Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 5 2006

”Γαργαλιστικά” θέματα, για Γενικές Συνελεύσεις

”Χαμός” έρχεται με τις γενικές συνελεύσεις, καθώς πλησιάζει το τέλος Ιουνίου και οι εταιρίες ανακοινώνουν κατά δεκάδες την ”ατζέντα” τους. Ανάμεσα στον ορυμαγδό αυτό αλιεύσαμε τα εξής:



ΟΤΕ: Θέμα εκχώρησης στο Δ.Σ. της εξουσίας να αυξάνει το μετοχικό κεφάλαιο με έκδοση νέων μετοχών ή να εκδίδει ομολογιακά δάνεια με την έκδοση ομολογιών μετατρέψιμων σε μετοχές μέσα σε πέντε χρόνια από την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, με μια ή περισσότερες αποφάσεις του και για ποσό ίσο με το ύψος του Μετοχικού Κεφαλαίου, περιλαμβάνει η ”ατζέντα” της συνέλευσης.

Σημαντικότατο κατά την εκτίμησή μας.

Ακόμη, πέραν των stock options, στα θέματα της γενικής συνέλευσης είναι και η ακύρωση 432.490 ιδίων μετοχών, λόγω παρέλευσης τριετίας από την απόκτησή τους, με ταυτόχρονη μείωση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας.



ΟΛΠ: Στα θέματα της τακτικής γενικής συνέλευσης, η εκλογή και πρόσληψη Διευθύνοντος Συμβούλου μετά από δημόσια προκήρυξη της θέσης.

Όχι, δεν φεύγει ο κ. Νίκος Αναστασόπουλος, απλά το ΥΕΝ αποφάσισε να νομιμοποιήσει την τοποθέτησή του, κάτι που όπως μαθαίνουμε ΔΕΝ είχε συμβεί, με αποτέλεσμα να πέσουν… καρφωτές!

Λιγότερο ίσως... γαργαλιστικά, αλλά σημαντικά για τους επενδυτές των συγκεκριμένων εταιριών, είναι και τα εξής:

Μαθιός Πυρίμαχα: Προς αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικού υπεραξίας αναπροσαρμογής παγίων και με κεφαλαιοποίηση τμήματος της διαφοράς από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο.

Sato: Προς διανομή 2 νέων για κάθε 10 παλαιές μετοχές με κεφαλαιοποίηση αποθεματικού αλλά και λήψη απόφασης, για την κάλυψη ιδίας συμμετοχής, της επένδυσης στο κέντρο logistics στην Ελευσίνα, με αφορολόγητα αποθεματικά, καθώς και με υπαγωγή της σε αναπτυξιακό νόμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v