Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 28 2006

H ON και ο ”στρατηγικός” από την… Κύπρο!

H ΟΝ Telecoms έχει καταφέρει να εξασφαλίσει ιδιαίτερη δημοσιότητα πριν ακόμη ξεκινήσει τη λειτουργία της ως αναπληρωματικός ”παίκτης” στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών.

Προφανώς το γεγονός αυτό οφείλεται εν μέρει στην παρουσία του κ. Νίκου Μανασή στη θέση του προέδρου της εταιρίας (χωρίς βεβαίως να θέλουμε να θίξουμε τον κ. Γκίκα και άλλα πρόσωπα της αγοράς που περιλαμβάνονται στο διοικητικό της συμβούλιο).

Χθες όμως μάθαμε ότι πριν καλά καλά ξεκινήσει, η εταιρία πέρασε κατά 100% σε μια εταιρία συμμετοχών (με έδρα την Ολλανδία), την ΟΝ Network Holdings N.V.

Κι ότι μεταξύ των μετόχων (της holding πλέον), πέραν μιας ομάδας Ελλήνων και ξένων ”επενδυτών και στελεχών” με διεθνή εμπειρία, θα περιλαμβάνεται κι ένα επενδυτικό fund, υπό την ονομασία Argo Capital Partners Fund LTD.

To οποίο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, εδρεύει στο Λονδίνο κι έχει επενδεδυμένα κεφάλαια ύψους 1 δισ. δολαρίων ΗΠΑ, με διαχειριστή την Argo Capital Management.

Μπράβο στην εταιρία που ξεκινάει τόσο νωρίς με τέτοιες ”προδιαγραφές”, είπαμε, και κοιτάξαμε αν υπήρχε κάποια σχέση με την αμερικανική Argo Global Capital, την πασίγνωστη εταιρία Venture Capital που εξειδικεύεται σε τηλεπικοινωνίες και Internet.

Ψάχνοντας λοιπόν είδαμε ότι η Argo Capital Management της ON Telecoms δεν είναι venture capital αλλά εταιρία διαχείρισης hedge funds, που ιδρύθηκε το 2000 από τον Kύπριο κ. Ανδρέα Ριαλά (ο οποίος και εμφανίζεται πλέον στο Δ.Σ. της ON Telecoms) και διαθέτει, σύμφωνα με το site της πάντα, δύο funds.

Tα funds αυτά έχουν αθροιστικά κεφάλαια ύψους 690 εκατ. δολαρίων κα,ι όπως φαίνεται στο site, καλές αποδόσεις...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v