Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 19 2013

H Euromedica, τα μέτρα του Δημοσίου και ο στρατηγικός

H Euromedica, τα μέτρα του Δημοσίου και ο στρατηγικός

Όπως είχε αποκαλύψει η στήλη (Ο Θωμάς, ο Ελβετός επενδυτής, τα 100 εκατ. και οι τράπεζες) έχει βρεθεί στρατηγικός επενδυτής εξ Ελβετίας, που ενδιαφέρεται υπό προϋποθέσεις να βάλει 100 εκατ. ευρώ στη Euromedica, αρκεί να υπάρξει συμφωνία με τις τράπεζες.

Στις 5 Ιουνίου η εισηγμένη ανακοίνωσε ότι επήλθε συμφωνία μεταξύ της Euromedica AEΠΙΥ και εκπροσώπου των στρατηγικών επενδυτών.

Από τότε δεν έχει υπάρξει νεότερη ενημέρωση για το σχέδιο εισόδου στρατηγικού επενδυτή.

Αντίθετα, οι εξελίξεις έρχονται από το Δημόσιο το οποίο αφού προχώρησε σε δέσμευση μεταξύ άλλων του 50% των καταθέσεων πέτυχε να εισπράξει το ένα πέμπτο ληξιπρόθεσμων φόρων, προσαυξήσεων και προστίμων.

Ειδικότερα, δέσμευσε το 50% των καταθέσεων της εταιρίας και των εκτελεστικών μελών του Δ.Σ. της (με εξαίρεση μισθούς και συντάξεις), ήρε το απόρρητο καταθέσεων και απαγόρευσε τη χορήγηση βεβαιώσεων και πιστοποιητικών για μεταβιβάσεις περιουσιακών στοιχείων.

Τα παραπάνω μέτρα ελήφθησαν λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών της Euromedica προς το Δημόσιο, οι οποίες αφορούν ΦΠΑ, Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών, Φόρο Επαγγελματιών, φόρο τρίτων και φόρο τόκων σε ύψος που υπερβαίνει τα καθορισμένα όρια για το διάστημα από την 1η/1/2012 ως και τις 31/3/2013.

Η Euromedica λειτούργησε αστραπιαία, κατέβαλε, όπως προαναφέρθηκε, το ένα πέμπτο της οφειλής και επήλθε διοικητικός συμβιβασμός με αποτέλεσμα να αρθεί η δέσμευση του 50% των καταθέσεων. Τα υπόλοιπα μέτρα παραμένουν σε ισχύ μέχρι να καταβληθεί το 70% της οφειλής.

Υπό την πίεση του Δημοσίου η συμφωνία με τις τράπεζες και η είσοδος στρατηγικού επενδυτή γίνεται ακόμη πιο επιτακτική για την εισηγμένη.

Αλήθεια, το ενδιαφέρον του «μυστικού» στρατηγικού επενδυτή συνεχίζει να υφίσταται;

ΥΓ.: Σημειώνεται ότι στις 24 Ιουλίου θα συνεχισθεί η διακοπείσα τακτική γενική συνέλευση με θέματα μεταξύ άλλων τη λήψη προσφορών μέτρων για τη βελτίωση της κεφαλαιακής διάρθρωσης της εισηγμένης και εκλογή νέου Δ.Σ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v