Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 15 2013

Το deal του XA με αναλυτές & τα προικιά της Πανγαία

Το deal του XA με αναλυτές & τα προικιά της Πανγαία

ETE-ΠΑΝΓΑΙΑ: Σημαντική κεφαλαιακή ενίσχυση θα φέρει για την Εθνική ο τρόπος με τον οποίο έχει δομηθεί η συμφωνία με το fund INVEL για την Πανγαία ΑΕΕΑΠ.

Όπως έγραψε το Euro2day η συμφωνία προβλέπει τρία στάδια:

Αρχικά την πώληση από την Εθνική στο private equity INVEL ποσοστού ως 49% της Πανγαία σε τιμή αντίστοιχη, αυτής που αποτιμά την Πανγαία στα βιβλία της.

Εν συνεχεία αύξηση κεφαλαίου εις είδος που θα καλυφθεί από τους δύο μετόχους με εισφορά ακινήτων. Η μεν Εθνική θα εισφέρει το κτήριο Καρατζά η δε INVEL ακίνητα που διατηρεί στην Ιταλία. Μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ το ποσοστό της INVEL θα φθάσει στο 66%.

Σε μεταγενέστερο χρόνο θα διενεργηθεί IPO για την εισαγωγή της Πανγαία στο Χ.Α.

Κλειδί της υπόθεσης αποτελεί η διατήρηση του management από την Εθνική. Έτσι, θα συνεχίζει να ενοποιεί την Πανγαία αλλά τα δικαιώματα μειοψηφίας (σ.σ το 66% του μετοχικού κεφαλαίου της Πανγαία) θα προσμετρούνται στα κεφάλαια της Εθνικής.

Και με δεδομένο ότι το ενεργητικό της εταιρείας θα μεγαλώσει αρκετά λόγω της αύξησης εις είδος η έμμεση κεφαλαιακή ενίσχυση θα είναι σημαντική.

 

DEAL TOY XA ME ANAΛΥΤΕΣ: Για την αποτελεσματικότερη παρουσίαση των εισηγμένων εταιρειών σε αναλυτές και θεσμικούς επενδυτές του εξωτερικού, ενώνουν τις δυνάμεις τους Χρηματιστήριο της Αθήνας και οι Έλληνες Αναλυτές (Hellenic CFA Society).

Έμφαση μάλιστα θα δοθεί στις εισηγμένες που συμπεριλαμβάνονται στους νέους δείκτες και δεν έχουν σημαντική εμπειρία από roadshows, ή και παρόμοιες παρουσιάσεις.

Συγκεκριμένα, το Χρηματιστήριο έχει συνάψει συνεργασία με τους Έλληνες Αναλυτές, ώστε να βοηθήσει ουσιαστικά και χωρίς επιβάρυνση τις εταιρείες του να προετοιμαστούν καλύτερα για την παρουσίασή τους στους αναλυτές και θεσμικούς επενδυτές.

Οι συναντήσεις προετοιμασίας είναι στοχευμένες για την κάθε εταιρεία και θα είναι προσαρμοσμένες στις δικές της ανάγκες και προτεραιότητες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v