Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Ξεπέρασε το φράγμα των 775 μονάδων

Επιταχύνοντας μετά τις 11.30 η Σοφοκλέους σπάει το φράγμα των 775 μονάδων. Συνεχίζει ανοδικά η ΔΕΗ, αντιδρούν Εθνική, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, MIG. Κερδίζουν πόντους Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος, Τιτάν. Ικανοποιητικός τζίρος.

Σαφώς πιο προσεκτικά σε σχέση με τις τελευταίες συνεδριάσεις κινούνται από την αρχή της συνεδρίασης οι επενδυτές. Η συνεδρίαση ξεκίνησε ανοδικά, στη συνέχεια δοκιμάστηκαν και βραχυπρόθεσμες στηρίξεις αλλά και βραχυπρόθεσμες αντιστάσεις με μέτρια ροή συναλλαγών κατ’ αρχήν σε 4 μετοχές (Εθνική Τράπεζα, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ) και λιγότερο σε άλλα 4-6 χαρτιά.

Ο Γενικός Δείκτης επιτάχυνε μετά τις 11.30 φτάνοντας στις 780 μονάδες. Ισχυρότερη η τάση για τον 20άρη, που για χαμηλό ημέρας έχει τις 278,40 και υψηλό τις 282 μονάδες και με τάση περαιτέρω ενίσχυσης.

Οι συναλλαγές στα περίπου 19 εκατ. ευρώ ενώ εκτός των τεσσάρων προαναφερθεισών μετοχών αυξημένος τζίρος και κινητικότητα παρατηρείται στον Ελλάκτωρ, στην Τράπεζα Κύπρου, στην Motor Oil, στην Τράπεζα Πειραιώς, στον Μυτιληναίο.

Η Εθνική Τράπεζα δεν έχει πιάσει τα 2,00 ευρώ, ενώ Alpha Bank και Eurobank παραμένουν χαμηλότερα των τεχνικών περιοχών των 1,66 και 1,10 ευρώ αντίστοιχα.

Συνεχίζει υψηλότερα η μετοχή της ΔΕΗ καθώς ενισχύεται και από τεχνικής πλευράς με αυξανόμενο τζίρο και θέτοντας ως απώτερο στόχο τα 6,80 ευρώ.

Αναφερόμαστε στο στόχο του δεύτερου γύρου πονταρίσματος ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως τα 6,80 ευρώ είναι η μέγιστη 52 εβδομάδων (13/10/2011). Για την καλύτερη σύγκριση της θέσης της ΔΕΗ θυμίζουμε πως μόλις στις 5 Ιουνίου είχε υποχωρήσει έως τα ιστορικά ελάχιστα των 1,13 ευρώ. Εμφανής ο σχηματισμός αναστροφής για τη μετοχή της ΔΕΗ.

Ευνοείται τεχνικά και ο ΟΤΕ με μέγιστη 52 εβδομάδων τα 4,11 (31/10) και ιστορικό ελάχιστο τα 1,09, επίσης στις 5 Ιουνίου. Εμφανής και στην περίπτωση του ΟΤΕ ο σχηματισμός αναστροφής.

Στα 3,41 ευρώ ο Μυτιληναίος που χθες δοκίμασε έως τα 3,46, εάν θυμόμαστε καλά, δηλαδή πολύ κοντά στη μέγιστη 52 εβδομάδων.

Ανάλογη τεχνική εικόνα αρχίζει και διαμορφώνεται σταδιακά για τον Ελλάκτωρ, που νωρίτερα αντέδρασε ως τα 1,53 πλησιάζοντας δηλαδή τα 1,65 ευρώ που σημειώθηκε στις 3/10.

Στα 6,44 η Motor Oil με τοπική κορυφή στα 6,73 ευρώ. Εμφανής ο σχηματισμός αναστροφής και για τη Μέτκα αλλά και για Τιτάν, ΕΛΠΕ, Βιοχάλκο.

Αναφερόμαστε ενδεικτικά σε αυτές τις μετοχές (υπάρχουν αρκετές ακόμη περιπτώσεις και από τη μεσαία και στη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση) για να ενισχύσουμε την εκτίμηση πως πληθαίνουν οι τίτλοι με διαμορφωμένο ή υπό διαμόρφωση σχηματισμό αναστροφής. Κάτι που όσοι κινούνται και τεχνικά, έχει τη σημασία του.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v