Βαριές απώλειες στο Χρηματιστήριο

Διευρύνονται οι πιέσεις για τον Γενικό Δείκτη που κινείται κάτω από τις 620 μονάδες, μετά και το δημοσίευμα για τον ESM. Εντονες πιέσεις και στα ομόλογα. Στις τράπεζες οι μεγαλύτερες πιέσεις. Στο «κόκκινο» το σύνολο του FT 25.

Βαριές απώλειες στο Χρηματιστήριο
Σε πληροφορίες πως ο ESM "παγώνει" τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, αποδίδουν παράγοντες της αγοράς την κατακόρυφη κλίση που έχει λάβει το ΧΑ εδώ και λίγη ώρα.

Πάνω από 3% οι απώλειες για τον Γενικό Δείκτη σε διάστημα λίγων λεπτών, υποχωρεί προς τις 620 μονάδες, με αυξανόμενες ρευστοποιήσεις κυρίως στον τραπεζικό κλάδο.

Ξεπέρασαν το 7% οι απώλειες στον τραπεζικό κλάδο, με εντεινόμενες πωλήσεις και στις 4 συστημικές μετοχές στο διάστημα 15:45-15:50, επιβαρύνοντας άρδην την εικόνα στο χρηματιστηριακό ταμπλό.

Σημαντική τόσο η επιτάχυνση της ροής συναλλαγών, κυρίως από την πλευρά των πωλητών, με τους αγοραστές να υποχωρούν όλο και χαμηλότερα, όσο η επιδείνωση της τεχνικής εικόνας μετοχών-σηματωρών. Ενδείξεις ανησυχητικές που καταγράφονται στο ταμπλό, αποτυπώνονται στις οθόνες των χρηματιστηριακών και επιβαρύνουν το μέχρι πρότινος βαρύ -αλλά ελεγχόμενο- κλίμα στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Κάθετη η υποχώρηση των βασικών δεικτών μετά τις 15:40, με τον ΔΤΡ να υποχωρεί περισσότερο από 70 μονάδες χάνοντας διαδοχικές βραχυπρόθεσμες στηρίξεις προς τις 800 μονάδες.

Στο ίδιο διάστημα έχει αυξηθεί ο τζίρος στις τραπεζικές μετοχές, φθάνοντας στο 48% του συνολικού, ενώ αιφνίδια είναι η σημαντική επιβάρυνση στην απόδοση όλων ανεξαιρέτως των εκδόσεων-σειρών κρατικών τίτλων.

Ενδεικτικά στις 15:55 το ελληνικό 10ετές έκανε ένα άλμα 2,65% προς το 6,95%, στη χειρότερη επιβάρυνση που έχει καταγραφεί για τον συγκεκριμένο τίτλο τις τελευταίες 4 εβδομάδες.

Λίγο πριν τις 16:00 ο τζίρος είχε ξεπεράσει τα 43 εκατ. ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v