Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 30 2006

Λυμπέρης κερνάει... Ελβετοί πίνουν;

Στις 10 και 11 Αυγούστου ο ”Χαμαιλέων” αποκάλυψε ότι η προγραμματισμένη για τις 28 Αυγούστου έκτακτη γενική συνέλευση της Εκδόσεις Λυμπέρη θα ενέκρινε ένα και μοναδικό θέμα: την πώληση από τον κ. Λυμπέρη του (ιδιοκτησίας του) ραδιοφωνικού σταθμού BEST στην εισηγμένη εταιρεία του.

Υπολογίσαμε μάλιστα τις τρέχουσες τιμές στις οποίες πωλούνται οι ραδιοφωνικοί σταθμοί, αλλά, προφανώς, πέσαμε έξω.

Διότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση προς το Χ.Α., η (ζημιογόνος) Εκδόσεις Λυμπέρη αγοράζει από τον κ. Λυμπέρη τον σταθμό έναντι του ταπεινού ποσού των 5,3 εκατ. ευρώ, ποσό σχεδόν διπλάσιο από αυτά που πληρώθηκαν τελευταία!

Βέβαια, ο ”Χαμαιλέων” δεν είχε τη εξειδίκευση σε επιστημονικές αποτιμήσεις που είχε η ελεγκτική εταιρεία Deloitte - Χατζηπαύλου που έκανε τον έλεγχο και έβγαλε αυτή την αποτίμηση.

Πάντως, συγχαρητήρια στον κ. Λυμπέρη που βρήκε με τέτοια περισσή ευκολία αγοραστή και σε καλή μεριά τα λεφτά που θα πάρει από την εταιρεία (του).

Τώρα δεν απομένει παρά να βγάλει από τη μέση και τους… Ελβετούς μετόχους (κατέχουν το 30%), που μονίμως ακούμε ότι… γκρινιάζουν.

Να τους δώσει, π.χ., 5-6 εκατομμύρια ευρουδάκια (με βάση τις τρέχουσες τιμές κάπου εκεί αποτιμάται η συμμετοχή τους, σχεδόν όσο είναι δηλαδή και το τίμημα που θα πάρει ο κ. Λυμπέρης για τον BEST!) για να αποχωριστούν -με ζημία βέβαια- τις μετοχές.

Κι έτσι θα είναι και οι δύο ευχαριστημένοι!

Μετά ποιος ξέρει, ίσως και να προχωρήσει σε δημόσια προσφορά για το υπόλοιπο περίπου 20% των μετοχών. Έτσι κι αλλιώς, δεν φαίνεται να έχει δα και πολλά οφέλη με το να παραμένει στη Σοφοκλέους…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v