Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δοκιμάζει τις 780 μονάδες η Σοφοκλέους

Μέτριου τζίρου η μόχλευση, με τη Σοφοκλέους να "πολιορκεί" και πάλι τις 780 μονάδες. Κέρδη για Εθνική, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίο, Πειραιώς, Ελλάκτωρ. Πτωτικά οι Eurobank, Κύπρου. Μέτριες οι συναλλαγές.

Ακόμη μια προσπάθεια για υπέρβαση των 780 μονάδων βρίσκεται σε εξέλιξη στο Χ.Α. Κατά 2,22% ενισχύεται ο Γενικός Δείκτης (780,66 μονάδες), κατά 2,29% ο FTSE-20 που νωρίτερα έφτασε έως τις 286,10 μονάδες.

Ωστόσο, πρόκειται για καθαρό παιχνίδι εσωτερικών δυνάμεων, κάτι που αποτυπώνεται στις μέτριες συναλλαγές αλλά και στην απουσία ισχυρών εντολών σε μετοχές που από τα χαμηλά του Ιουνίου προτιμούν 2-4 ξένοι διαχειριστές και παίκτες.

Ο τζίρος κυμαινόταν στα 28 εκατ. ευρώ (περίπου στις 13.30΄), από τα οποία σχεδόν 5 εκατ. είχαν αλλάξει χέρια στον ΟΤΕ, λίγο περισσότερα από 4 εκατ. στον ΟΠΑΠ, ενώ ακολουθούν η Εθνική με 3,3 εκατ. και η ΔΕΗ τέταρτη με 2,3 εκατ. ευρώ.

Η απουσία νέων δεν είναι κατ’ ανάγκη αρνητική, καθώς οι βραχυπρόθεσμοι παίζουν με ορίζοντα το βράδυ της Κυριακής και τις πρώτες συνεδρίασης της επόμενης εβδομάδας. Θεωρώντας δεδομένο το με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο κλείσιμο του πακέτου νέων μέτρων.

Κατά την εκτίμηση αρκετών (την οποία συμμεριζόμαστε σε μεγάλο βαθμό) η αγορά θα αποκτήσει πρόσθετο ενδιαφέρον, ελκύοντας νέα κεφάλαια, στην περίπτωση που ο 20άρης διασπάσει πειστικά τις 290-295 μονάδες. Με τζίρο που θα ξεπερνά τα 120-130 εκατ. ευρώ.

Μέχρι τότε επιδίδονται σε βραχύβιες κινήσεις, προσπαθώντας να πιάσουν χαμηλή τιμή αγοράς και να πετύχουν υψηλότερη στην πώλησή τους.

Οι τρεις διεκδικητές της Εμπορικής ενισχύονται, η Εθνική στο 1,95 ευρώ (νωρίτερα έπιασε τα 2 ευρώ), η Alpha Bank στο 1,64 ευρώ και η Eurobank στο 1,07 ευρώ.

Ισχυρή τάση για μετοχές όπως ΔΕΗ, ΟΤΕ αλλά και Ελλάκτωρ, Μυτιληναίο, Motor Oil και Τιτάν, MIG, FFG, Βιοχάλκο.

Για τις μετοχές που είχαμε δώσει κάποια στοιχειώδη τεχνικά χαρακτηριστικά στο προηγούμενο σχόλιό μας δεν έχει αλλάξει κάτι. Παράλληλα, εστιάζουμε στις μετοχές του ομίλου Κόκκαλη, στις θυγατρικές του ομίλου Βιοχάλκο, αλλά και σε ΓΕΚ Τέρνα, ΕΧΑΕ, Creta Farm, Τέρνα Ενεργειακή, Υγεία και τα 3Φ, δηλαδή Flexopack, Frigoglass και Fourlis.

Για τη συνέχεια, για το μεν Γενικός Δείκτης ενδέχεται να δοκιμαστούν διαδοχικά οι 773 και 770,5 μονάδες, και για το FTSE-20 οι 280 και 278,5 μονάδες.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v