Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Εβδομάδα με πλούσιο… μενού

Εβδομάδα με… απ΄ όλα. Από πωλητές στα παράγωγα, σύνοδο κορυφής, κινητοποιήσεις μέχρι και λήξη της τελευταίας σειράς του 2010 στο ΧΠΑ. Κλειδί οι εν αναμονή πωλητές σε Εθνική και τράπεζες.

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης η αγορά με τους πωλητές να έχουν και πάλι τον πρώτο λόγο.

Η εικόνα της συνεδρίασης της 10/12 προς το κλείσιμο της και κυρίως στην διάρκεια των δημοπρασιών παραπέμπει σε ανεξήγητη σπουδή βραχυπρόθεσμων παικτών να προλάβουν τις εξελίξεις αυτής της εβδομάδας. Με τον Γενικό Δείκτη να διορθώνει… άτσαλα προς τις 1.506 και τον FTSE 20 προς τις 719 μονάδες με πολλά προβλήματα και πάλι στις τράπεζες αλλά και μετοχές εταιρειών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Αναμφίβολα αυτή η εβδομάδα έχει πολλά- σχεδόν τα πάντα- από κινητοποιήσεις μέχρι σύνοδο κορυφής και λήξη παραγώγων για την τελευταία σειρά του 2010.

Με βάση τις σύνθεση των πωλητών της 10/12 θα κρατούσαμε μία μικρή επιφύλαξη για την άμεση συνέχιση της πτωτικής φοράς και δεν αναφερόμαστε στην ουρά της προσφοράς που προεξοφλείται πως θα δοκιμάσει από την αρχή της συνεδρίασης της επόμενες περιοχές στήριξης. Αλλά για την… ευκολία, που ξεπουλήθηκαν από συγκεκριμένους παίκτες ισχυρές θέσεις στην υποκείμενη αγορά με παράλληλη ενίσχυση των συμβολαίων πώλησης σε Συμβόλαια του FTSE 20 και 2-4 τραπεζικών μετοχών, που εμφανώς έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Όμως ας προσέξουμε την συμπεριφορά, κυρίως του FTSE 20- στην κλίση του και στην προεξοφλούμενη δοκιμασία των 695 και των 690 μονάδων εάν μάλιστα υπερισχύσουν οι πωλητές στην Εθνική και τις τραπεζικές μετοχές και από τα μέσα και μετά της συνεδρίασης.

Οι 695 και λίγο χαμηλότερα οι 690 μονάδες για τον 20άρη είναι μία περιοχή, που φαίνεται πως θα μας απασχολήσει αρκετά σήμερα- αύριο με ό τι αυτό συνεπάγεται για την βραχυπρόθεσμη τάση.

Θα πρέπει να συνεκτιμηθεί ωστόσο πως τα σπουδαιότερα αυτής της εβδομάδας προοιωνίζονται από την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Σε επίπεδο Γενικού Δείκτη σήμερα-αύριο θα γνωρίζουμε εάν το ΧΑ μπορεί να αντιδράσει προς τις 1.550 μονάδες (και ο FTSE 20 προς τις 740-750 μονάδες) περιοχές που αποδείχτηκαν ισχυρές αντιστάσεις. Η εάν η αγορά θα πιεστεί προς τα χαμηλότερα επίπεδα και εν όψει της λήξης της τελευταίας σειράς παραγώγων για φέτος.

Ούτως ή άλλως το ΧΑ παραμένει εγκλωβισμένο στο εύρος των 1.400-1.550 μονάδων και πέραν της βραχυπρόθεσμης συμπεριφοράς του, που δίνει αντιδράσεις ή διορθώσεις ζητούμενη θα πρέπει να είναι η "έξοδος" από αυτό το κανάλι. Είτε προς τη μία είτε προς την άλλη κατεύθυνση.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v