Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 30 2013

Ο Προβόπουλος, οι καταθέσεις και οι... εναλλακτικές

Ο Προβόπουλος, οι καταθέσεις και οι... εναλλακτικές
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ "PLAN B". Το εγχώριο χρήμα και το ΕΣΠΑ δεν φτάνει, ξεκαθάρισε στην έκθεση της ΕΚΤ ο Γ. Προβόπουλος. Γι' αυτό και έσπευσε να ζητήσει από τις εταιρείες να αναζητήσουν κεφάλαια στο εξωτερικό. Άλλωστε ήδη τα πρώτα βήματα έγιναν από μεγάλους ομίλους οι οποίοι προχώρησαν σε ομολογιακές εκδόσεις.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στην έκθεση του διοικητή, «η δυνατότητα δηµιουργίας νέων εγχώριων καταθέσεων, ικανών να χρηµατοδοτήσουν την ανάκαµψη και τις επενδύσεις µέσω τραπεζικού δανεισµού, θα είναι, για κάποιο διάστηµα τουλάχιστον, σχετικά περιορισµένη.

Κατά συνέπεια, κρίνεται σκόπιµο να διερευνηθούν και να αξιοποιηθούν εναλλακτικοί τρόποι χρηµατοδότησης της οικονοµίας, συµπληρωµατικοί του τραπεζικού δανεισµού και των κοινοτικών πόρων. Η στροφή της οικονοµίας προς ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο πρέπει να συµπληρωθεί µε ένα νέο πρότυπο χρηµατοδότησης της υγιούς επιχειρηµατικής δραστηριότητας».

Όπερ σημαίνει πως ο δρόμος οδηγεί εκτός συνόρων...

Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. Η Alpha Bank και η Τράπεζα Πειραιώς έχουν κατ' ουσίαν εξασφαλίσει τη συνεισφορά ελάχιστου ποσοστού 10% των απαιτούμενων μετοχικών κεφαλαίων από ιδιώτες, τονίζει και «επισήμως» η έκθεση. Αυτοί θα ελέγχουν τις διοικήσεις των τραπεζών, ενώ το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) θα έχει λόγο μόνο σε αποφάσεις στρατηγικής σημασίας.


Όσο για την Εθνική Τράπεζα, ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές ότι έχει εκδηλωθεί σοβαρό ενδιαφέρον από ιδιώτες για συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v