ. Πτώση σημειώνουν Πειραιώς, ΜΕΤΚΑ. Στο επίκεντρο το πολιτικό ρίσκο.

Ανοδικό γύρισμα στο Χ.Α., με επαναφορά του Γενικού Δείκτη πάνω από τις 1.100 μονάδες.

Σταδιακή η απορρόφηση της προσφοράς στα χαμηλά των 1.090 μονάδων μέχρι τις 15.00-15.10, και με τους βραχυπρόθεσμους παίκτες να εκμεταλλεύονται την ανοδική αντίδραση των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, το μάζεμα που είχε προηγηθεί (από τη Δευτέρα μέχρι τα μέσα της σημερινής συνεδρίασης) και με... σύμμαχο την τεχνική ανάλυση δίνονται ανάσες.

Από τα χαμηλά των 352 μονάδων στα επίπεδα των 360 προ ολίγου με γύρισμα των τραπεζών αλλά και στην πλειονότητα των τίτλων της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Χρηματιστηριακά στελέχη θυμίζοντας πως μεγάλο μέρος των ημερήσιων συναλλαγών γίνεται μέσω προγραμμάτων πράξεων (πωλήσεων - αγορών) σημείωναν ότι η δοκιμασία σημαντικών στηρίξεων και η επιβεβαίωσή τους στο πρώτο ήμισυ της συνεδρίασης έλυσε στη συνέχεια τα χέρια των βραχυπρόθεσμων παικτών.

Οπως σημειώναμε στο προηγούμενο σχόλιό μας το μάζεμα είχε ξεκινήσει σε μετοχές-σηματωρούς με ενδεικτική την περίπτωση των Μυτιληναίου, Τέρνα Ενεργειακής, ΤΙΤΑΝ κ.ά.

Ωστόσο το έναυσμα δόθηκε μέσω των τραπεζών και ειδικότερα των Πειραιώς και Εθνικής. Με συγκριτικά πονηρή συμπεριφορά η μετοχή της πρώτης αντέδρασε από το 1,29 προς το 1,36 ευρώ, ενώ η ΕΤΕ από τα 2,29 στα 2,37 ευρώ.

Πολύτιμες βοήθειες και από τον ΟΤΕ στα 11,23 ευρώ και το μάζεμα των απωλειών για τη μετοχή της ΔΕΗ στα 10,47 ευρώ.

Επίσης στη μετοχή του ΟΠΑΠ οι πράξεις των τελευταίων 30-45΄ πραγματοποιούνται στα επίπεδα των 11,49 ευρώ.
Στα 12 - 14 εκατ. ευρώ περίπου οι συναλλαγές, που έχουν γίνει στο γύρισμα της αγοράς μετά τις 15.00-15.10.

Από τη μεσαία κατηγορία η Attica Bank επιχειρείται να απεγκλωβιστεί από τα νέα χαμηλά (στο 0,10 ευρώ), με λιγοστές συναλλαγές ενισχύονται θυγατρικές του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ-ΣΙΔΕΝΟΡ, ενώ το ΥΓΕΙΑ έχει σταθεροποιηθεί στο 0,263 ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v