Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Απόλυτη ισοπαλία αγοραστών-πωλητών

Μαζεύτηκαν στο τέλος οι μεσημεριανές απώλειες, ενώ ο τζίρος προσγειώθηκε σε χαμηλότερα επίπεδα. Μεικτά πρόσημα στις τράπεζες και ανοδική κίνηση για ΑΔΜΗΕ, ΔΕΗ, Σαράντη και Grivalia. Ποιες μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης συγκεντρώνουν ενδιαφέρον.

ΧΑ: Απόλυτη ισοπαλία αγοραστών-πωλητών

Μετά την, χθεσινή, πανηγυρική εκκίνηση της νέας χρηματιστηριακής χρονιάς, σήμερα και παρά το ανοδικό ξεκίνημα, επικράτησαν οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.

Όμως οι πιέσεις, που είχαν σαν κυριότερο εκφραστή τον Τραπεζικό κλάδο ήταν ήπιες και απόλυτα ελεγχόμενες, με αποτέλεσμα το σύνολο των Δεικτοβαρών Τραπεζικών μετοχών να "αναδυθούν" από τα χαμηλά ημέρας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο τίτλος της Πειραιώς (+0,29%) δεν ήλθε σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο.

Θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι περισσότερο προβλημάτισε η, εμφανώς, επιφυλακτική εικόνα στον μη Τραπεζικό 25αρη, έστω και αν προς το τέλος σημειώθηκαν κάποιες αξιοσημείωτες πρωτοβουλίες από πλευράς αγοραστών και ακόμα περισσότερο η επιμονή του τζίρου σε επίπεδα τέτοια που δεν επιτρέπουν αισιοδοξία, για κίνηση σε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα.

Στο θέμα του τζίρου επικέντρωσαν την προσοχή τους και οι περισσότεροι από τους εγχώριους αναλυτές, οι οποίοι στα πρωινά report τους αναφερόντουσαν σε ενισχυμένη ψυχολογία των ενεργών επενδυτών, όμως δεν παρέλειπαν να τονίσουν ότι για να κατακτηθούν, άμεσα, υψηλότερα επίπεδα τιμών, ήταν "απαράβατος όρος" η σταδιακή αύξηση των συναλλαγών, καθώς ολοκληρώνεται η εορταστική περίοδος.

Σύμφωνα με τους ίδιους, οι μετοχές των εταιρειών με ικανοποιητικά θεμελιώδη, έστω και αν, πλέον, δεν είναι "κραυγαλέα φθηνές", θα παραμείνουν στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, ενώ αν αυξηθούν οι συμμετέχοντες στις συνεδριάσεις με περισσότερους "κωδικούς λιανικής", το ενδιαφέρον αναμένεται να διευρυνθεί και σε μετοχές μικρότερης κεφαλαιοποίησης, με εξαιρετικά θεμελιώδη αλλά με χαμηλή εμπορευσιμότητα.

"Το 2018 ξεκινά με δεδομένη την ευνοϊκή εικόνα και με τον γενικό δείκτη ατενίζοντας την υπέρβαση των 820 μονάδων και ενισχύοντας το σενάριο ενός θετικού 'January effect'. Ερωτηματικό παραμένει, για την ώρα, η ποιότητα των κεφαλαίων των αγοραστών που καθοδηγεί την ανοδική κίνηση" ανέφερε στο πρωινό του report το τμήμα ανάλυσης της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

Εκτός από το ερωτηματικό που παραθέτει η Κύκλος, ένα ακόμα μεγαλύτερο ερωτηματικό αφορά τους σκοπούς που έχουν τα Ξένα Funds (Lansdowne Partners, Marshall Wace, Oceanwood Management) τα οποία διατηρούν τις καθαρές αρνητικές θέσεις τους σε Τράπεζες και ΔΕΗ και τις αυξάνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία που αφορούν τις σημαντικότερες, καθαρές, αρνητικές θέσεις, που ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών, αν αυτά τα Funds υποχρεώνονταν να αγοράσουν αυτές τις μετοχές από την spot Αγορά, ακόμα και αν οι τρέχουσες τιμές παρέμεναν σταθερές, θα έπρεπε να δαπανήσουν, σχεδόν, 132 εκατ. ευρώ, για να καλύψουν τις ανοιχτές θέσεις τους, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται (!)

Μένοντας στο Τραπεζικό ταμπλώ και στον κλαδικό δείκτη των Τραπεζών, σύμφωνα με τα ημερήσια διαγράμματα, μία κατοχύρωση του 913 μπορεί να δώσει συνέχιση στο 947, ή στις 1000 μονάδες. Θα μας ανεβάσει το ημερήσιο "stop" στο "Long" στο 841, σε κλείσιμο ημέρας. Θυμίζουμε ότι έχουμε γυρίσει σε "Long" από τις 688 μονάδες. Οτιδήποτε κλείσιμο πάνω από το 875 θεωρείται θετική ένδειξη.

Σύμφωνα με τα βραχυπρόθεσμα διαγράμματα και όσον αφορά τον κλαδικό δείκτη των Τραπεζών, η πρώτη στήριξη εντοπίζεται στις 900 μονάδες, όπου συγκλίνουν οι δύο ΚΜΟ των 200 ημερών. Παραμένει σαν ισχυρή αντίσταση η "διακεκαυμένη ζώνη" 939 - 965.

Δεν θα μπορούσαμε να αποχωρήσουμε από το Τραπεζικό ταμπλώ, χωρίς να γίνει αναφορά στην τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την Τρ. Ελλάδος (+3,87%), ενώ παραμένουν και "τσιμπημένες" οι συναλλαγές.

Επιβεβαιωμένη ανοδική διαφυγή υψηλότερα των 16,18 ευρώ, ανοίγει τον δρόμο για κίνηση προς τα 16,60 ευρώ.

Εν τω μεταξύ και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αν. Παπαϊωάννου, "φρέσκο' χρήμα μπήκε τον Δεκέμβριο στα ταμεία των Τραπεζών καθώς για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια υπήρξε σημαντική (υπολογίζεται στο 15% - 18%) αύξηση πληρωμών, κυρίως στην κατηγορία των στεγαστικών δανείων και μικρότερη στις υπόλοιπες κατηγορίες δανείων. Στο σκηνικό έρχεται να προστεθεί και η κινητικότητα στο μέτωπο των ρυθμίσεων, ωστόσο Τραπεζικές πηγές αναφέρουν στο 'Euro2day.gr' ότι η αποπληρωμή 'ξεχασμένων' δόσεων αποτελεί την πλέον ουσιαστική παράμετρο, καθώς πρόκειται για αμιγώς 'καθαρό χρήμα', χωρίς ίχνος ρίσκου, σε αντίθεση με τις ρυθμίσεις για τις οποίες υπάρχει 50% πιθανότητα να μην τηρηθούν από τον Δανειολήπτη".

Νέα αποκλιμάκωση των αποδόσεων, σημειώθηκε τόσο στην Αγορά ομολόγων, όσο και στην σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων.

Στην δεύτερη περίπτωση, το ποσό των 1,625 δισ. ευρώ άντλησε το Ελληνικό Δημόσιο, από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας. Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 1,65%, έναντι του 1,95% στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία.

Θετικά τα μηνύματα και από την Αγορά ομολόγων, καθώς η απόδοση του Ελληνικού 2ετους αποκλιμακώθηκε στο 1,68% (την ώρα που η απόδοση του Αμερικανικού 2ετους διαμορφώνεται στο 1,92%) και του Ελληνικού 10ετους στο 4,01%.

Μεταφερόμενοι στο ταμπλώ των μη Τραπεζικών μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης, αξίζει να σημειωθεί ότι ο μοναδικός τίτλος, από όσους απαρτίζουν τον FTSE25, που δεν ήλθε σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο, ήταν αυτός των Ελ. Πετρελαίων (+0,52%).

Η μετοχή συμπλήρωσε και δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση και αν πετύχει ανοδική διαφυγή υψηλότερα των 7,84 ευρώ, η αμέσως επόμενη αντίσταση εντοπίζεται στα 8,40 ευρώ. Οι πρώτες στηρίξεις στα 7,54 και 7,34 ευρώ και το "stop" στο ημερήσιο "long", στα 7,06 ευρώ.

Τέταρτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για τον ΑΔΜΗΕ (+5,36%), ο οποίος με τις αποφασιστικές βοήθειες των τελικών δημοπρασιών ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στο υψηλό ημέρας (!) Η ανοδική διαφυγή υψηλότερα των 2,10 ευρώ, μπορεί να δώσει τα απαιτούμενα "καύσιμα" για αναρρίχηση προς τα 2,20 - 2,22 ευρώ.

Ασφαλώς και δεν είναι λίγες οι πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για την Grivalia (+1,51%). Κλείσιμο υψηλότερα των 9,52 ευρώ, τεχνικά, ανοίγει τον δρόμο προς την επόμενη αντίσταση των 9,75 ευρώ. Πρώτη στήριξη στα 8,87 ευρώ και το "stop" στο ημερήσιο "long" στα 7,06 ευρώ, όμως αναμένεται να ανέβει σημαντικά στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις.

"Κατηφορίζοντας" στις κεφαλαιοποιήσεις, έκτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για το Πλαίσιο (+2,14%) και τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για Τεχν. Ολυμπιακή (+4,29%), Unibios (+19,57%), Ιντρακόμ (+2,70%) και Ιντρακάτ (+5,63%, η Κοινοπραξία Ιντρακάτ - Σιδηροδρομικά Έργα μειοδότησε στον διαγωνισμό της ΕΡΓΟΣΕ, προϋπολογισμού 122 εκατ. ευρώ, για την "κατασκευή τετραπλού σιδηροδρομικού διαδρόμου στο τμήμα έξοδος Σ.Σ. Αθηνών (Σ.Σ.Α.) - Τρεις Γέφυρες, με υπογειοποίηση στην περιοχή Σεπολίων").

Δεύτερη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για Χαλκόρ (+8,90%) και Ελλάκτωρα (+3,33%), ενώ τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις συμπλήρωσαν οι ΕΚΤΕΡ (+1,49%) και Κρι Κρι (+4,90%).

Στην περίπτωση της τελευταίας, το κλείσιμο υψηλότερα των 3,03 ευρώ, έδωσε ημερήσιο αγοραστικό σήμα, με πρώτο στόχο τα 3,30 ευρώ και "stop" στο ημερήσιο "long" στα 2,95 ευρώ.

Οι μικρές ημερήσιες μεταβολές, δεν άλλαξαν, ουσιωδώς, τα υφιστάμενα τεχνικά δεδομένα, για τους βασικούς δείκτες του Χ.Α.

Για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (-0,37%) και σύμφωνα με τα ημερήσια διαγράμματα οι 2130 και 2145 μονάδες, είναι οι πρώτες αντιστάσεις. Το 2105 κοντινή στήριξη και κύρια το 2080. Το "stop" στο ημερήσιο "long" στις 2059 μονάδες.

Για τον Γενικό Δείκτη, οι 802 μονάδες είναι η πρώτη στήριξη και οι 824 - 827 μονάδες, σημαντική αντίσταση.

Μία κατοχύρωση του 827 μπορεί να οδηγήσει, σε δεύτερη φάση, στο 864.

Σε κάθε περίπτωση, το "stop" στο ημερήσιο "long" στις 792 μονάδες.

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

"Η ξέφρενη πορεία του Γενικού Δείκτη του Χ.Α., το τελευταίο διάστημα, που τον έχει φέρει σε υψηλά τετραμήνου και τους αγοραστές σε ξεκάθαρη θέση ισχύος, θα πρέπει πέραν της λογικής 'year end rally' και 'μείωσης της υποαπόδοσης σε σχέση με τους Ξένους δείκτες', να αρχίσει να στηρίζεται από βελτίωση των προοπτικών της Ελληνικής Οικονομίας και ειδικότερα του κρίσιμου για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης Τραπεζικού κλάδου" αναφέρει ο Πέτρος Στεριώτης.

Οι Τράπεζες αναμένεται να συνεχίσουν να δίνουν τον τόνο στις συναλλαγές και την ειδησεογραφία, με το υψηλότερο ρίσκο τους (και αντίστοιχα την πιθανότητα υπεραπόδοσης) να δικαιολογείται από την αβεβαιότητα που αφορά στους όρους διεξαγωγής, το τελικό αποτέλεσμα και τις ανάγκες αναχρηματοδότησης που θα προκύψουν από τα "stress tests", την πορεία εξυγίανσης των ισολογισμών τους από "κόκκινα" δάνεια και λοιπές μη αποδίδουσες επιχειρηματικές συμμετοχές, την πορεία του ομολογιακού τους χαρτοφυλακίου, την επιστροφή, ή μη, των καταθέσεων, τις εξελίξεις στον (προβληματικό και πάλαι ποτέ πανίσχυρο) Πανευρωπαϊκό Τραπεζικό Τομέα που τον καθιερώνουν ως high-beta κλάδο, τις πολιτικές των Ευρωπαϊκών Κυβερνήσεων σε θέματα Τραπεζικών διασώσεων και ανακεφαλαιοποιήσεων, τις αποφάσεις της ΕΚΤ για τη νομισματική πολιτική στην Ευρωζώνη και το "tapering" του "QE".

Τα Ελληνικά Κρατικά δεκαετή ομόλογα έχουν σταθεροποιηθεί σε πολυετή υψηλά επίπεδα, που θυμίζουν προ-μνημονιακές εποχές, αυξάνοντας ραγδαία τις πιθανότητες για την περιβόητη έξοδο στις Αγορές και βελτιώνοντας τους όρους δανεισμού αξιόλογων Ελληνικών Πολυεθνικών, εντός του τρέχοντος έτους. Η υποχώρηση του "country risk" και το διαφαινόμενο επιτυχές κλείσιμο της επόμενης αξιολόγησης, δημιουργούν προσδοκίες αναβάθμισης του outlook της Ελληνικής Οικονομίας, εξέλιξη που θα ενισχύσει το Ξένο επενδυτικό ενδιαφέρον για τους τίτλους της Λεωφόρου Αθηνών.

Τα τεχνικά δεδομένα ευνοούν τους "long" ακολουθητές της τάσης, που μπορούν παράλληλα να επικαλεστούν τον στατιστικά ευνοϊκό Γενάρη (January effect) των Ξένων Αγορών και την "άνεση" με την οποία, κυρίως η Νέα Υόρκη, διαχειρίζεται μέχρι σήμερα τα ιστορικά υψηλά της. Οι "contrarians", από την άλλη, βγάζουν από τη "φαρέτρα" τους δείκτες σε υπεραγορασμένη φάση, όπως ο RSI και αναφέρονται στο χαμηλό όγκο συναλλαγών, που θα κάνει τη διαχείριση της όποιας διόρθωσης επίπονη (καθώς απουσιάζει το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον που θα αναχαίτιζε τις διαθέσεις των πωλητών, όποτε και αν εμφανιστούν αυτοί).

Σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Στεριώτη (Nuntius Sec.), "για τον Γενικό Δείκτη, οι κοντινότερες στηρίξεις εντοπίζονται στις 800, στις 793 και στις 780 μονάδες, ενώ αντιστάσεις υπάρχουν στις 843 και στις 860 μονάδες".

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Μόνο οι Nikkei (-0,08%) και Sensex 30 (-0,06%), ολοκλήρωσαν την σημερινή συνεδρίαση με αρνητικό πρόσημο, από τις μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού, όπου τα μεγαλύτερα κέρδη κατέγραψε ο Shanghai Composite (+0,62%).

Θετικά πρόσημα στην Ευρώπη, αλλά και στο ξεκίνημα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Κέρδη για το Πετρέλαιο, οριακές απώλειες για Χρυσό και Ευρώ.

Ξεκινώντας από την Ευρώπη, από σήμερα τέθηκε σε ισχύ το δεύτερο κύμα των μεταρρυθμίσεων της ΕΕ αναφορικά με τις Αγορές Μετοχών, Ομολόγων, Εμπορευμάτων και Παραγώγων. Η οδηγία MiFID II (Markets in Financial Instruments Directive II) επεκτείνει σε μεγάλη έκταση το σύνολο των κανόνων που είχαν θεσπισθεί το 2007, διευρύνοντας τις απαιτήσεις για διαφάνεια πέραν των Αγορών Μετοχών, στις Αγορές Ομολόγων, Εμπορευμάτων και Παραγώγων.

Εν τω μεταξύ, το ποσοστό ανεργίας της Γερμανίας υποχώρησε σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ. Το ποσοστό ανεργίας ήταν 5,5% τον Δεκέμβριο, ενώ το ποσοστό του προηγούμενου μήνα αναθεωρήθηκε στο ίδιο επίπεδο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εργασίας στη Νυρεμβέργη. Ο αριθμός των ανέργων έπεσε κατά 29.000 τον περασμένο μήνα.

Μεταφερόμενοι στις ΗΠΑ, τη δεύτερη καλύτερη μέτρηση στο έτος σημείωσε ο δείκτης μεταποίησης ISM τον Δεκέμβριο. Ειδικότερα ο δείκτης ISM ανήλθε στις 59,2 μονάδες, από 58,2 τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές ανέμεναν οριακή πτώση στις 58 μονάδες.

Επιστροφή στο ΧΑ

Επιστρέφοντας στα "υπόλοιπα" της σημερινής συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ 823,35 (+0,59%) και 811,87 μονάδων (-0,81%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 817,29 (-0,15%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 817,34 μονάδες, με ημερήσιες απώλειες 0,14%.

Ο τζίρος περιορίστηκε στα 42,3 εκατ., από τα οποία τα 0,9 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΟΠΑΠ, ΒΙΟ), ενώ ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, και ΠΕΙΡ απέσπασαν το 42% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, μόνο οι Πειραιώς και Ελ. Πετρέλαια δεν ήλθαν σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο. Δεν "πρασίνισε" καθ΄ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης ο ΟΤΕ.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο χαμηλό ημέρας έκλεισε ο Μυτιληναίος και στο υψηλό ημέρας οι ΑΔΜΗΕ, ΕΧΑΕ, Σαράντης και Τιτάν.

Σχετικά ικανοποιητική η τελική εικόνα με 58 ανοδικές μετοχές, έναντι 42 πτωτικών, ενώ 14 τίτλοι ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση με κέρδη μεγαλύτερα του 7%.

----ΧΠΑ

Συνεδρίαση αισθητής υποχώρησης στην Αγορά Παραγώγων, με τις συναλλαγές να προσγειώνονται σε χαμηλότερα επίπεδα τόσο στο συμβόλαιο του δείκτη, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (36.497 συμβόλαια).

Στα 6.487 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 6.470 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Ιανουάριος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 1.263, 1.245 για τον Ιανουάριο και 18 για τον Φεβρουάριο - τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα 2.113,5) κινήθηκε μεταξύ 2.096,25 και 2.133,5 μονάδων και μείωσε υπερτίμηση στο 0,15%, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.

Ελάχιστος ο αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων (6.500 ΔΕΗ), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (4.101), Εθνική (14.791), MIG (722), Alpha Bank (7.152), Πειραιώς (6.116), ΔΕΗ (284), Μυτιληναίο (670), Intralot (278), ΟΠΑΠ (124), Ελλάκτωρα (456), ΕΧΑΕ (277), Viohalco (328), ΓΕΚ (113), Ελ. Πετρέλαια (199), ΟΤΕ (146), ΑΔΜΗΕ (255), Motor Oil (100).

Οι περισσότερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Μάρτιος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: MIG 67.948, Eurobank 56.490, Εθνική 120.480, Alpha Bank 43.337, Viohalco 11.281, Μυτιληναίο 11.343 και Πειραιώς 17.268.

Οι σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών:

        Position Holder                            Name of Issuer                 NSP         Date

Lansdowne Partners (UK) LLP
PIRAEUS BANK S.A.
1,40%
2017-12-19
Marshall Wace LLP
NATIONAL BANK OF GREECE SA
0,77%
2017-12-08
Lansdowne Partners (UK) LLP
EUROBANK ERGASIAS S.A.
0,62%
2017-09-25
Marshall Wace LLP
PIRAEUS BANK S.A.
0,71%
2017-11-29
Oceanwood Capital ManagementLLP
 
NATIONAL BANK OF GREECE SA
 
0,61%
 
2017-12-04
 
Lansdowne Partners (UK) LLP
 
PUBLIC POWER CORPORATION SA
 
0,71%
 
2017-12-27
 
Marshall Wace LLP
 
ALPHA BANK SA
 
0,63%
 
2017-12-15
 
Marshall Wace LLP
 
EUROBANK ERGASIAS S.A.
 
0,59%
 
2017-12-13
 
Oceanwood Capital Management LLP
 
ALPHA BANK SA
 
0,51%
 
2017-12-28
 

NSP: Net Short Position

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., πλέον, στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 8.600.595 τεμ., (από 8.224.595 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Εθνική 112.490.181 τεμ. (112.490.181), Πειραιώς 9.156.856 τεμ. (8.956.856), ΔΕΗ 3.128.413 τεμ. (3.128.413) και Eurobank 25.482.080 τεμ. (25.382.080).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v