Ανοδικές "πρωτοβουλίες" από Εθνική, ΟΤΕ

Επιφυλακτικά με χαμηλό τζίρο και εναλλαγές προσήμων κινείται η Σοφοκλέους. Ανοδικές πρωτοβουλίες από ΟΤΕ, Εθνική Τράπεζα και MIG.  Πιέσεις για Motor Oil, ΟΠΑΠ, Tιτάνα. Στο 1 προς 1 η σχέση ανοδικών πτωτικών.

Επιφυλακτικά και με εναλλαγές προσήμου ξεκίνησε η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

Με την ψυχολογία των εμπλεκομένων να παραμένει ευαίσθητη, ο Γ.Δ. κινείται σε ένα εύρος περίπου 25 μονάδων, με μέχρι στιγμής ενδο-συνεδριακό χαμηλό τις 1.563,68 μονάδες και υψηλό τις 1.588,89 μονάδες, έχοντας αλλάξει αρκετές φορές πρόσημο, ενώ 20 λεπτά πριν συμπληρωθεί η πρώτη ώρα συνεδρίασης, η μικτή αξία συναλλαγών μόλις και ξεπερνά τα 19 εκατ. επιβεβαιώνοντας ότι τα περισσότερα ισχυρά χαρτοφυλάκια παραμένουν εκτός αγοράς και απόλυτα επιφυλακτικά.

Η μέχρι στιγμής σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται περίπου στο 1 προς 1, δεκάδες τίτλοι κινούνται με μηδενικές συναλλαγές, ενώ ξεχωρίζει ο τίτλος της ΕΛΓΕΚΑ, που κινείται στο ανώτατο όριο ανόδου μετά τη σημαντική συμφωνία που υπέγραψε η εταιρία με την Cosco.

Στον 20άρη που για πολλοστή φορά συγκεντρώνει την προσοχή των περισσότερων, εμφανής η προσπάθεια αντίδρασης του ΟΤΕ μετά τα αλλεπάλληλα ιστορικά χαμηλά, με τον τίτλο του Οργανισμού να καταγράφει κέρδη μεγαλύτερα της μίας ποσοστιαίας μονάδας.

Αντίθετα, στο 1,92% οι απώλειες για τη ΔΕΗ, απώλειες που πλησιάζουν το 2% και για τη Motor Oil, αλλά με τετραψήφιο όγκο συναλλαγών, ενώ με αρνητικό πρόσημο και ο τίτλος των ΕΛΠΕ.

Κίνηση σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών και για Μυτιληναίο, Βιοχάλκο (με τετραψήφιο όγκο συναλλαγών), Intralot και ΟΠΑΠ (ο τίτλος του Οργανισμού δείχνει να επηρεάζεται από την επικείμενη απεργία των πρακτόρων).

Αρνητικό πρόσημο με χαμηλές συναλλαγές για τον Τιτάνα, ενώ αντίθετα με θετικό πρόσημο κινούνται Ελλάκτωρας και Coca Cola 3Ε και με κέρδη που πλησιάζουν τις 2 ποσοστιαίες μονάδες ο τίτλος της MIG.

Ευνόητο είναι ότι η προσοχή όλων είναι στραμμένη για πολλοστή φορά στο τραπεζικό ταμπλό, όπου διαθέσεις και πρόσημα συνεχίζουν να εναλλάσσονται με εξαιρετικά υψηλή συχνότητα.

Στους δεικτοβαρείς τραπεζικού τίτλους, οι όποιες πρωτοβουλίες ανήκουν στον τίτλο της Εθνικής Τράπεζας, που την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές κινείται στα 10,45 ευρώ, με κέρδη 2,65%. Και συναλλαγές που πλησιάζουν τις 850.000 τεμάχια.

Κέρδη μεγαλύτερα του 1% για την Alpha Bank, με όγκο συναλλαγών που ξεπερνά τις 427.000 κομμάτια, ενώ με απλά θετικό πρόσημο κινούνται ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, Τράπεζα Κύπρου, ΜΡΒ και Τράπεζα Πειραιώς.

Επίσης, με κέρδη μεγαλύτερα του 1% κινείται η μετοχή του ΤΤ, αλλά με πολύ χαμηλό όγκο συναλλαγών που δεν ξεπερνά τα 55.000 τεμάχια, ενώ αδυναμία αντίδρασης συνεχίζει να επιδεικνύει ο τίτλος της Eurobank, που κινείται με οριακά αρνητική μεταβολή.

Η μέχρι στιγμής εικόνα της αγοράς δείχνει ότι όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά, καθώς οι traders που συνεχίζουν να απασχολούν ένα σημαντικό κομμάτι των συναλλαγών αλλάζουν διαθέσεις πολλές φορές και μέσα στην ημέρα, αναλόγως του κλίματος που επικρατεί.

Σε κάθε περίπτωση καταρχήν ζητούμενο είναι το κλείσιμο του δείκτη υψηλότερα των 1.690 μονάδων. Πράγμα που δεν φαίνεται ιδιαίτερα πιθανό, τουλάχιστον για σήμερα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα της συνεδρίασης.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v