Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Πτωτικό γύρισμα για τις τράπεζες

Εχασε τα κέρδη του ο Γενικός Δείκτης, που επιστρέφει στα όρια των 620 μονάδων. Στις τραπεζικές μετοχές επιστρέφουν οι πωλητές, με πτώση άνω του 2% ο κλαδικός δείκτης. Βοήθειες από Viohalco, Μυτιληναίο, ΕΛΠΕ.

ΧΑ: Πτωτικό γύρισμα για τις τράπεζες

Εξασθενεί η προσπάθεια αντίδρασης στο ΧΑ, με τον τραπεζικό κλάδο όχι μόνο να χάνει τα όποια αρχικά κέρδη του αλλά να μετρά, μετά τις 13:30, νέες ζημίες.

Το παράδοξο, που σημειωνόταν από νωρίς (στον Εκηβόλο), της παράλληλης εκτόξευσης του yield των ελληνικών τίτλων με τον τραπεζικό κλάδο έχει αρχίσει και λύεται, καθώς ο ΔΤΡ είναι αυτός που συνεχίζει υποχωρώντας, την ώρα που το 2ετές πλησιάζει το όριο συναγερμού του 10%.

Ερχόμαστε έτσι στην προσυνεδριακή προσέγγισή μας, οπότε είχαμε θέσει ως κατ' αρχάς ζητούμενο τις γραμμές άμυνας για τον ΓΔ προς τις 620 (και 610) μονάδες και για τον FTSE25 στις 1.635 (και 1.615 μονάδες). Για τον ΔΤΡ είχαν τεθεί ως όριο-στήριξη οι 720 μονάδες.

Μέτριες οι συναλλαγές, ανάλογος ο τζίρος, με ικανοποιητική τη ροή συναλλαγών (πωλήσεων - αγορών), ο ρυθμός πράξεων (ειδικά μετά τις 14:00) και η μέχρι τώρα (*) επιβεβαίωση των στηρίξεων.

Στον κλάδο-κλειδί αποτυπώνεται η βραχυπρόθεσμη στάση των traders καθώς αρχικά οι αγοραστές ανέβηκαν έως τις 764,32, επίπεδα όπου έγιναν αρκετές πράξεις (προφανώς ρευστοποιήθηκαν θέσεις), με συνέπεια την οπισθοχώρηση προς τις 738,70 μονάδες.

Το 50% του τζίρου σε Alpha Bank, Eurobank και Εθνική, Πειραιώς, με την Alpha Bank να "γυρνά" από το 1,78 στο 1,71 ευρώ. Ανάλογη υποχώρηση για Εθνική, με τις Πειραιώς, Eurobank να ακολουθούν.

Στα 13-14 εκατ. ευρώ ο τζίρος σε τράπεζες, άλλος τόσος στα blue chips, μετοχές-σηματωρούς.

Σε ΟΤΕ αυξημένος τζίρος (4,7 εκατ. ευρώ), σε Μυτιληναίο, ΟΠΑΠ και FF Group πάνω από το όριο του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Σε ανοδική φορά σημαντικό μερίδιο συναλλαγών στις μη τραπεζικές μετοχές ΟΤΕ, Μυτιληναίο, FF Group, ΟΠΑΠ, Viohalco, Coca Cola, METKA, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, ενώ από τη μεσαία κατηγορία ξεχωρίζουν ΑΝΕΜΟΣ και Cenergy.

(*) Στις 14:45 είχαν αλλάξει χέρια 39+ εκατ. μετοχές, τα 13,8 στην Πειραιώς και τα 12,9 εκατ. στην ΕΤΕ.

Στα 27 εκατ. ευρώ η αξία συναλλαγών.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v