Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 5 2013

«Φύγε συ, έλα συ» σε Χατζηιωάννου και Sprider

«Φύγε συ, έλα συ» σε Χατζηιωάννου και Sprider

Μπερδεύονται ακόμη περισσότερο τα πράγματα στον όμιλο Χατζηιωάννου-Sprider.

Πέρα από τα αποτελέσματα των δύο εισηγμένων, που συνεχίζουν να είναι έντονα ζημιογόνα, πέρα από τις γνωστές δικαστικές περιπέτειες των βασικών του μετόχων (για την πυρκαγιά στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Sprider), ανακοινώθηκε χθες και «αλλαγή διοίκησης»: Ο κ. Βασίλης Καρέλλας έδωσε τη θέση του στον κ. Νικόλαο Βαρσάμη!

Επιπλέον, δύο παρατηρήσεις:

Πρώτον, για μία ακόμη φορά στα διοικητικά συμβούλια των δύο εισηγμένων δεν υπάρχει πουθενά το όνομα Χατζηιωάννου (οικογένεια βασικού μετόχου, καμιά σχέση με τον γνωστό εφοπλιστή), γεγονός που καθόλου δεν ικανοποιεί την αγορά. «Μέτοχοι-αμέτοχοι» οι Χατζηιωάννου, που θα λέγανε και οι φίλοι μας οι Αεκτζήδες.

Και δεύτερον, ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος δεν φαίνεται να έχει καμιά προϋπηρεσία στο αντικείμενο δραστηριότητας του ομίλου (ένδυση, λιανικό εμπόριο).

Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρσάμης -σύμφωνα με το βιογραφικό που συμπεριλαμβάνεται στο σχετικό δελτίο τύπου- έχει σπουδάσει μηχανικός, μετά εργάστηκε ως μηχανικός στη CITROEN και σε άλλες μεγάλες επιχειρήσεις, μετά έγινε τεχνικός διευθυντής στα Βαλκάνια και την τελευταία δεκαετία «αναπτύσσει και δικές του επιχειρήσεις, κυρίως στον χώρο των ακινήτων».

Τώρα, πώς ένα στέλεχος που δεν έχει προϋπηρεσία στον κλάδο και που χρόνια τώρα αναπτύσσει δικές του επιχειρήσεις θα... βρει χρόνο για να γίνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος σε δύο εισηγμένες εταιρείες με μεγάλα και φλέγοντα προβλήματα, μην ρωτάτε εμάς!

Σε κάθε περίπτωση οψόμεθα...

 

Inform Λύκος: Πρωτεύει η εξωστρέφεια

Η τόνωση της εξωστρέφειας είναι ο βασικός στόχος της Inform Λύκος, ενώ φαίνεται να αποδίδει καρπούς η προσπάθεια για εξάλειψη των ζημιών στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, όπως ανέφερε η διοίκηση της εισηγμένης.

Στο εξωτερικό, το δεύτερο φετινό εξάμηνο οι πωλήσεις θα επηρεαστούν θετικά από τις επανεκδόσεις καρτών στην Αυστρία, ενώ προχωρά και η μονάδα παραγωγής και προσωποποίησης καρτών στη Ρουμανία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v