Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρές πιέσεις έως 5,5% στις τράπεζες

Στα χαμηλά ημέρας "σέρνεται" η αγορά λίγο πριν τη λήξη της συνεδρίασης, με τις τράπεζες να καταγράφουν ισχυρότατες απώλειες άνω του 5% μετά την υποβάθμιση από τη Moody's. Στο "κόκκινο" το σύνολο του FT20.  

Στα χαμηλά ημέρας "σέρνεται" η αγορά λίγο πριν τη λήξη της συνεδρίασης, με τις τράπεζες να καταγράφουν ισχυρότατες απώλειες άνω του 5% μετά την υποβάθμιση από τη Moody's. Στο "κόκκινο" το σύνολο του FT20.
 
Νωρίτερα, το euro2day μετέδιδε:

Ταλαιπωρίας συνέχεια στο ΧΑ
, με τον Γενικό Δείκτη χαμηλότερα της στήριξης των 1.550, αλλά τον FTSE-20 λίγο πιο πάνω από τις 710 μονάδες.

Βραχυπρόθεσμα η ουσία είναι πως βασικοί δείκτες, μετοχές «αδειάζονται» για ακόμη μία φορά και όπως σημείωναν ορισμένοι χρηματιστηριακοί παράγοντες με αφορμή τους αναποτελεσματικούς χειρισμούς του Έλληνα υπουργού Οικονομικών.

Είτε συμφωνεί είτε όχι κάποιος μαζί τους, αφορμή στέκεται πράγματι η κίνηση της Moody’s και οι επιφυλάξεις που υπήρχαν σχετικά με την έκδοση εντόκων.

Ο ΟΔΔΗΧ άντλησε τελικά 1,625 δισ. από δημοπρασία 6μηνων εντόκων, με επιτόκιο 4,75% έναντι 4,64% της αμέσως προηγούμενης έκδοσης.

Κατά την εκτίμηση ορισμένων παιχτών, το αποτέλεσμα – δεδομένης της εκρηκτικής συγκυρίας – δεν ήταν και τόσο άσχημο όσο φοβούνταν νωρίς το πρωί κυβερνητικά στελέχη.

Σε αυτήν την εκτίμηση μένουμε και σε συνδυασμό με την εικόνα των ευρωαγορών, περιμένουμε την επιβεβαίωση ή όχι των σημαντικών στηρίξεων.

Το γεγονός μάλιστα πως η έκδοση καλύφθηκε κατά τουλάχιστον 3 φορές, αποτελεί ενθαρρυντικό στοιχείο.

Η μετοχή της Εθνικής υποχωρεί σταθερά έως 3,7% με συναλλαγές 17,5 εκατ. ευρώ, έναντι 9,9 εκατ. ευρώ της Alpha Bank, έναντι 4,7 εκατ. ευρώ της Eurobank.

Από τις μετοχές του 20άρη, αντιδρούν, αν και με μικρότερο ποσοστό ο ΟΠΑΠ στα 15,95 και ο ΟΤΕ στα 7,53 ευρώ.

Αντιθέτως, η ΔΕΗ υποχωρεί έως 1,4% στα 11,31 ευρώ. Σημαντικές οι απώλειες για Αγροτική, Κύπρου, ΤΤ.

Το ΧΑ παραμένει κοντά στα χαμηλά που σημειώθηκαν λίγο μετά τις 10:40, διαγραμματικά παραπέμπει σε… σούρσιμο σε πυθμένα.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, υποχωρούν περί τις 20-21 μετοχές, ενώ ξεχωρίζει η Forthnet που παραμένει σταθερή στα 0,52 ευρώ.

Σημαντικές οι απώλειες για Alapis, για Γενική, για Lamda Development, για ΕΥΑΘ, για ΕΧΑΕ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v