Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Με νίκη των πωλητών ολοκληρώνεται η συνεδρίαση

Πτωτικά κινείται το Χρηματιστήριο σε μια συνεδρίαση πολύ χαμηλού τζίρου. Απώλειες υψηλότερες του 6% για Eurobank, Βιοχάλκο. Στο «κόκκινο» Εθνική Τράπεζα, Πειραιώς, Motor Oil, Grivalia. Στήριξη στο ΓΔ από Coca Cola, OTE, ΟΠΑΠ.

Με την Coca Cola/HBC και την 3άδα ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ επιχειρήθηκε νωρίτερα η ανάσυρση του ΧΑ.

Ωστόσο ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πλέον απώλειες υψηλότερες του 1%, στις 848 μονάδες.

Με τον τραπεζικό κλάδο να παραμένει υπό πίεση, καθώς συνεχίζεται η ρευστοποίηση θέσεων αμερικανικού (ή αμερικανικών) χαρτοφυλακίου σε μετοχές της Eurobank (και δευτερευόντως της Πειραιώς) η αγορά θα μπορούσε να σταθεί μόνο μέσω της παράλληλης υποστήριξης των άλλων δεικτοβαρών μετοχών/εισηγμένων.

Η μετοχή της Εθνικής υποχωρεί 4,6%, στα 1,24 ευρώ, ενώ της Alpha 2,34%, στα 0,33 ευρώ.

Μικρά κέρδη για ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, μετοχές/εισηγμένες που και λόγω της αύξησης της αποτίμησης/στάθμισής τους στη διαμόρφωση των δεικτών συμβάλλουν αναλογικά στην εξισορρόπηση της πίεσης που υφίσταται ο ft25.

Εως τις 245 μονάδες νωρίτερα ο δείκτης, έως τις 840 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με μερίδα αναλυτών να θεωρεί πως από αυτά τα επίπεδα δικαιολογούνται κάποιες τοποθετήσεις σε μη τραπεζικές μετοχές και τίτλους-σηματωρούς που διακρίνονται, ούτως ή άλλως, για την καλύτερη συμπεριφορά τους έναντι των τραπεζών.

Στη μετοχή της δεικτοβαρούς CC/HBC αγορές πραγματοποιούταν πριν από λίγο πολύ κοντά στα 16,35 ευρώ (υψηλό ημέρας). Ωστόσο λίγο αργότερα ο τίτλος γύρισε πτωτικά.

Με αποτίμηση και πάλι 6 δισ. ευρώ ο όμιλος βαραίνει αποφασιστικά στη διαμόρφωση του δείκτη όταν η ΕΤΕ αποτιμάται στα 4,52 και η Alpha Bank στα 4,38 δισ. ευρώ.

Εχει αυξηθεί όμως η στάθμιση και σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ ενώ και η ΔΕΗ έχει κερδίσει πόντους. Ετσι οι αγορές σε ΟΤΕ και ΟΠΑΠ μέχρι τα 9,11 και 8,64 ευρώ αντίστοιχα συμβάλλουν στην αντίδραση του FT 25 προς τις 252,5 μονάδες.

Με αγοραστές έως τα 6,43 ευρώ η μετοχή της ΔΕΗ.

Εως 3,39% υψηλότερα στα 22,90 ευρώ η μετοχή της ΤΙΤΑΝ, έως 1,14% στα 28,30 ευρώ των FF Group, ενώ εδώ και ώρα σε θετικό έδαφος έχουν περάσει ΕΧΑΕ (στα 6,21), Jumbo (9,90) αλλά και Αεροπορία Αιγαίου στα 7,70 ευρώ.

Απώλειες καταγράφουν μεταξύ άλλων οι μετοχές των MIG, Tέρνα Ενεργειακής, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, Βιοχάλκο.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v