Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Κίνηση προς υψηλότερα επίπεδα

Με οδηγό την Πειραιώς, ο Γενικός Δείκτης προσπαθεί να κερδίσει υψηλότερα επίπεδα σε μια συνεδρίαση ήπιων τόνων. «Βοήθειες» από ΕΤΕ, Alpha Bank και ΔΕΗ. Η προσοχή και στις ευρωπαϊκές αγορές.

ΧΑ: Κίνηση προς υψηλότερα επίπεδα

Ανοδικό ξεκίνημα αλλά «γύρισμα» μετά το πρώτα 30'-45' στις ευρωπαϊκές αγορές, με προσεκτικές κινήσεις αγοραστές-πωλητές στο ΧΑ. Ενδεικτικές οι 12.899 προς τις 12.822 μονάδες για τον DAX στη Φρανκφούρτη, υπό την σκιά των γεωπολιτικών εξελίξεων και σε αναμονή της συνεδρίασης στη Wall Street.

Χαμηλοί ρυθμοί και περιορισμένες συναλλαγές στο ΧΑ, με μόλις ένα εκατομμύριο ευρώ τζίρο στα πρώτα 30' της συνεδρίασης, προϊδεάζοντάς μας για τη συνέχεια. Ο Γενικός Δείκτης ωστόσο επιχειρεί να κατακτήσει υψηλότερα επίπεδα κινούμενος πάνω από τις 810 μονάδες.

Με τον Δείκτη Τραπεζών στην περιοχή των 893 και με τον FT 25 πέριξ των 2.098 μονάδων, με το 57% να πραγματοποιείται στις τράπεζες. Συγκριτικά αυξημένη εμπορευσιμότητα σε Εθνική και Eurobank, αλλά και την Πειραιώς να ξεχωρίζει με κέρδη άνω του 8%.

Η επιβεβαίωση των βραχυπρόθεσμων στηρίξεων, μέχρι τις 10:50, δίνει προβάδισμα στους αγοραστές. Στο 0,3266 ευρώ η μετοχή-οδηγός της Εθνικής, με την Αlpha Βank στο 1,83 (και στόχο το 1,93 ευρώ), την Πειραιώς επιθετικότερη στα 3,34 ευρώ και τη Eurobank στο 0,86 ευρώ. Κλάδος-κλειδί ο τραπεζικός, είναι αυτός που ώθησε την αγορά στην τελευταία ανοδική κίνηση και υπέρβαση των 800 μονάδων, κλάδος-αιχμή για το αν θα διευκολυνθεί η υπέρβαση των 811 μονάδων (για τον ΓΔ), με τους αγοραστές να μετακυλίουν θέσεις μεταξύ των blue chips.

Eνδεικτικές οι λίγες πωλήσεις/ήπιες πιέσεις στις μετοχές του ΟΤΕ αλλά και του ΟΠΑΠ, την ώρα που ανάλογες αγορές σε Motor Oil, Jumbo, Μυτιληναίο κ.ά. γέρνουν την τάση υπέρ των αγοραστών.

Στις 12:50 ο τζίρος διαμορφωνόταν στα 13 εκατ. ευρώ, με το σχεδόν 35% του τζίρου να έχει αλλάξει χέρια στην ΕΤΕ.

Σε Attica Bank, Πειραιώς, Sarantis, MIG, Κορρέ, Πλαίσιο, το μεγαλύτερο ποσοστό μεταβολής. Στις 37/23 η σχέση ανοδικών/πτωτικών μετοχών.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v