Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιλεκτικές κινήσεις στο ΧΑ

Κάτω από τις 650 μονάδες διατηρείται ο Γενικός Δείκτης, με τζίρο που παραπέμπει σε στάση αναμονής από τους επενδυτές. Ελεγχόμενες πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές, μεγαλύτερες πιέσεις σε Πειραιώς. Επιμένουν ανοδικά ΕΛΠΕ, Motor Oil, Folli Follie.

Επιλεκτικές κινήσεις στο ΧΑ

Xωρίς κατεύθυνση το ΧΑ, με τους πωλητές και αγοραστές να περιορίζονται σε επιλεκτικές κινήσεις -και αυτές σε στενό εύρος διακύμανσης.

Μέτριες οι συναλλαγές, ανάλογος ο τζίρος, ενδεικτικά της υποχώρησης του ενδιαφέροντος και του intraday από την πλευρά των traders, περιμένοντας πλέον την έλευση των δανειστών στην Αθήνα και την εξέλιξη της αξιολόγησης- θρίλερ.

Χαμηλότερα των 650 μονάδων ο Γενικός Δείκτης μετά την εμφανή αδυναμία της αγοράς να προσεγγίσει τα επίπεδα των 670 μονάδων (στη συνεδρίαση της Τρίτης) την επομένη του Eurogroup και την ώρα που η κυβέρνηση... θριαμβολογούσε. Η συγκρατημένη στάση των traders την Τρίτη κατέδειξε το πόσο δύσκολη και επίπονη θα είναι η σχετική διαδικασία για την αξιολόγηση, κάτι που γνώριζαν εκ των προτέρων στην πλειονότητά τους οι παίκτες.

Το σταδιακό χαμήλωμα των τόνων αποτυπώθηκε στη σταδιακή μείωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος, με συνέπεια τη διολίσθηση της αγοράς. Από τις 660 μονάδες -στα υψηλά της Τρίτης- ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί σήμερα έως τις 643 μονάδες, από τις 838 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών πολύ γρήγορα έφθασε να δοκιμάζεται και πάλι στην περιοχή των 750 μονάδων, ο δε FTSE25 από τις 1.775 "γλίστρησε" χαμηλότερα προς τις 1.730 μονάδες.

Λίγο ως πολύ αναμενόμενη η διολίσθηση της αγοράς καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον εξανεμίστηκε από την συνεδρίαση της Τετάρτης, συνεχίζοντας σήμερα σε χαμηλότερους ρυθμούς.

Ο κλάδος-κλειδί των τραπεζών σε οπισθοχώρηση, με τους traders να παίρνουν την Τρίτη-Τετάρτη την όποια απόδοση είχαν κερδίσει από τα χαμηλά της προηγούμενης Πέμπτης-Παρασκευής, με το intraday και short term trade να κυριαρχεί καθημερινά, κυρίως στον τραπεζικό κλάδο.

Με τζίρο 12 εκατ. ευρώ η υποχώρηση των τραπεζών νωρίτερα, με τις περισσότερες συναλλαγές σε Πειραιώς και μετά σε Εθνική, ενώ μεγαλύτερος τζίρος -πάνω από 6 εκατ. ευρώ- έχει πραγματοποιηθεί στην Alpha Bank.

Σηματωρός η Alpha Bank, δεν θα πρέπει να χάσει το 1,72 ευρώ, οδηγός η Εθνική, δεν πρέπει να υποχωρήσει χαμηλότερα του 0,2330 ευρώ καθώς σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η μεγάλη κεφαλαιοποίηση, ο ΓΔ θα κινδύνευαν με σημαντική απώλεια θέσεων.

Εκτός από τις τραπεζικές μετοχές, συγκριτικά ικανοποιητικός τζίρος στον τίτλο του FF Group -συνεχίζοντας την αντίδραση από το διπλό χαμηλό, όπως σημειώναμε χθες και σήμερα στα προσυνεδριακά σχόλιά μας.

Κινητικότητα στη Motor Oil, με τους long ακάθεκτους σε μία από τις καλύτερες σε απόδοση μετοχές για το 2017.

Τα 14,74 ευρώ νωρίτερα της ΜΟΗ είναι... ισοφάριση του υψηλού της χθεσινής συνεδρίασης, παραπέμποντας σε τιμές άνοιξης του 2008.

Στα 4,67-4,76 ευρώ η μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων, συνεχίζοντας την αντίδραση προεξόφλησης των οικονομικών αποτελεσμάτων (ανακοινώθηκαν χθες) φθάνοντας το 7,47% από την αρχή του έτους, έναντι 0,14% του ΓΔ.

Παραμένει κοντά και προς τα 7 ευρώ ο Μυτιληναίος, "χωνεύοντας" την εβδομαδιαία άνοδο 2,37% και 12,20% από την αρχή του έτους, φθάνοντας σε αποτίμηση τα 806 εκατ. ευρώ. Πρακτικά το νέο σχήμα Μυτιληναίος-ΜΕΤΚΑ αποτιμάται στο ταμπλό αθροιστικά στο 1,170 δισ. ευρώ.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει συναλλακτικά και με εβδομαδιαία απόδοση 12,59% η μετοχή της MIG.

Λίγο πριν τις 15:30 είχαν αλλάξει χέρια 38 εκατ. μετοχές -τα 14,3 εκατ. στην Πειραιώς-, ο δε τζίρος στα 22,4 εκατ. ευρώ.

Στα 8,212% η απόδοση του 2ετούς, υποχωρώντας ελαφρώς σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v