ΧΑ: Παραμένουν «βαρίδι» οι τραπεζικές μετοχές

Σε στενό εύρος διακύμανσης παραμένει ο Γενικός Δείκτης, με τους πωλητές να επιμένουν στις μετοχές των τραπεζών. Μεγαλύτερη πτώση για την Τράπεζα Πειραιώς. Σε ρόλο αντίβαρου ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΑΔΜΗΕ. Χαμηλός ο τζίρος.

ΧΑ: Παραμένουν «βαρίδι» οι τραπεζικές μετοχές

Με την αγορά να διατηρείται σε συνθήκες τόσο χαμηλών συναλλαγών, οι τράπεζες για μια ακόμα συνεδρίαση διαμορφώνουν τα πρόσημα στους βασικούς δείκτες, παρά το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές αγορές εμφανίζουν θετικά πρόσημα για ακόμα μια μέρα.

Με το μέγιστο της πτώσης στον Γενικό Δείκτη να είναι στο -0,63% και την ελάχιστη να καταγράφεται στο -0,04%, η συνεδρίαση δεν προσφέρεται για πολλές αναλύσεις.

Μετά το αρχικό μούδιασμα, η μετοχή της Eurobank έχει μαζέψει τις αρχικές απώλειές της στο 0,636 ευρώ και οριακή αρνητική μεταβολή. Τα θετικά μηνύματα που έστειλε η έκδοση του καλυμμένου ομολόγου τόσο σε ό,τι αφορά στην υπερκάλυψη όσο και την τελική απόδοση, που εντέλει ήταν κάτω του 3%, όπως και στην περίπτωση της Εθνικής Τράπεζας προ ημερών, δεν φαίνεται να αποτελούν καταλύτη για την πορεία των τραπεζικών μετοχών. Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τόσο η Πειραιώς (-2,1%) όσο και οι Εθνική και Alpha Bank, που ωστόσο περιορίζουν τις απώλειες κάτω του 1%.

Πιο ισορροπημένη είναι η εικόνα στα υπόλοιπα blue chips που διαφοροποιούνται από την πτωτική πρωινή διάθεση. Υψηλότερα διαμορφώνονται οι τίτλοι του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, του ΟΠΑΠ και της Fourlis. Σταθεροποιητικές είναι οι τάσεις για τη μετοχή της Αττικής Τράπεζας, του Μυτιληναίου, των Ελληνικών Πετρελαίων και της Motor Oil. Aρνητικό πρόσημο σχεδόν 2% σημειώνει και η μετοχή του Ελλάκτωρα και -0,8% η Jumbo.

O τίτλος της Coca Cola HBC επέστρεψε στον ρόλο της «άμυνας» για τον Γενικό Δείκτη, καθώς πήρε πίσω τις πρωινές ζημίες και κινείται οριακά χαμηλότερα στα 28,90 ευρώ ή πτώση 0,10%.

Ο Γενικός Δείκτης ισορροπεί για την ώρα στις 735 μονάδες, με την ημερήσια διακύμανσή του να είναι από τις 732-738,5 μονάδες. Αντίστοιχα, είκοσι μονάδες εύρος διακύμανσης για τον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης από το χαμηλό των 1.928 μονάδων ως τις 1.947 μονάδες.

Οι συναλλαγές παραμένουν υποτονικές, στα όρια και των προηγούμενων συνεδριάσεων, καθώς στη μέση της συνεδρίασης έχουμε ανέλθει στα 18 εκατομμύρια ευρώ. ETE, , Eurobank και ΟΠΑΠ έχουν προσελκύσει τα 11 από τα 18 εκατομμύρια ευρώ των συναλλαγών.

Η εικόνα των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων είναι ανοδική σε όλες τις διάρκειες, με το 10ετές να παραμένει ωστόσο χαμηλότερα από το κρίσιμο όριο του 5,6% αλλά το διετές να διατηρείται στις παρυφές του 3,25%-3,28%.

H ανάλυση της HSBC δίνει πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία για τον τραπεζικό κλάδο. Βάσει των προβλεπόμενων κερδών της HSBC για την περίοδο 2017-2019 των τραπεζών, αν όλες μπορούσαν να διαθέσουν όλα τα NPEs τους θα είχαν break even: Αlpha Βank στα 33 σεντ του ευρώ, ΕΤΕ στα 27 σεντ του ευρώ, Eurobank στα 38 σεντ του ευρώ και Πειραιώς στα 40 σεντ του ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v