Ψυχοφθόρα στήριξη στις τράπεζες

Η επιβεβαίωση των στηρίξεων και των 17 € για την Εθνική έφερε αντίδραση. Ακολουθούν μετοχές του FTSE 20 και της μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Κόβει προμέρισμα ο ΟΠΑΠ, υποχωρεί 4%. Στο 6 προς 1 η αναλογία ανοδικών-καθοδικών.

Συνεδρίαση ψυχοφθόρα και η σημερινή, με τους βασικούς δείκτες να υποχωρούν αρχικά σε επίπεδα όπου δοκιμάστηκαν ικανές στηρίξεις για να αντιδράσουν στη συνέχεια.

Εως τις 2.161 ο Γενικός Δείκτης και μέχρι τις 1.101 μονάδες ο FTSE 20 με την αξία των συναλλαγών στα 35 εκατ. ευρώ.

Η μέχρι τώρα συγκριτικά ισορροπημένη εικόνα της αγοράς οφείλεται στην προσπάθεια αντίδρασης των τραπεζών, με τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας να διαμορφώνεται στα 17,48 ευρώ με υψηλό στα 17,60 και χαμηλό ημέρας στα 17,02 ευρώ.

Σχεδόν στο χείλος των 17 έγινε ένα καλό μάζεμα στον τίτλο της Εθνικής, που ακολουθήθηκε από ανάλογες κινήσεις στην Eurobank (7,72 ευρώ), Alpha Bank (8,09 ευρώ), Marfin Popular (2,34 ευρώ) αλλά και Τράπεζα Κύπρου στα 4,74 ευρώ, Τράπεζα Πειραιώς στα 8 ευρώ (-0,8%).

Από κοντά και οι άλλες δύο τραπεζικές δυνάμεις του 20άρη με την Αγροτική Τράπεζα στα 1,80 ευρώ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στα 4,14 ευρώ υψηλότερα κατά 2,2-2,4% η κάθε μία.

Πτώση 4% εμφανίζει ο τίτλος του ΟΠΑΠ, καθώς από σήμερα διαπραγματεύεται χωρίς δικαίωμα στο προμέρισμα για την εφετινή χρήση, ύψους 0,65 ευρώ. 

Αυξημένοι τζίροι όμως πραγματοποιούνται σε μετοχές του ίδιου δείκτη με τον ΟΤΕ στα 10,16, τον Μυτιληναίο στα 5,10 ευρώ, τα ΕΛ.ΠΕ στα 8,28 ευρώ, τη ΜΟΗ στα 10,82 ευρώ.

Η αναλογία ανοδικών-καθοδικών στο 6 προς 1 με σχεδόν 85 μετοχές να αντιδρούν ανοδικά. Από το ευρύτερο μέρος του…ταμπλώ ενδιαφέρον- κατά την εκτίμηση μας- παρουσιάζει η συνέχεια στην κίνηση της Centric στα 0,88 ευρώ με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές, η συνέχεια της μόχλευσης σε ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ, η κινητικότητα σε MLS, ΣΙΔΕΝΟΡ, Ευρωσύμβουλους κ.α. μετοχών από αυτή την κατηγορία.

Για τη συνέχεια κρατάμε την προσπάθεια ανάσχεσης της διορθωτικής κίνησης, της επιβεβαίωσης ικανών στηρίξεων, της σημασίας που δίνεται από ισχυρούς κύκλους στις πιθανές αντιδράσεις σε μία απόφαση της FED αλλά και της γενικότερης διάθεσης να επιχειρηθεί ένας ανοδικός γύρος.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v