Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε "κωματώδη" κατάσταση το ΧΑ

Δεν έπεισε η αρχικά ασθενής αντίδραση και ελλείψει κινήτρου ΓΔ και μετοχές καταγράφουν οριακή απόκλιση με μικρό τζίρο. Κρατά προς ώρας τις 590 ο FTSE-20. Παραμένει πάνω από τα 4,70 ευρώ η ΕΤΕ.

Δεν έπεισε η αρχικά ασθενής αντίδραση και ελλείψει κινήτρου, θετικού καταλύτη το ΧΑ ταλαιπωρείται σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα.

Ο μεν Γ.Δ. διαμορφώνεται στα χαμηλά των 1.326 μονάδων καθώς υποχωρεί 0,3-0,4%, ο δε FTSE-20 στα χαμηλά των 592 μονάδων μετρώντας απώλειες της τάξης του 0,11%.

Η αξία των συναλλαγών μετριότατη, συγκριτικά χαμηλότερη και από χθες, τη στιγμή που ακόμη και οι βραχυπρόθεσμοι παίχτες παρακολουθούν αδιάφοροι τα όσα διαδραματίζονται (και) στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Από τις μετοχές του 20άρη η Εθνική κρατά προς το παρόν τα 4,70 ευρώ, με την τιμή να διαμορφώνεται οριακά υψηλότερα, ενώ Alpha Bank και Eurobank κυμαίνονται στα 3,50 και 3,30 ευρώ αντίστοιχα.

Στα 1,02 ευρώ η μετοχή της Πειραιώς «κρατά» το 1 ευρώ ενώ η μετοχή της Κύπρου διαμορφώνεται στα 2,27 ευρώ.

Είναι εμφανές πως ακόμη και σε αυτά τα χαμηλά επίπεδα αποτίμησης, οι ελληνικές τράπεζες προβληματίζουν με την πλειονότητα των ενεργών παιχτών να επιφυλάσσεται για τις όποιες πιθανές συνέπειες μπορεί να πιέσουν χαμηλότερα τη χρηματιστηριακή αξία των ομίλων.

Και είναι λογικό αυτό από τη στιγμή που η σεναριολογία για το τι μέλλει γενέσθαι με το «ελληνικό πρόβλημα» παραμένει αμείωτη.

Και κατ’ επέκταση οι όποιες πιθανές συνέπειες για τον τραπεζικό κλάδο και τα χαρτοφυλάκια των ομίλων.

Είναι λογικό πως όσο δεν αποσαφηνίζεται το πλαίσιο, οι όροι και οι εγγυήσεις της νέας βοήθειας προς της χώρας μας, ο τραπεζικός κλάδος θα είναι ο άμεσα πληττόμενος.

Από τις υπόλοιπες μετοχές του FTSE-20 η μετοχή της ΔΕΗ διορθώνει στα 10,36 ευρώ, του ΟΠΑΠ οριακά υψηλότερα στα 13,28 ευρώ, ο ΟΤΕ στα 6,89 ευρώ.

Επιπλέον, Μυτιληναίος, ΜΟΗ, Βιοχάλκο, Τιτάνας διαμορφώνονται στα 5,11 ευρώ, 8,50 ευρώ, 3,86 ευρώ και 17,59 ευρώ αντίστοιχα.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v