ΧΑ: Κυρίαρχη η επιφυλακτικότητα στο ταμπλώ

Υποτονικά και με εναλλαγές προσήμου ξεκινά η νέα χρηματιστηριακή εβδομάδα. Απόλυτα επιφυλακτικοί αγοραστές - πωλητές, προσπαθούν να ανιχνεύσουν διαθέσεις, ενώ εκτός 20άρη το ενδιαφέρον περιορίζεται σε ελάχιστους τίτλους.

Σταθεροποιητικά και πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος κινούνται τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ στη Σοφοκλέους η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας έχει ξεκινήσει με μάλλον υποτονικούς ρυθμούς και με τον Γ.Δ. να αλλάζει πρόσημα αναλόγως των διαθέσεων των δεικτοβαρών μετοχών.

Είναι ενδεικτικό πως λίγα λεπτά πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης, ο τζίρος μόλις και μετά βίας ξεπερνά τα 21 εκατ., δεκάδες τίτλων κινούνται με υποτυπώδεις συναλλαγές και αρκετά περισσότεροι με μηδενική συναλλακτική δραστηριότητα, ενώ περισσότερο από το 35% της μικτής αξίας συναλλαγών φαίνεται να αποσπά ο τίτλος της Εθνικής.

Ο Γ.Δ. μέχρι στιγμής έχει κινηθεί σε ένα σχετικά στενό εύρος περίπου 24 μονάδων, με ενδο-συνεδριακό χαμηλό τις 2.103,77 μονάδες και υψηλό τις 2.127,67 μονάδες, δείχνει να παίρνει σχετικές βοήθειες από Τιτάνα και ΟΠΑΠ, ενώ στο τραπεζικό ταμπολό οι περισσότεροι τίτλοι κινούνται με οριακές μεταβολές σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής.

Πιο συκγκεριμένα, και όσον αφορά στις μετοχές του 20άρη, οι μεγαλύτερες απώλειες που ξεπερνούν το 2% αλλά με χαμηλές συναλλαγές για τον τίτλο της Βιοχάλκο, ενώ με αξιοσημείωτες απώλειες κινούνται ΕΛΠΕ και Ελλάκτωρ.

Πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος και με εναλλαγές προσήμων οι ΟΤΕ, MIG, Motor Oil, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Intralot, Coca Cola, ενώ «ευδιάκριτα» κέρδη σημειώνουν ΟΠΑΠ και Τιτάνας.

Στο τραπεζικό ταμπλό με αξιοσημείωτα κέρδη που ξεπερνούν τη 1 ποσοστιαία μονάδα μόνο η μετοχή του ΤΤ.

Απλά θετικά πρόσημο και οριακά κέρδη για Alpha Bank, Εθνική, Εurobank, MPB και αμετάβλητοι οι τίτλοι των Αγροτικής και Κύπρου.

Με μικρές απώλειες κινείται η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς.

Εκτός 20άρη όπου το ενδιαφέρον παραμένει εξαιρετικά μειωμένο θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι μέχρι τώρα αξιοσημείωτα κέρδη που συνδυάζονται με κάπως ικανοποιητικές συναλλαγές σημειώνουν οι Παρνασσός, Σιδενόρ, Alapis, Αβαξ, Νηρέας, Ιλυδα και Forthnet.

Τα πρώτα δείγματα γραφής δείχνουν ότι ο Γ.Δ. θα κινηθεί σε ένα στενό εύρος μεταξύ 2.100-2.130 μονάδων, όμως, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υποχωρήσει κάτω από τις 2.058 μονάδες.

Αντίθετα, παραμένει τεχνικά ζητούμενο το επιβεβαιωμένο κλείσιμο υψηλότερα των 2.152 μονάδων.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v