Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 29 2013

Η ακριβή ενέργεια και η... μουρμούρα του ΣΥΡΙΖΑ!

Η ακριβή ενέργεια και η... μουρμούρα του ΣΥΡΙΖΑ!
Δήλωση για το ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στις αυξήσεις των οικιακών τιμολογίων ηλεκτρικού το δεύτερο εξάμηνο του 2012 έκαναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος και Ευγενία Ουζουνίδου ως υπεύθυνοι του τομέα ενέργειας του κόμματος. Και αφού η Ελλάδα είναι «πρωταθλήτρια» στις αυξήσεις φταίει «η νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική που (η κυβέρνηση) ακολουθεί και στην ενέργεια» κ.λπ. κ.λπ.

Δικαίωμά τους να κατηγορούν την κυβέρνηση για τον... πρωταθλητισμό στα ποσοστά αύξησης των τιμολογίων, ιδίως αφού είναι αξιωματική αντιπολίτευση. Πώς γίνεται όμως ο κ. Πετράκος και η κ. Ουζουνίδου να ξέχασαν να διαβάσουν τη συνέχεια της ανακοίνωσης της Eurostat και τον δεύτερο πίνακα, όπου η Ελλάδα είναι η τρίτη ακριβότερη χώρα στα οικιακά τιμολόγια φυσικού αερίου;

Πώς τους διέφυγε ότι ο Έλληνας καταναλωτής πληρώνει σχεδόν διπλάσια τιμή από την Αγγλία, 40% ακριβότερα από τον μέσο όρο των 27, 57% ακριβότερα από ό,τι στη Γερμανία, 46% ακριβότερα από ό,τι στο Βέλγιο, 50% ακριβότερα από ό,τι στη Γαλλία, 34% ακριβότερα από ό,τι στην Αυστρία κ.λπ. κ.λπ.;

Συμπτωματικά, οι περισσότερες χώρες της ΟΝΕ που είναι φθηνότερες από την Ελλάδα έχουν απελευθερωμένες αγορές, όπου ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει τον προμηθευτή του και όπου λειτουργεί ο ανταγωνισμός, σε αντίθεση με την Ελλάδα των μονοπωλίων, μικρών, μεγάλων, και σε λίγο πολύ μεγάλων, με τη μεταβίβαση της ΔΕΠΑ στη ρωσική Gazprom.

Μήπως αυτός ήταν ο λόγος που οι αρμόδιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «ξέχασαν» να διαβάσουν τον πίνακα της Eurostat με τα οικιακά τιμολόγια φυσικού αερίου; Και με την ευκαιρία, αν εξαιρέσουμε τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και του ΔΕΣΦΑ και μία πρόσφατη συνάντηση βουλευτών του κόμματος με τους εργαζόμενους της ΔΕΠΑ, δεν ακούσαμε τις στεντόρειες φωνές κατά της ιδιωτικοποίησης, που ακούγαμε για τον ΟΠΑΠ.

Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ θα δίνει μεγαλύτερη σημασία στον δημόσιο χαρακτήρα του τζόγου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v