Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 3 2013

To παρασκήνιο της αιφνίδιας αποχώρησης Κολλιόπουλου από το ΤΧΣ

To παρασκήνιο της αιφνίδιας αποχώρησης Κολλιόπουλου από το ΤΧΣ

Τελικά στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας οι παραιτήσεις και οι αλλαγές αποδεικνύονται συχνό φαινόμενο. Δείγμα μάλλον του ότι οι καρέκλες εκεί είναι… ηλεκτρικές.

Σε διαφωνία με την τρόικα, λένε οι πληροφορίες, οφείλεται η ξαφνική παραίτηση προχθές του δεύτερου στην ιεραρχία της εκτελεστικής επιτροπής του ΤΧΣ,Μάριου Κολλιόπουλου, την οποία αποκάλυψε το Euro2day.gr.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος φέρεται να είχε διαφωνίες, ενστάσεις να το πούμε, δεύτερες σκέψεις να το πούμε, για τον τρόπο πώλησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Στην υπόθεση αυτή φέρεται να υπάρχουν δύο αποκλίνουσες απόψεις: είτε να δοθεί σε όποιον δώσει τα περισσότερα (πράγμα που σφόδρα επιθυμούν η Alpha και η Εθνική) είτε να δοθεί στην τράπεζα με την οποία θα προκύψουν οι μεγαλύτερες συνέργειες, κάτι που φαίνεται να ευνοεί ξεκάθαρα τη Eurobank.

Η στήλη δεν είναι προς το παρόν σε θέση να ξέρει από «πρώτο χέρι» ποια άποψη είναι η πιο σωστή. Διότι σε αμφότερες τις περιπτώσεις ζητούμενο είναι να εξασφαλιστούν περισσότερα οφέλη για το Ταμείο, που είναι σήμερα μόνος μέτοχος του Τ.Τ., αλλά και βασικός μέτοχος όλων των τραπεζών που θέλουν να το διεκδικήσουν.

Κοινώς, από τη μία είναι το «καθαρό όφελος» από το τίμημα για το Τ.Τ., κι από την άλλη πρέπει να συνυπολογιστεί το όφελος και η ζημία για κάθε μία τράπεζα που το διεκδικεί. Όφελος για εκείνη που θα το πάρει, ζημία για εκείνους που θα το… χάσουν!

Άρα, και για τον κοινό τους μέτοχο, το ΤΧΣ.

Οπότε η άσκηση δεν είναι απλή. Τουναντίον είναι πολύ δύσκολη, σε βάθος χρόνου.

Η επίσημη ανακοίνωση, πάντως, αναφέρει ότι ο κ. Κολλιόπουλος επικαλέστηκε «την ανάγκη αποσαφήνισης και θωράκισης του πλαισίου λειτουργίας του Ταμείου, μετά την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών»

Σε αυτό μάλλον δεν έχει και πολύ άδικο.

Είμαστε, δε, σίγουροι ότι πολλά στελέχη εκτός αλλά και εντός του Ταμείου θα συμφωνήσουν μαζί του.


Ωστόσο, η συγκεκριμένη επίκληση, όταν συνοδεύεται από παραίτηση, αφήνει περιθώρια για να ερμηνευθεί και ως «φόβος» σε ό,τι αφορά την υπογραφή επικείμενων σημαντικών αποφάσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v