Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Μάχη για να μπει φρένο στη βουτιά

Με μεγάλο τζίρο, δείγμα ότι σε αυτά τα επίπεδα εμφανίζονται αγοραστές, συνεχίζει το ΧΑ. Μετά τις αρχικές απώλειες άνω του 4% ο ΓΔ βρίσκεται στα όρια των 890 - 900 μονάδων. Κινήσεις από hedge funds. Στο 9,3% εκτοξεύτηκε η απόδοση του 3ετούς ομολόγου.

Με τη ΔΕΗ η προσπάθεια αντίδρασης στο Χ.Α., ενώ η Coca Cola παραμένει σταθερά με αγοραστές εδώ και μία ώρα στο ταμπλό. Ο τζίρος των 78 εκατ. ευρώ στις 12:30 δείχνει ότι υπάρχουν αγοραστές σε αυτά τα επίπεδα. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για hedge funds που φαίνεται να ποντάρουν σε αντίδραση μετά και τη χθεσινή πρωτοφανή βουτιά.

Αυξημένη μεταβλητότητα για βασικούς δείκτες και μετοχές, με τον Γενικό Δείκτη στην περιοχή των 890-900 μονάδων από τα χαμηλά ημέρας των 863 μονάδων, τον FT 25 στις 290 από τις 279 μονάδες και τον τραπεζικό να επανακάμπτει από τις 102,98 μέχρι τα όρια των 112 μονάδων.

Υπεραποδίδει η μετοχή της ΔΕΗ, ενώ αγοραστές έχουν βγει και στους τίτλους των ΟΠΑΠ και ΟΤΕ. Ωστόσο, τη διαφορά έκανε η αρχική αντίδραση στη μετοχή της Επιχείρησης από τα 5,50 ευρώ, που σταδιακά «χτίστηκε» έως 6,15% ψηλότερα.

Όπως σημείωναν στελέχη της αγοράς, η αυξημένη μεταβλητότητα που έχει διαμορφωθεί στις τελευταίες συνεδριάσεις εκτός από τις παγίδες κρύβει και ευκαιρίες. Πάντα σε βραχυπρόθεσμα όρια και πάντα με την προϋπόθεση πως ο παίκτης θα είναι πάνω από το... πληκτρολόγιο.

Με αγοραστές και στη μετοχή-σηματωρό της F.F. Group, με αγοραστές και στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ, όπως και στην ΕΥΔΑΠ, ενώ κινητικότητα παρατηρείται και στους τίτλους των Μυτιληναίου, ΕΧΑΕ κ.ά.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως η συνέχεια της συνεδρίασης θα κριθεί από το αν μετά τις 13.00-13.30 θα ενεργοποιηθούν εντολές ξένων και προς ποια κατεύθυνση. Δεν αποκλείουν δε μετά τη χθεσινή κατάρρευση και τη διαμόρφωση χαμηλότατων αποτιμήσεων να γίνει μία προσπάθεια αξιοποίησης ενδεχόμενης αντίδρασης.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v