Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

XA: Ισορροπεί στις 810 μονάδες

Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο, με τον τζίρο σε μέτρια επίπεδα. Κέρδη καταγράφουν Εθνική, Coca Cola, Μotor Oil, Mυτιληναίος. Στο +10% η μετοχή της Τράπεζας Αττικής. Απώλειες για ΟΠΑΠ, Lamda Development, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ.

XA: Ισορροπεί στις 810 μονάδες

Προσεκτικές κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τα νέα ιστορικά υψηλά στη Wall Street. Στις 12.510 μονάδες ο DAX καθώς και η Φρανκφούρτη έχει εισέλθει στην τελική ευθεία για την εκλογική αναμέτρηση της 24ης Σεπτεμβρίου. Οι δημοσκοπήσεις, που «δείχνουν» άνετη επικράτηση των Μέρκελ/Σόιμπλε/CDU, λειτουργούν βοηθητικά για το γερμανικό χρηματιστήριο (το μεγαλύτερο της ευρωζώνης), με αποτέλεσμα τη συντήρηση του βασικού δείκτη σε long τάση. Προφανώς προς αυτή την κατεύθυνση συμβάλλει και το ράλι στη Νέα Υόρκη.

Από τα «ρηχά» των 810 μονάδων ξεκίνησε η συνεδρίαση στο ΧΑ, με οριακά θετικό πρόσημο για τον τραπεζικό κλάδο και μεικτές τάσεις για την πλειονότητα των μετοχών του FTSE25. Με γνώμονα την εικόνα της αγοράς στα πρώτα 30'-35' φαίνεται πως οι traders θα περιοριστούν σήμερα σε επιλεκτικές κινήσεις (στην υποκείμενη αγορά) και σε κλείσιμο (και μετακύλιση) θέσεων στα Παράγωγα ενόψει του triple witching την Παρασκευή.

Στην περιοχή των 970 μονάδων ο Δείκτης Τραπεζών, με το 30% του μέτριου τζίρου να έχει πραγματοποιηθεί στους 4 συστημικούς ομίλους και στην Attica Bank. Περιορισμένο και σήμερα το ποσοστό για τον τραπεζικό κλάδο καθώς συγκριτικά σημαντικό κατανέμεται σε μετοχές των Μυτιληναίου, Autohellas, ΟΠΑΠ, Lamda Development, Jumbo, Αεροπορία Αιγαίου κ.α.

Στις τράπεζες μεικτές τάσεις για Alpha Bank, ETE, Eurobank και Πειραιώς, με την πέμπτη του δείκτη Attica Bank να «γυρίζει» ανοδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Αυξημένες συναλλαγές με ανάλογο τζίρο στη μετοχή της Lamda Development, μετά και τη νέα αναβολή της συνεδρίασης του ΚΑΣ. Στη μετοχή έχουν γίνει αυξημένες συναλλαγές σε τιμές έως και 3,035 χαμηλότερα στα 6,40 ευρώ, όπου και απορροφάται η προσφορά. Εύλογα η μετοχή είναι στο επίκεντρο των εξελίξεων για το Ελληνικό, άλλοτε δεχόμενη πιέσεις (όπως τελευταία) και άλλοτε αντιδρώντας ανοδικά. Σημειωτέον πως η μεταβλητότητα που έχει διαμορφωθεί για τη μετοχή της Lamda Development είναι από τις ευρύτερες των τελευταίων μηνών.

Στα 20 ευρώ η μετοχή της Motor Oil, μετά τα τελευταία αλλεπάλληλα υψηλά, στα 24,42-24,20 ευρώ ο ΤΙΤΑΝας, με την προσφορά να απορροφάται από τα 24,20 ευρώ. Σχετική διαγραμματική απεικόνιση έχει αναρτηθεί από νωρίς στον Εκηβόλο, με εμφανή τα τεχνικά σημεία (αντιστάσεις - στηρίξεις).

Με περιορισμένης έκτασης ρευστοποιήσεις σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και λίγες αγορές στον ΑΔΜΗΕ. Στις 18/19 μετοχές η σχέση ανοδικών/πτωτικών.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v