Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 7 2006

Περσέας: Τι κρύβει η σημερινή γενική συνέλευση;

Mε ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση του Περσέα, όχι τόσο γι’ αυτό καθαυτό το θέμα της, όσο για τους... συνειρμούς που μπορούν να ακολουθήσουν.

Έχουμε λοιπόν και λέμε: Το θέμα της συνέλευσης είναι η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου με σκοπό τη διαγραφή του υπολοίπου των συσσωρευμένων ζημιών.

Και η κοινή λογική λέει ότι για να συγκαλεί το Δ.Σ. της εισηγμένης μια τέτοια γενική συνέλευση, θα πρέπει να πιστεύει ότι τα φετινά αποτελέσματα του Περσέα θα είναι κερδοφόρα και μάλιστα σημαντικά κερδοφόρα, προκειμένου –χωρίς πλέον το εμπόδιο των συσσωρευμένων ζημιών- να διανεμηθεί μέρισμα (λέτε και προμέρισμα;) στους μετόχους.

Και τη βιασύνη του Περσέα για να διανείμει μέρισμα την καταλαβαίνουμε εύκολα:

Οι μητρικές Ευρωσυμμετοχές έχουν ανάγκη μετρητών προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις -καθόλου ευκαταφρόνητες- υποχρεώσεις τους. Και ο Περσέας είναι το μόνο ουσιαστικό ”χαρτί” που θα μπορούσε να ”ξελασπώσει” στο μέλλον τη μητρική.

Το ερώτημα ωστόσο παραμένει: Μπορεί να σημειώσει φέτος ο Περσέας σημαντικά κέρδη, όταν κατά το πρώτο εξάμηνο υποχρεώθηκε σε ζημίες 796 χιλιάδων ευρώ;

Η απάντηση είναι, θεωρητικά, ναι, καθώς στον κλάδο το τρίτο τρίμηνο είναι εκείνο που διακρίνεται για τη θετική εποχικότητά του.

Περιμένουμε λοιπόν με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα εννεαμήνου, προκειμένου να δούμε αν θα υπάρξουν κέρδη, πόσα θα είναι, αλλά και από ποιες πηγές θα προκύψουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v