Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 17 2002

Κι όμως οι ”αρκούδες” παραμένουν...μειοψηφία

Μπορεί η κατάσταση στις μεγάλες διεθνείς αγορές να έχει επιβαρυνθεί ιδιαίτερα, φαίνεται όμως ότι οι επαγγελματίες της αγοράς, και ιδίως εκείνοι που διαχειρίζονται τα χρήματα της...μάζας, δηλαδή οι fund managers, διατηρούν την...αισιοδοξία τους.

Αυτό τουλάχιστον συνάγεται από έρευνα της Merrill Lynch, σύμφωνα με την οποία η πλειονότης των διαχειριστών διεθνών κεφαλαίων εξακολουθεί να προεξοφλεί άνοδο των τιμών μέσα στο επόμενο 12μηνο και μάλιστα με μεγάλη ”πλειοψηφία” (της τάξεως του...84%) έναντι των συναδέλφων τους που βλέπουν περαιτέρω πτώση!

Αξιοσημειώτο είναι επίσης το γεγονός οτι ένας στους τρεις διαχειριστές βλέπει ..διψήφια άνοδο στο προαναφερθέν διάστημα.

Πάντως οι 279 ερωτηθέντες (οι οποίοι σημειωτέον διαχειρίζονται περίπου 672 δισ. δολάρια) άφησαν να φανεί καθαρά η προτίμησή τους προς την Ευρώπη και την Ασία, καθώς οι αμφιβολίες για την ”αξιοπιστία”, αλλά και οι έντονες διακυμάνσεις στην αμερικανική αγορά σε συνδυασμό με την υποτίμηση του δολαρίου την καθιστά, ως λένε, σαφώς λιγότερο ελκυστική.

Τα αποτελέσματα της έρευνας (γιατί να το κρύψουμε άλλωστε) άφησαν έκπληκτους τους ανθρώπους της Merrill που κατά δήλωσή τους περίμεναν πολύ διαφορετικές απαντήσεις.

”Οι επαγγελματίες επενδυτές δεν φαίνεται να ..παραδίδονται στην πτώση τουλάχιστον για την ώρα”, απεφάνθη χαρακτηριστικά στέλεχος της εταιρίας.

Που σημαίνει είτε οτι όπου νά’ ναι θα δούμε το ”βυθό” της αγοράς χωρίς να το έχουμε καταλάβει είτε οτι ακόμη έχουμε πολύ...δρόμο μπροστά μας!!!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v