Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Άπνοια» στο Χρηματιστήριο

Ηπιες μεταβολές στο Χρηματιστήριο, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στις διαπραγματεύσεις στο Χίλτον. Πτώση καταγράφουν Coca Cola, EΛΠΕ, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Κέρδη για Πειραιώς, Alpha, Σαράντης. Σταθεροποιητικά η Εθνική. Μέτριος ο τζίρος.

«Άπνοια» στο Χρηματιστήριο

Εν μέσω αντικρουόμενων εκτιμήσεων, αναλύσεων των ξένων για τη δεύτερη αξιολόγηση βρίσκεται το ΧΑ, ενώ σε αναμονή των μηνυμάτων Τραμπ είναι οι ξένες αγορές.

Μεικτές ήπιες τάσεις στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σε οριακή μεταβολή παραπέμπουν τα futures του S&P στη Wall Street, σε άνοδο το ελληνικό 2ετές.

Σε στάση αναμονής οι αγορές -ευρύτερα- καθώς σε αυτή τη φάση διαμορφώνονται οι προϋποθέσεις για το περιβάλλον που θα διαμορφωθεί τον Μάρτιο, που θα καθορίσει τις κινήσεις των επενδυτών και των traders στο επόμενο διάστημα.

Το ΧΑ στη σκιά των εκτιμήσεων των ξένων οίκων, με την BofA να "βλέπει" πως η αξιολόγηση θα αργήσει πολύ, με τον οίκο να μην αποκλείει το ενδεχόμενο κωλυσιεργίας πέραν του καλοκαιριού. Προφανώς ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν καταστροφικό (και) για το ΧΑ, αν και από τη μέχρι τώρα αποτύπωση στο χρηματιστηριακό ταμπλό δεν φαίνεται να συγκεντρώνει παρά μόνον θεωρητικές πιθανότητες.

Είναι όμως ενδεικτικό των διαφορετικών, τόσο αντικρουόμενων εκτιμήσεων-αναλύσεων που σχεδόν καθημερινά μας κατακλύζουν.

Στην περιοχή των 645 μονάδων ο Γενικός Δείκτης με μικρή θετική απόδοση -ήδη από νωρίτερα- όπως αναλυτικά σημειώνεται (προ ολίγου) στον Εκηβόλο. Στην περιοχή των 770 μονάδων ο τραπεζικός δείκτης, με τον ΔΤΡ στο εύρος των 765,75-778,13, δηλαδή εντός της ζητούμενης περιοχής των 740 (στήριξη) και των 780 (αντίσταση).

Το 30% του μέτριου τζίρου στον τραπεζικό κλάδο, με αυξημένες συναλλαγές σε Πειραιώς και Εθνική, Eurobank, καθώς σημαντικό μέρος έχει πραγματοποιηθεί σε μη τραπεζικές μετοχές με πρώτη την Jumbo και δευτερευόντως σε ΟΠΑΠ, ΟΤΕ αλλά και Αστήρ, Coca Cola, Μυτιληναίο, Ελληνικά Πετρέλαια, ΤΙΤΑΝ, Grivalia, FF Group, Motor Oil, EXAE, Cenergy κ.α.

Στο 1,69-1,73 ευρώ η διακύμανση για τη μετοχή της Alpha Bank, με ζητούμενο ένα "κλείσιμο" στα κρίσιμα 1,72 ευρώ, στο 0,237-0,241 η μετοχή της Εθνικής. Οι περισσότερες συναλλαγές -το 1/3 των συνολικών- στη μετοχή της Πειραιώς, με πάνω από 5 εκατ. τεμάχια.

Να συνεκτιμηθεί πως το 2ετές παραμένει υψηλά αλλά χαμηλότερα του ορίου του 8%, θυμίζοντας πως πριν από μία εβδομάδα ήταν σχεδόν 3% υψηλότερα.

Μεικτές τάσεις για ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, με αγοραστές στον Οργανισμό (στα 8,39 ευρώ), με πωλητές στον ΟΤΕ (στα 8,51 ευρώ), ενώ στα 2,71 με πωλητές στη ΔΕΗ.

Στα 13,47-13,20 ευρώ η μετοχή της Jumbo -μετά τη συνεδρίαση τα αποτελέσματα 6μήνου- και με ένα πακέτο 216.471 τεμαχίων στα 13,28 ευρώ συνολικής αξίας 2.874.735 ευρώ.

Με αγοραστές Αεροπορία Αιγαίου, Viohalco, Motor Oil, Σαράντης, Μυτιληναίος, ΟΛΠ και σε Alpha Bank, Πειραιώς. Από τη μεσαία κατηγορία ξεχωρίζουν Ανεμος και Κορρές.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v