Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 8 2006

ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ- WAVIN: Tα ”ντεσού” του deal

Με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις προχωρά στο γνωστό deal με την Πετζετάκις η WAVIN, από την άλλη όμως προσφέρει πολύτιμες ”ανάσες” χρηματοδότησης στην εισηγμένη έως ότου οριστικοποιηθεί η συμφωνία.

Όπως προκύπτει από το ενημερωτικό της εταιρίας για την εισαγωγή της στο Euronext (κι ευχαριστούμε τον φίλο αναγνώστη που μας το επισήμανε), η WAVIN κατέβαλε στην Πετζετάκις 2,5 εκατ. ευρώ με τη μορφή εξασφαλισμένου δανείου μόλις υπογράφτηκε το γνωστό μνημόνιο, ενώ, όπως αναφέρεται στο σχετικό κείμενο, θα δινόταν επιπλέον ποσό 2,5 εκατ. ευρώ με τη μορφή εξασφαλισμένης (και πάλι) ανοικτής πίστωσης με την ολοκλήρωση του due diligence, για το οποίο δεν γνωρίζουμε εάν έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Πέραν αυτών των ποσών (που είναι σχεδόν άμεσα απαιτητά αν για κάποιο λόγο δεν ολοκληρωθεί η συμφωνία), προβλέπεται και η έκδοση ανέκκλητης εγγυητικής επιστολής υπέρ της Πετζετάκις, ύψους άλλων 20 εκατ. ευρώ, που θα γίνει ”κατόπιν της υπογραφής συγκεκριμένων εγγράφων” και θα λήγει στο τέλος Μαΐου του 2007.

Αν η συμφωνία δεν κλείσει τα ποσά που δίδονται με τη μορφή πίστωσης είναι απαιτητά μέσα σε μερικούς μήνες, οπότε ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε κατ’ ευχήν.

Να θυμίσουμε ότι η WAVIN προτίθεται να εξαγοράσει τη δραστηριότητα σκληρών της Πετζετάκις έναντι τιμήματος 60 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 5 θα δοθούν εάν και εφόσον επιτευχθούν από τη δραστηριότητα συγκεκριμένοι προκαθορισμένοι στόχοι κερδοφορίας, τόσο το 2006 όσο και το 2007.

Tο deal, σύμφωνα με τη WAVIN, αναμένεται να έχει οριστικοποιηθεί μέσα στο α΄τρίμηνο του 2007.

Ποιο ήταν όμως το κίνητρό τους;

H απάντηση σε μία φράση: Η Πετζετάκις, λέει η WΑVIN, κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά σωλήνων και αξιοποιεί την παραγωγική της δυναμικότητα σε ποσοστό μόλις 50% - 60%, άρα είναι ιδανική ”πλατφόρμα” για τη γεωγραφική εξάπλωση των δραστηριοτήτων της WAVIN στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v