Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εσπασε το ανοδικό σερί στο Χρηματιστήριο

«Μαγικά» στις τελικές δημοπρασίες έστειλαν τον τραπεζικό κλάδο στα υψηλά ημέρας, πλήττοντας τις υπόλοιπες μετοχές του FT 25. Μεγαλύτερες πιέσεις για Τιτάνα, Coca Cola. Πτωτικά η εβδομάδα μετά από πέντε συνεχόμενες ανοδικές.

Εσπασε το ανοδικό σερί στο Χρηματιστήριο

Ολοκληρώθηκε και η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, μίας εβδομάδας με τρεις ανοδικές και δύο πτωτικές συνεδριάσεις που τελικά αποδείχθηκε αρνητική διακόπτοντας το θετικό σερί των προηγούμενων πέντε εβδομάδων.

Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε απώλειες 1,23% και ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών απώλειες 0,4%.

Από την αρχή του χρόνου, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 31,44% και ο Τραπεζικός δείκτης κέρδη 34,6%.

Θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι η σημερινή συνεδρίαση διεξήχθη στον απόηχο της έκθεσης του ΔΝΤ για την βιωσιμότητα του Ελληνικού χρέους και η οποία ήταν τόσο άσχημη όσο γνώριζε και περίμενε η Αγορά και εν αναμονή της αξιολόγησης της Ελληνικής Οικονομίας από τον Οίκο S&P ("Β-", Σταθερή προοπτική).
Όμως τα "καλύτερα" τα φύλαγε για τις τελικές δημοπρασίες, όπου οι "μάχες" μεταξύ αγοραστών - πωλητών πήραν επιθετικότερο χαρακτήρα.

Ενδιαμέσως ολοκληρώθηκε και η λήξη των Παραγώγων μηνός Ιουλίου, όπου αμέσως μετά οι βασικοί δείκτες κινήθηκαν χαμηλότερα, καταγράφοντας τα χαμηλά ημέρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότερα από 10 εκατ. τζίρου έγιναν από τις 17.00, όπου οι πωλητές επικεντρώθηκαν στους μη Τραπεζικούς Δεικτοβαρείς τίτλους και οι αγοραστές στις μετοχές των συστημικών Τραπεζών, οι οποίες δεν έδειχναν ότι θα κάνουν την θετική έκπληξη καθ΄ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τραπεζικός δείκτης μέχρι τις 17.00 είχε κινηθεί μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, έχοντας σαν ενδοσυνεδριακό χαμηλό τις 1106,9 μονάδες (-1,39%) και πριν τις τελικές δημοπρασίες βρέθηκε στις 1120,2 μονάδες (-0,21%). Η "επέμβαση του ιππικού" είχε σαν αποτέλεσμα το κλείσιμο του κλαδικού δείκτη των Τραπεζών στο υψηλό ημέρας των 1127,9 μονάδων (+0,47%) και μαζί με τον δείκτη στο υψηλό ημέρας τερμάτισαν την συνεδρίαση και οι Εθνική (+1,66%), Eurobank (+1%) και Πειραιώς (+1,15%).

Από την άλλη και όσον αφορά τα βιομηχανικά blue chips, εννέα δεν είχαν επαφή με το θετικό πρόσημο και έξι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση στο χαμηλό ημέρας, κάποια με δυσβάσταχτες απώλειες (λεπτομερής αναφορά στην συνέχεια του σχολίου).

Επιφυλακτικοί δηλώνουν οι περισσότεροι από τους παράγοντες της Αγοράς, επισημαίνοντας τον αυξημένο κίνδυνο σε περίπτωση σημαντικής διόρθωσης των Διεθνών Αγορών.

Για αυτή την περίπτωση και για τους "γνωστότερους" δείκτες, έδωσε τεχνικές οδηγίες το τμήμα ανάλυσης της Fast Finance αναφέροντας:

DAX: Ο "Γερμανός" μάς έδωσε ιδιαίτερη μεταβλητότητα οφειλόμενη κύρια στις ανακοινώσεις και χτυπώντας με βία τις αντιστάσεις συνέχισε καθοδικά, στοχεύοντας χαμηλότερα των 12350 μονάδων και ίσως και χαμηλότερα των 12250 μονάδων, όσο συνεχίζεται η άνοδος του Ευρώ (κοντά σε υψηλά 2ετιας έναντι του Δολαρίου). Όσο βρισκόμαστε χαμηλότερα των 12520 μονάδων δεν μπορούμε να μιλάμε για "πειστική" ανοδική αντίδραση.

S&P 500: Το 2465 είναι η κύρια στήριξη, με το 2469 κοντινή. Από πάνω, βλέπουμε τις 2481 μονάδες.
Dow Jones: Πιο "τεμπέλης" ο Βιομηχανικός δείκτης, χωρίς να καταφέρνει τιμές άνω των 21670 (βασική αντίσταση) ενώ από κάτω οι στηρίξεις εντοπίζονται στο 21590 - 21540 και 21500 μονάδες.
Επιστρέφοντας στο Χ.Α., αργά το βράδυ αναμένεται και ο "χρησμός" της S&P σε σχέση με την πιστοληπτική ικανότητα της Χώρας και σύμφωνα με το τμήμα ανάλυσης της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ, "με συγκρατημένες προσδοκίες ως προς το περιεχόμενό του".

Παίρνοντας με την χρονική τους σειρά τις ειδήσεις που ακολούθησαν το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης, την έγκρισή του σε μια επί της αρχής προληπτική συμφωνία (Stand-By Arrangement) για ποσό ύψους 1,6 δισ. ευρώ για την Ελλάδα, έδωσε το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ, κάτι που σημαίνει ότι θα καταστεί ενεργή μόνο όταν το ΔΝΤ θα λάβει συγκεκριμένες και αξιόπιστες διασφαλίσεις ότι το Ελληνικό πρόγραμμα παραμένει σε τροχιά.

Θα χρειαστεί δεύτερη απόφαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου για να καταστεί ενεργή η συμφωνία, η οποία ολοκληρώνεται στις 31 Αυγούστου του 2018, λίγο μετά τη λήξη του προγράμματος του ESM.
Μεγαλύτερες παρατάσεις χάριτος για τα δάνεια που έχει λάβει η Ελλάδα από τον EFSF, "πάγωμα" των τόκων αλλά και έναν αυτόματο μηχανισμό που θα συνδέει τις αποπληρωμές χρέους με την ανάπτυξη, είναι η "συνταγή" του ΔΝΤ για την ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους το οποίο παραμένει για το Ταμείο "εξαιρετικά μη βιώσιμο".

Επίσης το Ταμείο επανέλαβε πως, για να διασφαλιστεί η κατάσταση των Τραπεζών και να στηριχθεί η άμεση χαλάρωση των "capital controls", οι Εποπτικές Αρχές θα έπρεπε να προχωρήσουν σε πρόσθετα βήματα, μεταξύ των οποίων και ένας νέος έλεγχος ποιότητας ενεργητικού και "stress tests", ώστε να διασφαλιστεί ότι οι Τράπεζες είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες πριν το τέλος του προγράμματος.

"Η Τραπεζική εποπτεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχει αποφασίσει για τις εποπτικές προτεραιότητές της, σχετικά με τις Ελληνικές Τράπεζες, για τους επόμενους 12 μήνες. Είναι γνωστές και περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, επιτόπιους ελέγχους σε συγκεκριμένους τομείς των διάφορων Ελληνικών Τραπεζών" απάντησε στο ΔΝΤ εκπρόσωπος της ΕΚΤ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρ. Κίτσιου, "ρυθμίσεις δανείων, με διαγραφή μέρους της οφειλής, ξεκίνησαν να προσφέρουν οι Τράπεζες, σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσουν και να διευθετήσουν το κύμα προσδοκιών, που δημιούργησε το νέο πλαίσιο εξωδικαστικού συμβιβασμού, πριν την έναρξη ισχύος του. Υπό την πίεση, δε, της κόπωσης, που παρατηρείται, στο ύψος και την αποτελεσματικότητα των ρυθμίσεων, η διάθεση των νέων προγραμμάτων επισπεύστηκε. Έτσι, μία τουλάχιστον συστημική Τράπεζα ξεκίνησε, ήδη, να προσφέρει σε συνεργάσιμους Δανειολήπτες, με μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ρυθμίσεις με διαγραφή μέρους της οφειλής.

Από την άλλη και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Φώτη Κόλλια, "μόλις 2 δισ. ευρώ θα είναι τα καθαρά έσοδα της Ελλάδας από τις Ιδιωτικοποιήσεις την περίοδο 2017 έως 2030, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΔΝΤ. Στην έκθεση του Ταμείου αναφέρεται πως οι συγκεκριμένες προβλέψεις είναι ρεαλιστικές, με δεδομένες τις δυσκολίες της Ελλάδας να πετύχει τους στόχους εσόδων από Ιδιωτικοποιήσεις στα προηγούμενα προγράμματα. Επιπλέον, παρά τις τεράστιες χρηματοδοτικές ενέσεις από το 2010 μέχρι σήμερα, το Δημόσιο δεν ήταν σε θέση να ανακτήσει την επένδυσή του στις Τράπεζες. Αντίθετα, μετά και την πλέον πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση, το ποσοστό του Δημοσίου, στον Τραπεζικό τομέα, περιορίστηκε σε περίπου 20% (από περίπου 60%). Ως αποτέλεσμα, το ΔΝΤ δεν αναμένει κάποια σημαντικά έσοδα από Ιδιωτικοποιήσεις Τραπεζών".

Με τα παραπάνω δεδομένα ξεκίνησε και διεξήχθη η σημερινή συνεδρίαση, η οποία πλην όλων των άλλων κλήθηκε να τιμολογήσει και την δημόσια πρόταση της Fairfax για την Grivalia Properties στην τιμή των 8,80 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τίτλος της Grivalia κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, βρέθηκε να υποχωρεί μέχρι τα 8,89 ευρώ (-4,41%) και ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στα 9,03 ευρώ, με ημερήσιες απώλειες -2,90%, όχι πολύ κοντά στην τιμή της δημόσιας πρότασης. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωσή της η Fairfax "μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης, δεν θα επιδιώξει τη διαγραφή των μετοχών της Grivalia από το Χ.Α. και δεν θα κάνει χρήση του δικαιώματος εξαγοράς του άρθρου 27 του Νόμου (squeeze-out).

Μένοντας στα εταιρικά, αξίζει υπενθύμισης ότι από σήμερα και μετά τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου, οι μετοχές της Fourlis ήταν διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών με νέα ονομαστική αξία μετοχής €0,97 και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου ποσού €0,10 ανά μετοχή στους μετόχους της εταιρίας με καταβολή μετρητών. Προσαρμοσμένη Τιμή Εκκίνησης: € 5,65.

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω μετοχή ήταν από τις λίγες που το "πάλεψαν" και κατόρθωσε να ολοκληρώσει την συνεδρίαση με θετικό πρόσημο και ημερήσια κέρδη 0,88%, αν και ενδοσυνεδριακά βρέθηκε να κερδίζει έως και 2,30%

Ξεκινώντας από το Τραπεζικό ταμπλό και εκτός των "μαγικών" που έγιναν στις τελικές δημοπρασίες, μένει να φανεί αν οι επιθετικές τοποθετήσεις που έλαβαν χώρα μετά τις 17.00, ήταν από χαρτοφυλάκια "αυξημένης επενδυτικής ενόρασης" εν όψει S&P και εξόδου της Χώρας στις Αγορές, καθώς σε άλλη περίπτωση υπάρχει το ενδεχόμενο να "πεταχτούν χαρτιά από τα παράθυρα" στην συνεδρίαση της Δευτέρας, αν η ειδησεογραφία δεν δικαιώσει τους "καθυστερημένους" αγοραστές.

Στα επιμέρους και επειδή για τους περισσότερους traders "σηματωρός" του κλάδου είναι ο τίτλος της Alpha Bank (-0,88%), τα 2,29 ευρώ είναι κύρια αντίσταση, σύμφωνα με τα ημερήσια διαγράμματα. Μία κατοχύρωση μπορεί να δώσει συνέχιση της κίνησης στα 2,40 ή στο 2,46 ευρώ. Κοντινή στήριξη τα 2,21 και κύρια τα 2,15 ευρώ που είναι και το "stop" στο "long".

Πιο πειστική η μετοχή της Τρ. Ελλάδος (+1,21%) που δείχνει να επιμένει πλαγιοανοδικά και σε νέα υψηλά τριών ετών.

Ημερήσια διάγραμμα τραπεζικού δείκτη

Από τις υπόλοιπες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, η εικόνα κόπωσης έδωσε την θέση της σε εικόνα ελεγχόμενων ρευστοποιήσεων, που είχε σαν αποτέλεσμα το κλείσιμο των βασικών δεικτών κοντά στα χαμηλά ημέρας και με σχετικά επιβαρυνόμενη την τεχνική εικόνα.

Να σημειωθεί ότι εκτός του Fourli, με θετικό πρόσημο διασώθηκαν μόνο οι Lamda Development (+0,29%) και Ελ. Πετρέλαια (+0,24%, με βοήθειες και από τις αγορές ιδίων).

Αντίθετα οι μεγαλύτερες απώλειες για Τιτάνα (-5,33%), ενώ με απώλειες μεγαλύτερες του 2% ακολούθησαν οι Viohalco, Grivalia, Motor Oil και Jumbo.

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, μάλλον την "παράσταση έκλεψαν" τα όσα έγιναν στην Space Hellas.

Ο τίτλος ξεκίνησε την συνεδρίαση με εντολή αγοράς περίπου 600000 τεμ. στα 1,28 ευρώ (+9,4%) και η οποία "ικανοποιήθηκε" στο μεγαλύτερο ποσοστό της, ενώ μέσω του Χ.Α. πέρασε και "πακέτο" 315000 τεμ. στα 1,06 ευρώ, δημιουργώντας υποψίες αποχώρησης ισχυρού μετόχου και εισόδου άλλου, σε προκαθορισμένες τιμές. Η μετοχή ολοκλήρωσε την συνεδρίαση με ανεκτέλεστο αγοράς 14992 τεμ., παραπέμποντας για τα "περαιτέρω" στις πρώτες συνεδριάσεις της επόμενης εβδομάδας. 

Από εκεί και πέρα, τρεις συνεχόμενες θετικές συνεδριάσεις συμπλήρωσε η Yalco (+19,44%), πάντα με ελάχιστες συναλλαγές, επιμένει πλαγιοανοδικά η Χαϊδεμένος (+1,33%), τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την Revoil (+1,64%), όπου στα 0,624 ευρώ άλλαξαν χέρια 120000 τεμ., τέταρτη συνεχόμενη ανοδική για την ΕΚΤΕΡ (+4%), έπιασε τα 0,7 ευρώ η Ιντρακόμ (+4,79%) και θέλει να ελπίζει σε κίνηση προς τα 0,769 ευρώ, προσπαθεί για ψηλότερα η Frigoglass (+8,79%) πριν την προσωρινή παύση διαπραγμάτευσης λόγω reverse split (1ν/3π), στις 25/7, ενώ μετά από τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις προσπάθησαν να αντιδράσουν Ιντρακάτ (+2,21%) και Ελινόιλ (+3,79%).

Δεν βοήθησε στην εξαγωγή τεχνικών συμπερασμάτων η σημερινή συνεδρίαση, με όλα αυτά τα "περίεργα" που έγιναν στις τελικές δημοπρασίες, όμως το κλείσιμο του Γενικού Δείκτη χαμηλότερα των 850 μονάδων, που είναι ταυτόχρονα και το χαμηλότερο κλείσιμο των τελευταίων επτά συνεδριάσεων, δεν αφήνει και τις θετικότερες παρακαταθήκες για την συνέχεια, έστω και αν όλα μπορεί να ανατραπούν, με ιδιαίτερη ευκολία.

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. και στα "υπόλοιπα" της σημερινής συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο υποχωρώντας μέχρι τις 843,9 μονάδες (-1,25%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 845,89 (-1,01%) και ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 845,97 μονάδες, με ημερήσιες απώλειες 1%.

Ο τζίρος, ο υψηλότερος των τελευταίων τριών συνεδριάσεων, αναρριχήθηκε στα 69,1 εκατ., από τα οποία τα 3,8 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΕΧΑΕ, ΣΠΕΙΣ, ΟΤΕ, ΑΛΦΑ, ΕΤΕ), ενώ το 36,5% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών απασχολήθηκε από Alpha Bank και Εθνική.
Από τις μετοχές του FTSE26, δεν ήλθαν σε επαφή με το θετικό πρόσημο οι ΑΡΑΙΓ, ΓΡΙΒ, ΕΕΕ, ΜΠΕΛΑ, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, ΤΙΤΚ, ΦΦΓΚΡΠ.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι Εθνική, Πειραιώς και Eurobank και στο χαμηλό ημέρας οι ΑΔΜΗΕ, ΕΕΕ, ΟΛΠ, Τιτάν, Viohalco, Motor Oil.

Όχι καλή η τελική εικόνα με 52 ανοδικές μετοχές, έναντι 66 πτωτικών, παρά ταύτα 12 τίτλοι έκλεισαν με διψήφιο ποσοστό ανόδου, όλοι με ελάχιστες συναλλαγές.

Δεν υπήρξαν αλλαγές στις πρώτες θέσεις των κεφαλαιοποιήσεων του Χ.Α., όμως η μάχη για την τρίτη θέση συνεχίζει με την ίδια ένταση: ΕΕΕ (9,142), ΟΤΕ (5,332), Alpha Bank (3,473), Εθνική (3,384) και ΟΠΑΠ (3,247 δισ. ευρώ).

Η εικόνα στις διεθνείς αγορές

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού, με τα μεγαλύτερα κέρδη για τον δείκτη Sensex 30 (+0,34%) και τις μεγαλύτερες απώλειες για τον ASX 200 (-0,67%).

Προς τα χαμηλά ημέρας και με αξιοσημείωτες απώλειες οι Ευρωπαϊκοί δείκτες, ενώ με πτωτικές διαθέσεις ξεκίνησε και η συνεδρίαση στην Wall Street.

Πιέσεις στο Πετρέλαιο, κέρδη για Ευρώ και Χρυσό.

Αυξήθηκε ο δανεισμός της Βρετανικής Κυβέρνησης, σε ετήσια βάση, κατά τους τρεις μήνες μέχρι τον Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα η Στατιστική Υπηρεσία "ONS". Η εξέλιξη οφείλεται στην επιτάχυνση του πληθωρισμού που πιέζει ανοδικά το κόστος εξυπηρέτησης του Βρετανικού χρέους.

Οι πληρωμές προς την Ευρωπαϊκή Ένωση επίσης ενισχύθηκαν. Ο δανεισμός του Δημόσιου τομέα, για να καλυφθεί το κενό μεταξύ φόρων και δαπανών, ανήλθε σε 22,3 δισ. Στερλίνες τους πρώτους τρεις μήνες του οικονομικού έτους, όπως ανέφερε η "ONS". Την ίδια περίοδο του 2016, το ποσό είχε διαμορφωθεί χαμηλότερα, στα 21 δισ.

Η αύξηση οδηγήθηκε από μια άνοδο 5,6% στις Κυβερνητικές δαπάνες, η οποία ξεπέρασε σε ρυθμό τις εισπράξεις φόρων. Τα φορολογικά έσοδα σημείωσαν άνοδο 4,7%.

Σημαντική πτώση στα Παράγωγα

Με συνεδρίαση σημαντικής υποχώρησης, που συνδυάστηκε με την λήξη των συμβολαίων Ιουλίου, ολοκληρώθηκε η εβδομάδα και στην Αγορά Παραγώγων.

Υποχώρησαν σχετικά οι συναλλαγές στο συμβόλαιο του δείκτη, ενώ μικρή αύξηση του όγκου σημειώθηκε στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (58.094 συμβόλαια).

Στα 5.346 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 4.579 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Αύγουστος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 4.807, 1.738 για τον Ιούλιο, 2.652 για τον Αύγουστο και 417 για τον Σεπτέμβριο - τιμή εκκαθάρισης για τον δεύτερο μήνα 2.191,25) κινήθηκε μεταξύ 2.190 και 2.215,5 μονάδων και έκλεισε με μικρή υποτίμηση 0,15%, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.

Ελάχιστος ο αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων (19.000 Jumbo, 25.000 Εθνική, 99.004 Eurobank), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (4.413), Πειραιώς (25.916), Εθνική (11.725), MIG (4.064), Alpha Bank (8.150), ΟΤΕ (845), Ελλάκτωρα (282), Μυτιληναίο (568), ΑΔΜΗΕ (211), ΔΕΗ (353), Viohalco (204), Τέρνα Ενεργειακή (128), Folli Follie Group (104), Motor Oil (152), Lamda Development (218), Ελ. Πετρέλαια (206), Τιτάνα (164).

Οι περισσότερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Σεπτέμβριος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: MIG 110.933, Eurobank 39.756, Εθνική 127.358, Alpha Bank 47.920 και Πειραιώς 151.780.

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., πλέον, στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Πειραιώς 26.019.267 τεμ., (από 25.578.557 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Alpha Bank 13.069.635 τεμ. (13.069.635), Εθνική 18.240.515 τεμ. (18.240.515) και Eurobank 8.497.431 τεμ. (8.497.431).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v