Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζει σε ανοδική τροχιά η Σοφοκλέους

Ανοδικά αντιδρά το ΧΑ, μετά την επιβεβαίωση των πρώτων βραχυπρόθεσμων στηρίξεων. Συνεχίζεται η μόχλευση στις τράπεζες. Kινητικότητα σε μετοχές-σηματωρούς της μεγάλης και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Ισχυρές πιέσεις σε ΟΠΑΠ.

Υψηλότερα διαμορφώνονται βασικοί δείκτες και μετοχές κι η αγορά έχει επιβεβαιώσει προηγουμένως τις πρώτες σημαντικές βραχυπρόθεσμες περιοχές στήριξης.

Μετά από μία ώρα συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης ενισχυόταν κατά 1,24% στις 750,94 μονάδες, ο Ftse 20 στις 280,22 μονάδες κατά 1,33%, ενώ απόλυτα συγχρονισμένη τεχνικά είναι η εικόνα και του τραπεζικού δείκτη αλλά και του Ft Mid 40.

Το να υποθέσουμε πως η απαραίτητη διόρθωση ολοκληρώθηκε στα αρχικά χαμηλά της συνεδρίασης θα ήταν πρώιμο. Θα φανεί από τη δυναμική που ενδεχομένως θα αναπτυχθεί στη συνέχεια για μετοχές-σηματωρούς για εισηγμένες-κλειδιά της βραχυπρόθεσμης τάσης. Από τεχνικής πλευράς, η διόρθωση που ξεκίνησε σε επίπεδο 20άρη από την περιοχή των 294 μονάδων έχει περιθώρια για άλλον έναν πτωτικό κυματισμό.

Στην περίπτωση όμως όπου επιβεβαιωθούν σύντομα οι σημαντικές στηρίξεις, οι 270 μονάδες είναι σημαντικές για τον 20άρη και ενεργοποιείται σε αυτήν τη φάση το σενάριο της προσέγγισης των 290 και εν συνεχεία των 320 μονάδων.

Βραχυπρόθεσμα, κλειδί παραμένουν οι τράπεζες, κυρίως όμως οι εξελίξεις γύρω από την Εμπορική.

Σημειώνεται ότι χθες επέστρεψε από το Παρίσι το δίδυμο Μαντζούνη-Φιλάρετου που είχε συνάντηση με τους Γάλλους, ενώ σήμερα είναι προγραμματισμένα δ.σ. των τριών εμπλεκόμενων.

Σε κάθε περίπτωση, για έναν παίκτη σημασία έχει να παραμένει σε μόχλευση ο κλάδος, να συνεχίζεται η διεκδίκηση για την Εμπορική και να γίνονται τα… τινάγματα πότε του ενός, πότε του άλλου και πότε του τρίτου διεκδικητή.

Η μόχλευση φέρνει τζίρους, ο τζίρος και η άνοδος νέους παίκτες και όλα μαζί ενισχύουν το ανοδικό σπιράλ που χρειάζεται η αγορά αυτήν την περίοδο.

Ενδιαφέρουσα η μέχρι στιγμής εικόνα από τις μετοχές του ΟΤΕ και της ΔΕΗ αλλά και Μυτιληναίου, Motor Oil, Βιοχάλκο, ενώ σχετική κινητικότητα παρατηρείται και σε επιμέρους μετοχές-κλειδιά της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Ισχυρές πιέσεις εκδηλώνονται στη μετοχή του ΟΠΑΠ, η οποία βρέθηκε να υποχωρεί έως και 9% στα 5,68 ευρώ. Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να ξεκινήσει τη διαδικασία πώλησης του 29% την προσεχή Τετάρτη.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v