Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ανοδο στις 752 μονάδες «κέρασε» η Coca Cola

Ανοδικό κλείσιμο αλλά μακριά από τα υψηλά ημέρας για την αγορά. Πρωταγωνιστής η δεικτοβαρής Coca Cola με άνοδο 3,5%. Κέρδη για τράπεζες πλην Πειραιώς που έκλεισε στα χαμηλά ημέρας. Σε απογοητευτικά επίπεδα ο τζίρος.

ΧΑ: Ανοδο στις 752 μονάδες «κέρασε» η Coca Cola

Καθαρά ανοδική, η προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους βασικούς δείκτες του Χ.Α. να κινούνται μόνιμα με θετικά πρόσημα, αλλά ο τζίρος παρέμεινε στα γνωστά χαμηλά επίπεδα.

Επειδή κατά την σημερινή συνεδρίαση τα μηνύματα από την Αγορά ομολόγων ήταν ουδέτερα, θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι ενισχυτικά στην ψυχολογία των λίγων αγοραστών επέδρασαν τα θετικά πρόσημα των Ευρωπαϊκών Αγορών, η διάθεση ανοδικής αντίδρασης στο ξεκίνημα της συνεδρίασης στην Wall Street, αλλά και οι δηλώσεις Gabriel Grego.

Πιο συγκεκριμένα, την εκτίμησή του ότι "δεν υπάρχει στο Ελληνικό Χρηματιστήριο άλλη 'τρανταχτή' περίπτωση απάτης, όπως αυτή της Folli Follie" κατέθεσε ο Gabriel Grego, διευθύνων σύμβουλος του Επενδυτικού fund "QCM" που "τάραξε τα νερά" της Ελληνικής Αγοράς το Μάιο με την έκθεσή του για τη Folli Follie. Τόνισε δε ότι "δεν θεωρεί πως αυτό που έγινε στη Folli Follie θα πρέπει να γενικευθεί για την Ελληνική Αγορά".

Από εκεί και πέρα, ασφαλώς και η επιστροφή του Γενικού Δείκτη με κλείσιμο υψηλότερα των 750 μονάδων, δεν αφαίρεσε, ή έστω μείωσε, την υφιστάμενη επιφυλακτικότητα για τις βραχυπρόθεσμες διαθέσεις του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, καθώς το διεθνές κλίμα παραμένει ασταθές και η συναλλακτική δραστηριότητα στο Χ.Α., λίγο πάνω από το μηδέν.

Ιδιαίτερο προβληματισμό συνεχίζει να δημιουργεί η περίπου παντελής απόσυρση των αγοραστών από τίτλους μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης, αλλά και το γεγονός ότι το "βάρος" της ανοδικής αντίδρασης, στις περισσότερες από τις τελευταίες συνεδριάσεις, το "σηκώνει" ο τίτλος της ΕΕΕ (+3,50%).

Ο τελευταίος, του οποίου η συμμετοχή στον Γενικό Δείκτη φθάνει στο 10,34%, σήμερα κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, ενώ η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση, φθάνει στα 11,426 δισ. ευρώ. Λίγο πιο πάνω από το σημερινό κλείσιμο και πιο συγκεκριμένα στα 30,82 ευρώ εντοπίζεται το ημερήσιο "stop short", ενώ ιδιαίτερα κρίσιμη θεωρείται η αντίσταση στα 31,48 ευρώ. Πρώτη στήριξη στην ζώνη 29,60 - 29,00 ευρώ.

Ξεκινώντας την αναφορά από το Τραπεζικό ταμπλό, αξίζει να σημειωθεί ότι μπορεί ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών να κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, όμως οι εν δυνάμει πωλητές έκαναν αισθητή την διακριτική παρουσία τους προς το τέλος και τις τελικές δημοπρασίες, απομακρύνοντας σχετικά τον εν λόγω δείκτη από τα υψηλά ημέρας.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΔΤΡ κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο αναρριχόμενος μέχρι τις 853,12 μονάδες (+2,72%). Στις 17.00 είχε υποχωρήσει στις 847,74 (+2,07%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 844,01 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 1,62%. Παραμένει σαν πρώτο, τεχνικά, ζητούμενο, η ανοδική διαφυγή του εν λόγω δείκτη υψηλότερα της ζώνης 851 - 867, που οριοθετούν ο απλός ΚΜΟ των 200 ημερών και ο εκθετικός ΚΜΟ των 30 ημερών, με απώτερο ζητούμενο την επιστροφή με κλείσιμο υψηλότερα των 919 μονάδων. Νέα επιστροφή των πωλητών που θα επαναφέρει τον Τραπεζικό δείκτη χαμηλότερα των 838 μονάδων, θα αυξήσει εντυπωσιακά την "έλξη" από το "gap" των 800 μονάδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την σημερινή συνεδρίαση, Alpha Bank (+3,24%), Eurobank (+1,45%) και Εθνική (+0,93%) κινήθηκαν μόνιμα με θετικό πρόσημο, ενώ ο τίτλος της Πειραιώς (-2,09%) "είδε" και τα δύο πρόσημα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης και έκλεισε και στο χαμηλό ημέρας (!)

Μένοντας στον Τραπεζικό κλάδο και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Αν. Παπαϊωάννου, "στο τέλος Ιουλίου θα ξεκινήσει η διαδικασία για την πώληση του νέου πακέτου καταναλωτικών δανείων χωρίς εξασφαλίσεις, ύψους 2 δισ. ευρώ με την κωδική ονομασία 'Mercury' από την Alpha Bank, ενώ 10 Ξένα funds και εταιρείες διαχείρισης έχουν εκδηλώσει μέχρι στιγμής μη δεσμευτικό ενδιαφέρον για το πακέτο 'Jupiter', το οποίο αποτελείται από εταιρικά δάνεια 800 εκατ. ευρώ με εξασφαλίσεις. Στόχος της Τράπεζας είναι η επιθετικότερη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, μέσω της αύξησης του όγκου των πωλήσεων, στρατηγική που αναμένεται να αποτυπωθεί και στους νέους στόχους για την τριετία 2019 - 2021, που θα υποβάλει τον Σεπτέμβριο στον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM)".

Εν τω μεταξύ, στο ποσό των 10,3 δισ. ευρώ όρισε η ΕΚΤ το ανώτατο όριο παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα προς τις Ελληνικές Τράπεζες, ποσό μειωμένο κατά 600 εκατ. ευρώ.

Συνεχίζοντας με άλλες ειδήσεις, "η Ελληνική Οικονομία ξεκίνησε δυναμικά το πρώτο τρίμηνο του 2018" σημειώνει η Κομισιόν στις Καλοκαιρινές της προβλέψεις στις οποίες επαναλαμβάνει την εκτίμησή της για άνοδο του ΑΕΠ κατά 1,9% φέτος και 2,3% το 2019, με κύριο οδηγό τις επενδύσεις.

"Η Αγορά ομολόγων 'βουίζει' για την επιστροφή της Ελλάδας. Καθώς η Χώρα πλησιάζει στην έξοδο από τα πολυετή προγράμματα διάσωσης, οι αποδόσεις των Κρατικών ομολόγων έχουν μειωθεί κάθετα από την κορυφή του 2012, ένδειξη πως οι Επενδυτές προετοιμάζονται για την προοπτική επιστροφής της Ελλάδας στις Αγορές χρέους. Και οι Εκδότες, Κρατικοί και Άλλοι, δεν χάνουν χρόνο", σύμφωνα με το Bloomberg.

Το ποσό των 400 εκατ. ευρώ άντλησε από τις Διεθνείς Αγορές ο όμιλος ΟΤΕ, με τη χθεσινή ολοκλήρωση της διαδικασίας βιβλίου προσφορών (bookbuilding) για την έκδοση ομολόγου τετραετούς διάρκειας.
Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός, η έκδοση υπερκαλύφτηκε περίπου 5 φορές, με το κουπόνι να διαμορφώνεται τελικά σε 2,375% ετησίως, το χαμηλότερο κουπόνι ομολόγου που έχει εκδώσει ο όμιλος ΟΤΕ την τελευταία δεκαετία.

"Η συζήτηση στο Δ.Σ του Ταμείου της έκθεσης του άρθρου 4 για την Ελλάδα θα διεξαχθεί στις 27 Ιουλίου και η δημοσίευση θα ακολουθήσει ορισμένες ημέρες αργότερα", αποκάλυψε ο Τζέρι Ράις μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη. Όπως παραδέχτηκε μάλιστα το πλέον ενδιαφέρον κομμάτι θα είναι αυτό της ανάλυσης βιωσιμότητας χρέους. Σε ότι αφορά την μετά πρόγραμμα εμπλοκή του Ταμείου ο ίδιος είπε ότι "θα είναι παρόμοια με αυτή που υπάρχει σε άλλες Χώρες που είχαν πρόγραμμα. Υπάρχει η μετά πρόγραμμα παρακολούθηση» που είναι η δική μας «ενισχυμένη εποπτεία, ενώ θα συντονίσουμε τη δική μας επιτήρηση με αυτή των Ευρωπαίων Εταίρων".

Επιστρέφοντας στο Χ.Α., θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι η σημερινή συνεδρίαση άφησε, με την λήξη της, μικτά συναισθήματα - συμπεράσματα, σε όσους την παρακολούθησαν από αρχής μέχρι τέλους.

Στα θετικά το τελικό "πράσινο" πρόσημο για τους βασικούς δείκτες του Χ.Α., κόντρα στις πρωινές εκτιμήσεις εγχώριων αναλυτών που περίμεναν διατήρηση της επιφυλακτικότητας λόγω των χθεσινοβραδινών απωλειών στο NYSE. Από την άλλη, τόσο η ευδιάκριτη υποχώρηση των βασικών δεικτών από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά, όσο και η επιμονή της συναλλακτικής δραστηριότητας σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, κρατάνε τον πήχη των προσδοκιών ιδιαίτερα χαμηλά.

Μεταφερόμενοι στον μη Τραπεζικό 25αρη, συμπλήρωσε τέσσερις συνεδριάσεις χωρίς αρνητικό πρόσημο η μετοχή της Σαράντης (+1,63%). Για την εν λόγω μετοχή, παραμένει ζητούμενη η ανοδική διαφυγή υψηλότερα των 7,62 ευρώ, προκειμένου να μπει σαν επόμενος στόχος η αντίσταση στα 8,10 ευρώ. Το ημερήσιο "stop long" στα 7,20 ευρώ και η αμέσως επόμενη στήριξη στα 6,97 ευρώ.

Από δύο συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις και από τέσσερις πτωτικές στις τελευταίες πέντε, ερχόταν η μετοχή της Grivalia (+1,31%), που σήμερα κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, έστω και αν υποχώρησε αισθητά από το υψηλό ημέρας των 8,60 ευρώ (+2,5%). Η μετοχή συνεχίζει να έχει ζητούμενο την ανοδική διαφυγή υψηλότερα του ψυχολογικού ορίου στα 9,00 ευρώ. Το ημερήσιο "stop long" στα 8,50 ευρώ (σημερινό κλείσιμο) και η αμέσως επόμενη στήριξη στα 8,39 ευρώ.

Ευδιάκριτη η παρουσία πωλητή στην Μυτιληναίος, με τον τίτλο να επιμένει σε πλαγιοκαθοδική πορεία από τα 9,40 ευρώ (κλείσιμο 7/6). Τα κλεισίματα χαμηλότερα των 8,39 ευρώ διατηρούν την μετοχή σε "red alert", βάζοντας "στο κάδρο" την επόμενη και απόλυτα σημαντική στήριξη στα 8,10 - 8,00 ευρώ. Σε περίπτωση αντίδρασης, πρώτη αντίσταση στα 8,49 ευρώ και το ημερήσιο "stop short" στα 8,94 ευρώ.

Πολύ δύσκολα μπορεί κάποιος να βρει "πειστικούς" θετικούς πρωταγωνιστές από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, όπου η κίνησή τους θα χαρακτηρίζεται από διάρκεια και σχετικά ικανοποιητικές συναλλαγές.

Ίσως αξίζουν αναφοράς η διακριτική επιστροφή των αγοραστών στην Attica Group (+4,20%) και η τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την Q&R (+2,50%).

Εκκρεμότητες για τις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις, άφησε η σημερινή, προκειμένου να βγουν "ασφαλέστερα" συμπεράσματα για την βραχυπρόθεσμη τάση των βασικών δεικτών.

Για τον Γενικό Δείκτη, οι τελευταίες ελπίδες των αγοραστών είναι στην δημιουργία σχηματισμού "Ώμος - Κεφάλι - Ώμος", η οποία προϋποθέτει κίνηση με κλείσιμο υψηλότερα των 759 μονάδων. Αντίθετα, η απόλυτη επικράτηση των πωλητών θα επιβεβαιωθεί με την καθοδική διαφυγή χαμηλότερα των 733 μονάδων (απλός ΚΜΟ 200 εβδομάδων).

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (+1,24%), θέλει συνεχόμενα κλεισίματα υψηλότερα των 1992 - 2011 μονάδων. Σημαντικό ζητούμενο η κατοχύρωση των 2050 μονάδων, όπου συγκλίνουν οι δύο ΚΜΟ των 200 ημερών, με επόμενη αντίσταση τις 2094 μονάδες. Επιστροφή χαμηλότερα των 1961 - 1950 μονάδων, δίνει σημαντικό αβαντάζ στις τάξεις των εν δυνάμει πωλητών και βάζει σαν στόχο τις 1815 μονάδες.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο αναρριχόμενος μέχρι τις 757,5 μονάδες (+1,45%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 754,11 (+0,99%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών, ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 752,4 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 0,76%.

Ο τζίρος στα 30,9 εκατ., από τα οποία τα 4,9 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΕΧΑΕ, ΕΤΕ, ΜΟΗ), ενώ ΕΤΕ και ΑΛΦΑ απέσπασαν το 34% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν ήλθαν σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο οι ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΑΔΜΗΕ, ΒΙΟ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΓΡΙΒ, ΕΕΕ, ΕΥΔΑΠ, ΛΑΜΔΑ.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών, στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΕΥΔΑΠ, Lamda Development και στο χαμηλό ημέρας οι Πειραιώς, Ελ. Πετρέλαια και ΕΧΑΕ.

Δεν μπορεί να θεωρηθεί ικανοποιητική η τελική εικόνα με 45 ανοδικές μετοχές, έναντι 51 πτωτικών, ενώ 10 τίτλοι κατέγραψαν απώλειες μεγαλύτερες του 4%.

Τι έγινε στις ξένες αγορές

Από απόλυτη επικράτηση των αγοραστών, χαρακτηρίστηκε η σημερινή συνεδρίαση για τις μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού, με τα μεγαλύτερα κέρδη για τον Shanghai Composite (+2,16%).

Θετικό το κλίμα στην Ευρώπη, αλλά και στο ξεκίνημα της συνεδρίασης στην Wall Street. Με μικρές μεταβολές κινούνται Πετρέλαιο, Ευρώ και Χρυσός.

Ξεκινώντας εξ Ανατολών, το Πεκίνο ενέκρινε την ίδρυση υποκαταστημάτων αρκετών Ξένων Τραπεζών, στο πλαίσιο υλοποίησης της προσπάθειας που βρίσκεται σε εξέλιξη, για την περαιτέρω φιλελευθεροποίηση της Κινεζικής Οικονομίας.

Η Αρμόδια Επιτροπή (CBIRC) ενέκρινε την αίτηση της Τράπεζας Arab Bank για την ίδρυση υποκαταστήματος στην Σαγκάη, αλλά και της CTBC Bank για την ίδρυση υποκαταστήματος στην πόλη Σεντζέν.

Παράλληλα, η Τράπεζα Bank of East Asia αναβαθμίζει την παρουσία της στην Σεντζέν, με την ίδρυση υποκαταστήματος, ενώ τα υποκαταστήματα των Τραπεζών Chang Hwa Bank και Cathay United Bank, επιτρέπεται ν’ αρχίσουν την λειτουργία τους, εντός της Κίνας.

Ερχόμενοι στην Ευρώπη, ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Ιούνιο, εναρμονισμένος για να μπορεί να συγκρίνεται με τις υπόλοιπες Χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαμορφώθηκε στο 2,1% σε ετήσια βάση, σε συμφωνία με τα προκαταρκτικά στοιχεία. Σε μηνιαία βάση, επίσης επιβεβαίωσε την αρχική ανάγνωση του 0,1%.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, η ανάπτυξη αναμένεται να παραμείνει ισχυρή το 2018 και το 2019, με ρυθμούς 2,1 % φέτος, χαμηλότερα από το 2,3% που προέβλεπε στις προηγούμενες εκτιμήσεις της τον Μάιο και 2% το επόμενο έτος στην ΕΕ και στη Ζώνη του Ευρώ αντίστοιχα.

Η αλλαγή των εκτιμήσεων έρχεται μετά τις εμπορικές εντάσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τις αυξημένες τιμές αργού, που ωθούν τον πληθωρισμό του Μπλοκ υψηλότερα.

Η επιβράδυνση της Οικονομίας της Ευρωζώνης θα επηρεάσει όλες τις μεγάλες Οικονομίες του Μπλοκ, αλλά αναμένεται να δώσει μεγαλύτερο χτύπημα στην Ιταλία, καθώς η Χώρα θα έχει τον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης ενισχύθηκε κατά 1,3% τον Μάιο, από τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 1,2%. Σε ετήσια βάση, αυξήθηκε 2,4% ενώ οι προβλέψεις των οικονομολόγων δημοσκόπησης του Reuters, έβλεπαν να διαμορφώνεται στο 2,1%.
"Οι κεντρικοί τραπεζίτες της Ευρωζώνης είναι έτοιμοι να τερματίσουν την παράταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων αργότερα φέτος, καθώς είναι όλο και περισσότερο πεπεισμένοι ότι η Οικονομία της Περιοχής είναι αρκετά δυνατή για να απομακρυνθεί η υποστήριξη της εποχής της κρίσης", σύμφωνα τα πρακτικά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Αλλάζοντας Ήπειρο, ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι ετών τον Ιούνιο. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε 0,1% τον περασμένο μήνα, σε σχέση με τον Μάιο, ενώ διαμορφώθηκε 2,9% υψηλότερα σε σχέση με τον Ιούνιο του 2017. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τον Φεβρουάριο του 2012. Τον Μάιο ο ετήσιος πληθωρισμός είχε διαμορφωθεί στο 2,9%.

Ο δομικός δείκτης, ο οποίος δεν περιλαμβάνει τις τιμές των Τροφίμων και της Ενέργειας, αυξήθηκε στο 2,3%, από 2,2% προηγουμένως. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο των τελευταίων 18 μηνών.

Τι περιμένουν οι αναλυτές

"Η χαμηλή συμμετοχή έχει οδηγήσει το Χ.Α. σε διαπραγμάτευση εντός στενού εύρους τις προηγούμενες 9 συνεδριάσεις, κατάσταση την οποία πιθανότατα θα διαδεχθεί μια εκτεταμένη χρονικά συσσώρευση λόγω εποχής" εκτιμά ο Νίκος Καυκάς.

Θετικό είναι το γεγονός ότι η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έχει υποχωρήσει στην περιοχή του 3,85% (mid ytm), αν και οι μετοχές επιδεικνύουν σχετική "ανυπακοή" στον κανόνα χαμηλότερο ρίσκο / υψηλότερες αποτιμήσεις, τελευταία. Εκτιμούμε ότι αυτό συμβαίνει γιατί ορθώς κυριαρχεί η πεποίθηση, ότι οι Αγορές Κεφαλαίου θα κρίνουν την δυνατότητα δανεισμού της Χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα η κατεύθυνση θα επιβληθεί, εν πολλοίς, από τους διεθνείς μετοχικούς δείκτες. Ενημερωτικά αναφέρουμε ότι μέχρι και την επόμενη Πέμπτη ανακοινώνουν αποτελέσματα 2ου τριμήνου 2018 μεγάλες Τράπεζες όπως BofA, GS, BlackRok, Citigroup, αλλά και άλλες Δεικτοβαρείς εταιρείες του Dow Jones όπως Microsoft, JnJ και United Ηealth, ενώ ο S&P 500 έχει προσεγγίσει το υψηλότερο επίπεδο μετά την απότομη διόρθωση του Φεβρουαρίου.

"Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι το άνοιγμα απόδοσης των Κρατικών ομολόγων 2ετίας και 10ετίας στις ΗΠΑ βρίσκεται σε νέο χαμηλό, στις 27 μονάδες βάσης, δείχνοντας την τάση προς μία επίπεδη καμπύλη αποδόσεων, ενώ ταυτόχρονα αναμένονται και επιπλέον 2 αυξήσεις επιτοκίων από την FED εντός του 2018" αναφέρει ο υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής της Merit Sec.

Με premium 0,7% τα ΣΜΕ του FT 25

Αλλαγή σκηνικού, με ανοδική συνεδρίαση και στην Αγορά Παραγώγων, με οριακή αύξηση των συναλλαγών στο συμβόλαιο του δείκτη και αισθητά μεγαλύτερη στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (17.570 συμβόλαια).

Στα 9.048 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 9.352 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Ιούλιος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 1.861, 1.319 για τον Ιούλιο και 542 για τον Αύγουστο, τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα 2.010,75) κινήθηκε μεταξύ 1.975 και 2.008 μονάδων και ολοκλήρωσε την συνεδρίαση με υπερτίμηση 0,70%, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.

Δεν υπήρξε αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων, ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (1.627), Εθνική (9.001), MIG (898), Alpha Bank (2.028), Πειραιώς (1.523), ΔΕΗ (256), Intralot (256), ΟΤΕ (363), ΑΔΜΗΕ (172), Μυτιληναίο (131), Ελλάκτωρα (547), ΑΔΜΗΕ (119), ΕΕΕ (162), ΓΕΚ (119), Μυτιληναίο (291), ΟΠΑΠ (188), ΟΤΕ (200).

Οι μεγαλύτερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Σεπτέμβριος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: MIG 62.975, Eurobank 31.726, Εθνική 194.875, Alpha Bank 23.406, ΔΕΗ 15.010, Πειραιώς 25.044.

Οι σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών:

Λόγω προβλήματος στο site της Επ. Κεφαλαιαγοράς, ο πίνακας δεν έχει ανανεωθεί.

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., πλέον, στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 15.583.486 τεμ., (από 15.726.486 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Εθνική 91.689.131 τεμ. (91.689.131), Πειραιώς 15.984.203 τεμ. (15.584.203), ΔΕΗ 5.254.545 τεμ. (5.254.555), Eurobank 21.658.547 τεμ. (21.658.547), Folli Follie Group 1.402.946 τεμ. (1.402.946).

(*) Τα στοιχεία Συναλλαγές Δανεισμού Τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

 

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v