Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια... αποκόλλησης από τις 800 στο Χρηματιστήριο

Σε οριακά υψηλότερα επίπεδα ο Γενικός Δείκτης, με αρωγό και το θετικό κλίμα στις αγορές. Κέρδη για Eurobank και Alpha Bank από το τραπεζικό ταμπλό. Κέρδη για ΟΠΑΠ, Coca Cola, πιέσεις για ΟΛΠ, Τιτάνα και Τράπεζα Αττικής.

Προσπάθεια... αποκόλλησης από τις 800 στο Χρηματιστήριο

«Ζητείται επειγόντως... αντίδραση στο ΧΑ» ήταν ο τίτλος του προσυνεδριακού σχόλιου. Την επιβεβαίωση ή όχι της προσπάθειας των αγοραστών να αναστρέψουν -έστω και πρόσκαιρα- θα παρακολουθήσουμε στη σημερινή συνεδρίαση, θεωρώντας την εκ προοιμίου ως τη σημαντικότερη από τις πέντε αυτής της εβδομάδας. Και με ορίζοντα το triple witching της Παρασκευής.

Με... μπλόκα στις δεικτοβαρείς μετοχές του FTSE25 και παράλληλη ενεργοποίηση εντολών στον τραπεζικό κλάδο έγινε η αρχή, την ώρα που στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια οι βασικοί δείκτες ενισχύονταν αισθητά υψηλότερα. Με τη συνδρομή των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων -ενδεικτικό το 0,85% του DAX στις 12.410 μονάδες-, οι αγοραστές ξεκίνησαν ενθαρρυντικά -όπως άλλωστε και στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής-, μένει να φανεί εάν θα τα καταφέρουν μέχρι και το τέλος.

Μέτριες συναλλαγές και ανάλογος τζίρος, με το 62% να επικεντρώνεται στον τραπεζικό κλάδο. Αιχμή η σηματωρός Alpha Bank μετά το τελευταίο «κλείσιμο» στο 1,98 ευρώ και την προσπάθεια σήμερα να υπερβεί και πάλι το όριο των 2 ευρώ, δηλαδή την τιμή της τελευταίας αύξησης κεφαλαίου.

Με αγοραστές στη Eurobank, σταθερή η Εθνική, με πωλητές στην Πειραιώς.

Από τον τραπεζικό κλάδο ξεχωρίζει αρνητικά η νέα σημαντική υποχώρηση για τη μετοχή της Attica Bank.
Ενθαρρυντικό το ότι αγοραστές έχουν ενεργοποιηθεί στην πλειονότητα των μετοχών του FTSE25, μετά την πίεση/υποχώρηση της Παρασκευής.

Μεικτές τάσεις για ΟΤΕ, ΟΠΑΠ-ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, με τη μετοχή του Οργανισμού να «γυρίζει» ανοδικά προς τα 9,49 ευρώ, ενώ στον ΟΤΕ συναλλαγές γίνονται στα 10,54-10,62 ευρώ. Στα 2,14-2,17 η μετοχή της ΔΕΗ, στα 2,01-2,07 ο τίτλος του ΑΔΜΗΕ.

Στην περιοχή των 2.120 μονάδων ο FTSE25, στo εύρος των 949-965 ο Δείκτης Τραπεζών.

Σε Μυτιληναίο, Ελληνικά Πετρέλαια, Motor Oil, Viohalco, ΑΔΜΗΕ, Lamda Development, σημαντικό μέρος του τζίρου, σε μία εμφανή προσπάθεια πωλητών-αγοραστών να βρουν σημεία-τιμές ισορροπίας και ενδεχομένως να διασφαλίσουν το όριο των 800 μονάδων.

Στις 11:20 ο τζίρος είχε διαμορφωθεί στα 4,4 εκατ. ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v