Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Πού μπαίνει ο πήχης της ανάκαμψης

Τα περιθώρια της ανοδικής αντίδρασης θα μετρήσουν και σήμερα οι αγοραστές, μετά τα ισχυρά κέρδη που κατέγραψε χθες ο Γενικός Δείκτης. Στο προσκήνιο παραμένει ο τραπεζικός κλάδος. Τα τεχνικά κρίσιμα σημεία.

ΧΑ: Πού μπαίνει ο πήχης της ανάκαμψης

Τελευταία συνεδρίαση εβδομάδος και μηνός Σεπτεμβρίου. Με τον… αέρα της χθεσινής τραπεζικής υπεραντίδρασης, θα επιχειρηθεί σήμερα από τους traders να κλείσει ακόμα περισσότερο η «ψαλίδα» των απωλειών που καταγράφονται σε μηνιαίο επίπεδο.

Δεδομένου ότι τον Σεπτέμβριο «κλείνουν» βιβλία αρκετά ξένα χαρτοφυλάκια, δεν αποκλείεται να επιχειρηθεί σήμερα η συντήρηση της χθεσινής ανοδικής «διόρθωσης» των τραπεζών.

Καταρχάς όσον αφορά στην εβδομαδιαία μέτρηση, που όπως σημειώναμε και χθες έχει τη σημασία της και σε εβδομαδιαίο κλείσιμο, ζητούμενη είναι η διαμόρφωση του ΓΔ πάνω από τις 750 μονάδες σε τελική τιμή.

Κλάδος-κλειδί παραμένει ο τραπεζικός, όπου και κατά μέσο όρο πραγματοποιείται το 75% του ημερήσιου τζίρου, με τον Δ.ΤΡ. στην περιοχή των 820 μονάδων.

Έχοντας ανακτήσει το ένα τρίτο από τις σημαντικές βραχυπρόθεσμες απώλειες και το σχεδόν ένα τέταρτο της διόρθωσης από τα υψηλά του Ιουλίου, θα φανεί σήμερα εάν μπορεί να πιάσει τον φιλόδοξο στόχο των 850 μονάδων. Σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα πρέπει να κλείσει χαμηλότερα των 810 μονάδων.

Σηματωρός μας αυτές τις ημέρες είναι η Eurobank και οδηγός η Εθνική.

Να συνεκτιμηθεί πως από τον μέσο τζίρο των τελευταίων επτά συνεδριάσεων, ένα 20-25% υπολογίζεται πως αφορά intraday πράξεις και συναλλαγές market, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει ειδικά για σήμερα.

Όπως σημειώνουμε στον Εκηβόλο, σαν εφεδρείες σήμερα μπορεί να λειτουργήσουν «σωματοφύλακες» του FTSE 25.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v