Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Σταθεροποίηση για τον Γενικό Δείκτη

Επανέρχεται σε θετικό έδαφος η αγορά, δια χειρός... Coca Cola. Πιέσεις για τις τράπεζες, με την Εθνική να υποχωρεί άνω του 5%. Συνεχίζει ανοδικά η Motor Oil, κέρδη και για Σαράντη, ΕΛΠΕ, Jumbo, Lamda.

ΧΑ: Σταθεροποίηση για τον Γενικό Δείκτη

Με μικρές απώλειες ξεκίνησε η συνεδρίαση στην Ευρώπη, με ενδεικτική την υποχώρηση του DAX κατά 0,29% στις 12.060 μονάδες και του CAC 40 κατά 0,34% στις 5.012 μονάδες.

Σταδιακά χαμηλότερα από τις 643,33, με πρώτη «δοκιμασία» στις 640 μονάδες, καθώς διευρύνονταν οι πιέσεις/απώλειες για τον τραπεζικό κλάδο.

Στα 7,86$ το Global X MSCI Greece ETF, στα 8,430% «τσιμπημένη» η απόδοση του 2ετούς ομολόγου, παρουσιάζοντας και νέα επιβάρυνση το τελευταίο διάστημα.

Με πωλήσεις ξεκίνησε και στο ΧΑ η συνεδρίαση, με τους long να έχουν οπισθοχωρήσει, με αφορμή το πτωτικό «γύρισμα» νωρίτερα των ευρωπαϊκών αγορών. Σε πτωτικό άνοιγμα παραπέμπουν και τα futures στη Wall Street.

Από τις 644,77 για τον Γενικό Δείκτη και από τις 737,01 ο Δείκτης Τραπεζών, με το που ενεργοποιήθηκαν οι πρώτες ρευστοποιήσεις στον τραπεζικό κλάδο, για να ακολουθήσουν σε ΟΤΕ, ΔΕΗ και 4-6 μετοχές του δείκτη. Λίγο χαμηλότερα οι πρώτες κινήσεις των αγοραστών στις 642,91 για τον ΓΔ και τις 728,71 για τον ΔΤΡ, για να ακολουθήσουν και νέες, περιορισμένης έκτασης πωλήσεις, με την πλειονότητα των τίτλων του FTSE25 να δοκιμάζεται ακόμη λίγο χαμηλότερα.

Πού «βλέπει» ο FTSE25 έχει αναρτηθεί νωρίτερα στον Εκηβόλο, με την τάση για τον δείκτη να έχει «γυρίσει» σε short καθώς για τον τραπεζικό κλάδο εξανεμίζεται το μεγαλύτερο μέρος της αντίδρασης της Παρασκευής. Χαμηλότερα των 725 μονάδων ο ΔΤΡ, με πωλήσεις και στις 4 μετοχές των συστημικών τραπεζών. Το 60% του τζίρου στον τραπεζικό κλάδο, με αυξημένες συναλλαγές σε Πειραιώς και Εθνική και μεγαλύτερο τζίρο στην Alpha Bank.

Σε μόλις 2 μετοχές του δείκτη -Σαράντης και Coca Cola- υπερίσχυαν οι αγοραστές, σε FF Group η τιμή παρέμεινε σταθερή, με εμφανή την «επιστράτευση» της δεικτοβαρούς Coca Cola. Εως τα 22,91 ευρώ η μετοχή, σημειώνοντας την υψηλή τιμή 52 εβδομάδων στα 23,62 ευρώ (από τη συνεδρίαση της 22/2/2017).

Σημαντικές απώλειες στην εξέλιξη της συνεδρίασης σε ΔΕΗ (έως τα 2,66 ευρώ), σε ΟΤΕ (έως τα 8,60 ευρώ), ενώ πωλητές έχουν τον πρώτο λόγο σε Viohalco, ΟΠΑΠ, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια, Jumbo, MIG, Intralot κ.α.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v