Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε... καλοκαιρινούς ρυθμούς το ΧΑ

Κάτω από τις 850 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με μικρό προβάδισμα στους πωλητές, καθώς η αγορά περιμένει τα νεότερα για το ομόλογο. Σταθεροποιητικές κινήσεις στις τράπεζες, θετικά πρόσημα για ΕΛΠΕ και Viohalco.

Σε... καλοκαιρινούς ρυθμούς το ΧΑ

Επιφυλακτικό σκηνικό, με «ζωηρότερους» τους πωλητές

Παρά το γεγονός ότι τα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια επιμένουν στα θετικά πρόσημα, επιδεικνύοντας διαθέσεις αύξησης των πρωινών κερδών, καμία διαφοροποίηση του σκηνικού δεν διαφαίνεται στο ταμπλό του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, πλην ίσως ότι άρχισαν να γίνονται πιο «αισθητές» οι πρωτοβουλίες που δείχνουν να παίρνουν οι εν δυνάμει πωλητές στο ταμπλό του μη τραπεζικού 25άρη.

Το τελευταίο έχει σαν αποτέλεσμα, με απώλειες μεγαλύτερες του 1% να κινούνται οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, Grivalia, Jumbo, Folli Follie Group και Τιτάνας, όμως οι απώλειες ακόμα είναι μικρές και δείχνουν εύκολα αναστρέψιμες, αν σε αυτό συνηγορήσει το γενικότερο κλίμα.

Από την άλλη, οι δεικτοβαρείς τραπεζικοί τίτλοι συνεχίζουν να εναλλάσσουν πρόσημα στρεφόμενοι πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος, ενώ από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με οριακά θετικό πρόσημο κινούνται οι Ελ. Πετρέλαια και Viohalco.

«Στο 4,75% διαμορφώνεται πλέον το ενδεικτικό επιτόκιο του ελληνικού πενταετούς ομολόγου, σύμφωνα με έναν από τους αναδόχους», μεταδίδει το Reuters. Νωρίτερα, σύμφωνα πάντα με τους αναδόχους, το επιτόκιο διαμορφωνόταν στο 4,875%. Η τιμολόγηση για το ομόλογο, που λήγει το 2022 και υπόκειται στο Αγγλικό Δίκαιο, αναμένεται σήμερα Τρίτη 25/7.

Ακόμα επιφυλακτικότεροι δηλώνουν οι περισσότεροι των αναλυτών, επισημαίνοντας ότι η αγορά κινείται χωρίς «πάθος», το συναλλακτικό τέμπο παραμένει σταθερά χαμηλό, ενώ μέρα με την ημέρα μειώνονται οι «συγκινήσεις» από τίτλους μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης.

Εξίσου ανησυχητικό, σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση, το γεγονός ότι ο Γενικός Δείκτης δείχνει διαθέσεις να παραμείνει χαμηλότερα από το ψυχολογικό, και όχι μόνο, όριο των 850 μονάδων, για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, ξεχωρίζουν θετικά οι Space Hellas, Τεχν. Ολυμπιακή, Αιολική και Ιασώ.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v