Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στοίχημα το πρόσημο για τη Σοφοκλέους...

Το απόλυτο limit down πλησίασε ο ΟΠΑΠ εξαιτίας της φορολογίας, παρασύροντας μετά τις 14.20΄ και τις Εθνική, Eurobank. Στο πράσινο οι υπόλοιποι του FTSE-20, που παλεύει στις 280 μονάδες. Υπεραπόδοση για Βιοχάλκο, Folli.

Χάνει τα κέρδη του το Χ.Α., με τον ΟΠΑΠ να πλησιάζει το μεστό limit down και τους Εθνική, ΟΤΕ να ταλαιπωρούνται από πωλητές λίγο χαμηλότερα. Λίγο μετά τις 14.20΄ οι δύο βασικοί δείκτες γύρισαν οριακά αρνητικοί, διολισθαίνοντας σταθερά από τις 12.30΄-12.40΄ μέχρι πριν από λίγο.

Οι συναλλαγές κυμαίνονται περίπου στα 65 εκατ. ευρώ, από τα οποία σχεδόν τα 27 εκατ. έχουν γίνει στη μετοχή του ΟΠΑΠ.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως από τον ΟΠΑΠ αποχωρούν χαρτοφυλάκια που επενδύουν κυρίως σε εταιρίες με υψηλό μέρισμα, με την προσφορά να απορροφάται σχεδόν 25% χαμηλότερα σε σύγκριση με την αρχική τιμή της Δευτέρας.

Ορθά εκτιμά ο Νίκος Σιδεράς (σχόλιό του στο σημερινό Εκηβόλο για ΟΠΑΠ) πως ο Οργανισμός θα αποτελέσει επιλογή εταιρίας με ρυθμό ανάπτυξης. Η περίπτωση του ΟΠΑΠ προφανώς και δε συγκρίνεται άμεσα με αυτήν της Αγροτικής, παρά μόνο στο ότι και σε αυτές τις δύο αλλά και στο Τ.Τ. μένουν με το «μουτζούρη» πολλοί, κυρίως απληροφόρητοι επενδυτές.

Τεχνικά η εικόνα του 20άρη επιβαρύνθηκε πριν από λίγο, όταν οι πωλητές περιέλαβαν και την Εθνική. Έως το 1,97 ευρώ διόρθωσε σχεδόν κατακόρυφα πριν από λίγο η μετοχή της ΕΤΕ, μεταδίδοντας ανάλογη διάθεση σε Eurobank (-2,68%), Alpha Bank (-0,60%), ενώ στα 3,35 ευρώ διολίσθησε ο ΟΤΕ.

Δίνεται μάχη για το πρόσημο στο ταμπλό, με την 3E κατά 2,43% υψηλότερα, κατά 5,80% τον Τιτάνα, κατά 7,67% τη Βιοχάλκο, κατά 8,56% τα Folli Follie, κατά 2,98% τα ΕΛΠΕ, κατά 2,31% την Ελλάκτωρ.

Από τεχνική πλευρά θα επαναλάβουμε την αμέσως προηγούμενη εκτίμησή μας πως «…μέσα στη γενικότερη ευωχία θα πρέπει να προσεχθεί ο ενδοσυνεδριακός σχηματισμός διπλής κορυφής στις 11.39΄ και 11.53΄, μια πρώτη προσπάθεια κατοχύρωσης βραχυπρόθεσμων θέσεων, συνεκτιμώντας το ότι η μέχρι εκείνη την ώρα αντίδραση του 20άρη δεν τον είχε φέρει πάνω από την τελευταία τοπική κορυφή των 294 μονάδων».

Σημειωνόταν δε ότι αυτό «θα πρέπει να προσεχθεί όσο ο δείκτης πλησιάζει μεν, δεν ξεπερνά όμως αυτήν την αντίσταση».

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v