ΧΑ: Οριακές μεταβολές για τον Γενικό Δείκτη

Περιορισμένος τζίρος και μικρές διακυμάνσεις χαρακτηρίζουν τη συνεδρίαση, με τους επενδυτές να περιμένουν τις εξελίξεις από το μέτωπο της διαπραγμάτευσης. Πτωτική κίνηση για τη μετοχή της Jumbo.

ΧΑ: Οριακές μεταβολές για τον Γενικό Δείκτη

Συντηρητική συνεδρίαση, με τους traders σε αναμονή. Οριακές διακυμάνσεις στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, περιμένοντας την ομιλία Τραμπ στο Κογκρέσο, με ενδεικτικό το +0,07% του DAX στις 11.830 μονάδες.

Στις 4.853 μονάδες ο CAC 40, στις 7.256 μονάδες ο FTSE 100, στο 1,06 η σχέση EUR/USD, ενώ συνεχίζονται οι πιέσεις στην αγγλική στερλίνα.

Περιορισμένες συναλλαγές, ανάλογος τζίρος, με τον τραπεζικό κλάδο να σημειώνει τη μεγαλύτερη (σε ποσοστό) αντίδραση, ενώ κινητικότητα καταγράφεται σε τηλεπικοινωνίες, τυχερά παιχνίδια.

Στο εύρος των 644,25-646,74 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, με αρχικά μικρή αντίδραση και στη συνέχεια ήπια κλίση, με πρώτη στήριξη σταθερά στις 640 μονάδες. Στις 1.721,99-1.730,40 μονάδες ο δείκτης της μεγάλης κεφαλαιοποίησης και στις 766,31-778,31 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών.

Χωρίς κατεύθυνση η αγορά, περιμένοντας τις εντός και εκτός συνόρων εξελίξεις, με την προσοχή στραμμένη κυρίως στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης.

Τι ζητούν οι δανειστές για αφορολόγητο-συντάξεις, σημειώνει η Ελενα Λάσκαρη, αρχίζει το... ματς για δημοπρασίες ρεύματος και λιγνιτικές μονάδες, αναφέρει ο Χρήστος Κολώνας, με τον κλάδο της ενέργειας να είναι πολύ υψηλά στην ατζέντα της άλλης πλευράς (με γνωστό το θερμό ενδιαφέρον κυρίως του Βερολίνου).

Η επάνοδος του κουαρτέτου στην Αθήνα διατηρεί το σταθεροποιητικό κλίμα στον τραπεζικό κλάδο, με τη συνέχεια να εξαρτάται από την εξέλιξη της σχετικής διαδικασίας. Αναμφίβολα τα όσα σημείωνε νωρίτερα ο Χρήστος Κίτσιος για την επιστροφή καταθέσεων, επανεισροή κεφαλαίων το 2016 (και το πρώτο δίμηνο του 2017) αφορούν στον κλάδο και στην κατάσταση που επικρατεί.

Στον κλάδο πραγματοποιείται το 46% του τζίρου, με συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές στις μετοχές της Jumbo αλλά και των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Coca Cola, Τιτάν, Lamda Development, Μυτιληναίου κ.ά.

Από τον τραπεζικό κλάδο αυξημένες συναλλαγές σε Πειραιώς και Εθνική, μεγαλύτερος τζίρος σε Alpha Bank. Η μεν Εθνική κρατά το 0,23 ευρώ, στο 1,69-1,73 ευρώ η Alpha Bank, με κρίσιμο τεχνικά σημείο το 1,72 ευρώ.

Προσπάθεια επαναφοράς για ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, με τις δύο μετοχές να μετρούν απώλειες 2,85% και 3,70% σε διάστημα μηνός. Υπό πίεση η μετοχή της Jumbo, με αυξημένες συναλλαγές και διόρθωση έως τα 13,20 ευρώ, με την εισηγμένη να ανακοινώνει τα αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο της χρήσης μετά τη λήξη της συνεδρίασης. Περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων με την Jumbo σήμερα και τον ΟΤΕ μεθαύριο Πέμπτη, κάτι που έστω και βραχυπρόθεσμα επηρεάζει τις κινήσεις των επενδυτών.

Ανοδικά και σήμερα αμφότερες οι μετοχές ομίλων διύλισης, με τη Motor Oil στα 14,61 ευρώ και με τα Ελληνικά Πετρέλαια στα 4,80 ευρώ.

Από τη μεσαία κατηγορία ξεχωρίζουν MIG, Fourlis, Intralot, Korres.

Στην πρώτη ώρα συνεδρίασης είχαν αλλάξει χέρια πάνω από 7,2 εκατ. μετοχές -περισσότερα από 2,8 στην Πειραιώς. Στα 7,7 εκατ. ευρώ ο τζίρος, με 3,2 εκατ. ευρώ στη μετοχή της Jumbo.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v