Ανεβάζει στροφές το Χρηματιστήριο

Ανοδικά συνεχίζει το ΧΑ, μετά την αρχική επιβεβαίωση των βραχυπρόθεσμων στηρίξεων. Υπεραπόδοση για μετοχές από τη δεύτερη ταχύτητα του 20άρη αλλά και κέρδη για ΕΤΕ, Alpha, Eurobank, ΔΕΗ, Eλλάκτωρ. Πιέσεις για ΟΠΑΠ.

Ακόμη μια συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας για το ΧΑ, καθώς όσο πλησιάζουμε προς την Κυριακή, εντείνονται η αδημονία αλλά και η επιφυλακτικότητα ειδικά των βραχυπρόθεσμων παικτών.

Στα πρώτα 40’-45’ της συνεδρίασης βασικοί δείκτες, μετοχές παρουσιάζουν διακύμανση και τεχνική εικόνα ανάλογες των σημαντικών περιστάσεων.

Στις 745,85 μονάδες σημειώθηκε αρχικά το χαμηλό για τον Γενικό Δείκτη, για να αντιδράσει στη συνέχεια και να βρεθεί νωρίτερα προς τις 763 μονάδες. Ανάλογη εικόνα και για τον Ftse 20 με ελάχιστο στις 273,87 και σημαντική κίνηση στη συνέχεια πάνω από τις 280 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών εμφανώς μειωμένη σε σχέση με χθες δεν ξεπερνά τα 7,8 εκατ. ευρώ στις 11.05 και αυτό γιατί έχει υποχωρήσει σημαντικά ο τζίρος στον ΟΠΑΠ και έχουν αμβλυνθεί αισθητά οι ακραίες πιέσεις των τελευταίων συνεδριάσεων.

Το ποντάρισμα των βραχυπρόθεσμων παικτών έχει πολιτικό ορίζοντα το βράδυ της Κυριακής και χρηματιστηριακά, εάν δεν υπάρξουν δραματικές μεταβολές, τις συνεδριάσεις της 24ης και 25ης Σεπτεμβρίου.

Από νωρίς μετοχές της 2ης ταχύτητας του 20άρη με αιχμή τον Ελλάκτωρ κινούνται με αυξημένες συναλλαγές και αγοραστικό ενδιαφέρον. Η μετοχή του Ελλάκτωρα ενισχύεται πάνω από 13% πατώντας μετά από καιρό τα 1,50 ευρώ.

Υψηλότερες τιμές για Τιτάν, Μέτκα, FFG, αλλά και MIG, Κύπρου, Βιοχάλκο.

Αυξημένο ενδιαφέρον και εντολές αγοράς στη μετοχή της ΔΕΗ που από τεχνικής πλευράς βρίσκεται πολύ κοντά στην ανοδική διάσπαση των επιπέδων του Μαρτίου. Εάν αυτό επιτευχθεί άμεσα, τότε η μετοχή της ΔΕΗ «βλέπει» τα 4,40-4,45 ευρώ.

Σε κομβικό σημείο, από τεχνικής πλευράς, έχει φτάσει και ο Μυτιληναίος «επιστρέφοντας» στα επίπεδα του Φεβρουαρίου. Το ενδιαφέρον για τη μετοχή είναι πως ενδεχόμενη ανοδική διάσπαση των 3,40 – 3,45 ευρώ θα άνοιγε ευκολότερα το δρόμο προς τα 3,80-4,20 ευρώ.

Από το τραπεζικό μέτωπο ενισχύονται οι Εθνική, Alpha Bank και Eurobank με μάλλον μέτριες συναλλαγές.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v