Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση με αιχμή τις τράπεζες στη Σοφοκλέους

Με σημαντική αρχική πίεση σε βασικούς δείκτες και μετοχές, μετά το τελευταίο ράλι με αιχμή τις τράπεζες, με τον Γενικό Δείκτη να φθάνει σε απώλειες μέχρι και το 2,2% χαμηλότερα. Πτώση 3% για ΕΤΕ, 1,5% για Alpha. 

Μετά την «διπλή προεξόφληση» έρχεται η ώρα της αποτίμησης και απογραφής. Με σημαντική αρχική πίεση σε βασικούς δείκτες και μετοχές, μετά το τελευταίο ράλι με αιχμή τις τράπεζες, με τον Γενικό Δείκτη να φθάνει σε απώλειες μέχρι και το 2,2% χαμηλότερα.

Αναμενόμενες, λίγο ως πολύ, οι ρευστοποιήσεις κυρίως των βραχυπρόθεσμων αφού μετά την εβδομάδα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων β’ τριμήνου και για τους τραπεζικούς ομίλους έρχεται η ώρα του…ταμείου.

Ήδη η Alpha Bank προχώρησε νωρίτερα στη διάθεση ίδιων μετοχών και επιπλέον μειοψηφικού ποσοστού κάτι που ολοκληρώθηκε και τυπικά με την έκδοση σχετικής ανακοίνωσης. Η μετοχή της Alpha Bank υποχωρεί κατά 1% στα 11,08 ευρώ.

Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας υποχωρεί 2,62% χαμηλότερα στα 22,71 ευρώ, ενώ ανάλογη τάση σημειώνεται και για άλλες τραπεζικές μετοχές.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v