Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ηπια άνοδος για τον Γενικό Δείκτη

Μικρά κέρδη για το ΧΑ, με τον Γενικό Δείκτη στα επίπεδα των 765 μονάδων. Ανοδο καταγράφουν Eurobank, ΔΕΗ, Σαράντης, Πειραιώς, Εθνική, Αlpha Bank. Απώλειες για Motor Oil, Fourlis, Coca Cola. Χαμηλός ο τζίρος.

ΧΑ: Ηπια άνοδος για τον Γενικό Δείκτη

Προσεκτικό ήπιο ανοδικό ξεκίνημα στο ΧΑ, συνέχεια της ανοδικής αντίδρασης της Παρασκευής και του θετικού κλίματος που διαμορφώνεται από νωρίτερα στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Στις 765 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, στις 850 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών και στις 2.031 μονάδες ο FTSE 25.

Η απόκλιση μεταξύ του Δείκτη της Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης και του Γενικού συντηρείται στα πρώτα 45 λεπτά τη συνεδρίασης, αλλά με εναλλαγή των δεικτοβαρών μετοχών που οδηγούν την κίνηση.

Στη θέση των Coca Cola και ΟΤΕ, που είχαν πρωτοστατήσει την τελευταία εβδομάδα, σήμερα στην αρχή υπερισχύουν οι πωλητές, με συνέπεια την υποχώρηση σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα τιμών. Οι αγοραστές έχουν ενεργοποιηθεί στις περισσότερες από τις άλλες κύριες μετοχές του Δείκτη, με αποτέλεσμα να ενισχύονται Motor Oil, Τιτάν, ΔΕΗ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Μυτιληναίος, Intralot.

Ανοδικά αντί για τον ΟΤΕ κινείται ο ΟΠΑΠ, ενδεχομένως παίρνοντας τη σκυτάλη στη λογική του ιδιότυπου rotation στο οποίο αναφερόμασταν στο προσυνεδριακό σχόλιό μας.

Από τον τραπεζικό κλάδο, η Alpha Bank είναι αυτή που φαίνεται πως πρώτη θα επιχειρηθεί να υπερβεί την τιμή της τρίτης ΑΜΚ. Κατά 0,45% υψηλότερα στο 1,97 ευρώ, πρακτικά μία... ανάσα από το όριο των 2 ευρώ.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, η μετοχή της MIG στο 0,11  ευρώ, της Intralot στο 0,91 ευρώ και της Ελλάκτωρ στα 2,04 ευρώ.

Μέχρι πριν λίγο γινόταν η παρουσίαση των θέσεων της πλευράς Καλλιτσάντση σε θεσμικούς επενδυτές και χρηματιστές στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v