ΧΑ: Καθοδική πορεία με ισχνό τζίρο

Υποτονικές οι συναλλαγές οδηγούν την αγορά χαμηλότερα. Σε Πειραιώς και Eurobank οι μεγαλύτερες πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο, πτώση και για την Coca Cola. Ελάχιστα blue chips προσπαθούν να διαφοροποιηθούν.

ΧΑ: Καθοδική πορεία με ισχνό τζίρο

Στο γνωστό μοτίβο των χαμηλών συναλλαγών κινείται και σήμερα η εγχώρια αγορά, με τις τράπεζες για μια ακόμα συνεδρίαση να βάφουν κόκκινο τον Γενικό Δείκτη (733 μονάδες).

Πτώση 1,2% καταγράφεται στο πρώτο κομμάτι της συνεδρίασης για τον τραπεζικό κλάδο καθώς η Eurobank υποχωρεί κατά 2,5% στο 0,27% παρά τα πολύ ενθαρρυντικά μηνύματα που έστειλε η έκδοση του καλυμμένου ομολόγου τόσο σε ό,τι αφορά στην υπερκάλυψη όσο και την τελική απόδοση, που εντέλει ήταν κάτω του 3%.

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τόσο η Πειραιώς (-2,5%) όσο και οι Εθνική και Alpha Bank, που ωστόσο περιορίζουν τις απώλειες κάτω του 1%.

Σε αυτή τη φάση η Coca Cola δεν μπορεί να παίξει τον ρόλο του «αμυνόμενου» για τον Γενικό Δείκτη, καθώς κινείται επίσης καθοδικά (28,71 ευρώ ή πτώση 0,76%). Αποτέλεσμα, ο Γενικός Δείκτης να κλίνει προς τις 730 μονάδες.

Ελάχιστα είναι τα blue chips που διαφοροποιούνται από την πτωτική διάθεση. Λίγο υψηλότερα βρίσκεται ο ΟΠΑΠ, σταθεροποιητικές είναι οι τάσεις για τη μετοχή του ΟΤΕ, ενώ διάθεση για κάτι περισσότερο υποδεικνύουν οι κινήσεις στη Folli Follie και στα Ελληνικά Πετρέλαια. Grivalia και Lamda Development επίσης «αρνούνται» να βάλουν αρνητικό πρόσημο.

Οι συναλλαγές υποτονικές, στα όρια και των προηγούμενων συνεδριάσεων, καθώς μία ώρα μετά την έναρξη των συναλλαγών ξεπέρασαν τα 6 εκατομμύρια ευρώ. Στη συγκεκριμένη στιγμή, μόλις τρεις μετοχές (ΟΠΑΠ, Eurobank και Εθνική) είχαν αποσπάσει το 50% του συνόλου, έχοντας υπερβεί έκαστη το ένα εκατομμύριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v