Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Πτωτική κίνηση λόγω αβεβαιότητας

Στις τράπεζες επικεντρώνονται οι ρευστοποιήσεις, εν αναμονή εξελίξεων από το μέτωπο της αξιολόγησης. Σε μέτρια επίπεδα ο όγκος συναλλαγών καθώς κυριαρχεί η επιφυλακτικότητα.

ΧΑ: Πτωτική κίνηση λόγω αβεβαιότητας

Με πωλήσεις/πιέσεις και υποχώρηση προς τις 625 μονάδες ξεκίνησε η συνεδρίαση, την ίδια ώρα που στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια διαμορφώνονται ήπια πτωτικές τάσεις.

Εν αναμονή και της Yellen, τα futures στη Wall Street παραπέμπουν σε λίγο χαμηλότερες τιμές για το ξεκίνημα της συνεδρίασης.

Περιορισμένες οι συναλλαγές, ενδεικτικές του κλίματος επιφυλακτικότητας που συνεχίζεται στην αγορά, με την πλειονότητα των traders σε αναμονή (όπως αποτυπώθηκε και χθες σε συναλλαγές/τζίρο) και τους βραχυπρόθεσμους παίκτες να παρακολουθούν τις εξελίξεις με ορίζοντα μέχρι την Παρασκευή, στη λήξη της σειράς Φεβρουαρίου στα Παράγωγα.

Στις τράπεζες η προσοχή, αλλά με συγκριτικά αυξημένη συναλλακτικότητα και σε μη τραπεζικές μετοχές, με ενδεικτική την περίπτωση της Grivalia, που νωρίτερα άλλαξε χέρια ένα πακέτο 50.635 μετοχών στα 7,93 ευρώ, συνολικής αξίας 401.536 ευρώ.

Με λιγοστές ρευστοποιήσεις στον τραπεζικό κλάδο, με τον ΔΤΡ χαμηλότερα των 750 μονάδων, με πρώτο σημείο αναφοράς-στήριξης στις 740 μονάδες. Αυξημένες συναλλαγές στη μετοχή της Πειραιώς με αυξημένο τζίρο και δευτερευόντως σε Εθνική, Alpha Bank και Eurobank.

Σε μόλις 6 μετοχές υπερισχύουν οι long, με την πλειονότητα των short στις περισσότερες μετοχές του δείκτη. Σταθερές πωλήσεις σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ, με περιορισμένους μεν, σταθερούς δε πωλητές. Σε στενό εύρος διακύμανσης η μετοχή του ΟΤΕ από τη συνεδρίαση της 31ης Ιανουαρίου, σε κίνηση ενδεικτική της αναμονής που τηρούν οι ισχυροί ξένοι παίκτες τις τελευταίες συνεδριάσεις.

Οσο διατηρείται η αβεβαιότητα και... ξοδεύεται ο χρόνος, με τα κρίσιμα ορόσημα να «καίγονται» το ένα μετά το άλλο, τόσο θα διατηρείται η τάση χαμηλότερα των 640 μονάδων, με συχνές διολισθήσεις προς τις 620 μονάδες.

Διευρύνονται οι απώλειες στον τραπεζικό κλάδο, με την Πειραιώς προς το 0,18 ευρώ, με επιτάχυνση του ρυθμού συναλλαγών. Στις 11:05 η αξία συναλλαγών στα 4,8 εκατ. ευρώ, με το 56% στον τραπεζικό κλάδο.

Σε Κορρέ, MIG από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση η περιορισμένη κινητικότητα για μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v