ΧΑ: Ηπιες κινήσεις πέριξ των 750 μονάδων

Κίνηση σε στενό εύρος διακύμανσης για τον Γενικό Δείκτη, με τον τζίρο να παραπέμπει σε στάση αναμονής. Κέρδη για τράπεζες, εξαίρεση η Eurobank. Ξεχωρίζει ο τίτλος της ΔΕΗ. Ελεγχόμενες πιέσεις σε Μυτιληναίο, ΜΟΗ, Jumbo.

ΧΑ: Ηπιες κινήσεις πέριξ των 750 μονάδων

Μεικτές τάσεις σε ήπιους ρυθμούς στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ανοδικά προς την περιοχή των 750 μονάδων το ΧΑ.

Υποτονική η συνεδρίαση στις περισσότερες αγορές, με ενδεικτικά τον DAX στις 12.972 (0,10%), τον CAC στις 5.351 μονάδες (μείον 0,20%) και τον ΙΒΕΧ οριακά στις 10.275 μονάδες.

Σε χαλαρό ρυθμό η συνεδρίαση και στο ΧΑ, με πωλητές - αγοραστές να κινούνται πέριξ των 750 μονάδων, με ενδεικτικό το ότι ο ΓΔ κυμαίνεται σε ένα στενότατο όριο μόλις 3 μονάδων.

Προφανώς σε αναμονή οι traders, καθώς μετά τη χθεσινή... βολή του ΔΝΤ -μέσω της έκθεσής του- αλλά και των διευκρινίσεων που δόθηκαν στη συνέχεια, η προσοχή έχει εστιασθεί στη Δευτέρα, μέρα που η επικεφαλής του Ταμείου θα συναντηθεί με τον Ελληνα πρωθυπουργό. Πρόγευση των προθέσεων του ΔΝΤ θα έχουν οι Τσακαλώτος - Χουλιαράκης, πλην όμως καθαρότερη εικόνα θα έχει η αγορά μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα. 

Εν αναμονή λοιπόν των κρίσιμων επαφών στις ΗΠΑ αλλά και περιμένοντας την ετυμηγορία του Moody's αύριο Παρασκευή (μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης). Παρότι η αγορά δεν περιμένει κάποια ουσιαστική διαφοροποίηση του οίκου (έχει αναβαθμίσει κατά μία βαθμίδα σε Caa2 από Caa3, μόλις τρεις πάνω από το όριο της χρεοκοπίας...), εν τούτοις ορισμένοι δεν αποκλείουν μία διατύπωση που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να επηρεάσει την αγορά. Είτε θετικά, είτε αρνητικά, συνεπώς σε αναμονή του Moody's και της συνάντησης Λαγκάρντ - Τσίπρα.

Μέτριες οι συναλλαγές/ανάλογος ο τζίρος, με το σχεδόν μισό της αξίας να έχει πραγματοποιηθεί στον τραπεζικό κλάδο, ωστόσο τα μεγέθη είναι χαμηλότερα απ' ό,τι τις προηγούμενες τρεις συνεδριάσεις.

Στο εύρος των 764-788 μονάδων ο Δείκτης Τραπεζών, χωρίς να δίνει σαφή ένδειξη ούτε στους πωλητές αλλά ούτε και στους αγοραστές. Βέβαια ενδεχόμενη κίνηση του ΔΤΡ προς τις 790 και σε ένα πιθανό θετικό κλείσιμο του δείκτη θα μπορούσε να βελτιωθεί η τάση για αύριο.

Οδηγός η μετοχή της Εθνικής, στα 0,285-0,295 ευρώ, σε intraday long με το stop στο 0,2850 και το 0,297 ευρώ ως κύρια αντίσταση. Στο διάγραμμα φαίνεται πως ενδεχόμενη υπέρβαση του 0,3010 θα αποτελούσε μία ένδειξη για είσοδο. Στη μετοχή έχει πραγματοποιηθεί το σχεδόν 1/3 των συνολικών συναλλαγών, που όπως προαναφέρθηκε, διατηρούνται σε μέτρια επίπεδα.

Το διάγραμμα της ΕΤΕ

Μεικτές τάσεις για ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, με πωλητές στον ΟΤΕ και αγοραστές στις άλλες τρεις.
Επιθετικότερη διαγραμματικά η μετοχή της ΔΕΗ, με ενδεχόμενη υπέρβαση του 1,98 ευρώ (σε κλείσιμο) να αποτελεί ένδειξη long και πιθανή στήριξη για τη συνέχεια.

Το διάγραμμα της ΔΕΗ

Με ελεγχόμενες πωλήσεις σε Μυτιληναίο, ΜΟΗ, Jumbo αλλά και σε ΕΧΑΕ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Αεροπορία Αιγαίου.

Με απώλειες η Viohalco χαμηλότερα των 3,10 ευρώ, επίπεδα τιμών όπου τις προηγούμενες ημέρες την προσφορά απορροφούσαν ισχυρά χέρια. Αδύναμη η μετοχή του FF Group στα 17,73, με αυξημένες συναλλαγές, ενώ στον ΕΛΛΑΚΤΩΡα αγορές γίνονται έως το 1,58 ευρώ.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, κινητικότητα και άνοδος για μετοχές των MIG, Υγεία, Intralot, ενώ μετά από καιρό στον Ανεμο πραγματοποιούνται αυξημένες συναλλαγές, με τζίρο μεγαλύτερο των 150 χιλιάδων ευρώ.

Λίγο πριν τις 14:30, η σχέση ανοδικών/καθοδικών στις 54/33 μετοχές, με μεγαλύτερα κέρδη για Κέκροψ, Newsphone και Πλαστικά Κρήτης, Υγεία.

Ο τζίρος στα 20,8 εκατ. ευρώ, με τα 10,5 στον τραπεζικό κλάδο. Μεγαλύτερος τζίρος, με 3,6 εκατ. ευρώ, στη μετοχή της Alpha Bank.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v