Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 6 2006

Τα νέα ”κόλπα” και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Για να μην υπάρχουν… αυταπάτες, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η μάχη ανάμεσα στα ”λόμπι” και στις χρηματιστηριακές αρχές είναι κάτι σαν τη μάχη ανάμεσα στα αντικλεπτικά συστήματα των αυτοκινήτων και στους ειδικευμένους διαρρήκτες του είδους.

Για κάθε αντικλεπτικό, βγαίνει έπειτα από ένα χρονικό διάστημα και το… αντίμετρό του, ένα νέο κόλπο για να γίνεται η δουλειά.

Το ίδιο συμβαίνει και στη Σοφοκλέους, με τον ”διεθνή παράγοντα” να έχει ολοένα και πιο ενεργό ρόλο, είτε πρόκειται για off shore εταιρίες, είτε για funds με… μυστήριες έδρες σε εξωτικά νησιά, είτε για Hedge Funds μικρού βεληνεκούς και μεγέθους, είτε για αγορές μέσω ξένων τραπεζών και άλλων οίκων, που ”καλύπτουν” τα όσα γίνονται, δυσκολεύοντας τη ζωή των εποπτικών αρχών.

Κι εδώ ακριβώς βρίσκεται η ευθύνη της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Δουλειά της δεν είναι απλώς να καταπολεμήσει τα φαινόμενα του παρελθόντος, αλλά και αυτά τα… ”αναδυόμενα” φαινόμενα!

Υ.Γ.: Υπάρχει λόγος που επιμένουμε σε όλα αυτά. Κι ο λόγος είναι πολύ σημαντικός. Η αγορά ανεβαίνει, αλλά οι Έλληνες ιδιώτες επενδυτές είναι σχεδόν μόνιμα στο μέτωπο των πωλητών!

Που σημαίνει ότι ακόμη καθόλου δεν έχουν πειστεί για την αξιοπιστία της Σοφοκλέους, κι ότι φοβούνται να τοποθετήσουν χρήμα.

Για μας αυτό είναι εξαιρετικά μεγάλο πρόβλημα για την αγορά, ένα πρόβλημα που θα πρέπει -επιτέλους- να αντιμετωπιστεί. Με κάθε θυσία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v