Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 5 2013

Τα ντεσού του deal ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - Yοrk Capital

Τα ντεσού του deal ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - Yοrk Capital

Η δομή της συμφωνίας μεταξύ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και York Capital καλύπτει με βάση αναλυτές, τις ανάγκες και των δύο μερών.

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ενισχύεται κεφαλαιακά κατά 100 εκατ. ευρώ μέσω της αύξησης κεφαλαίου κατά 21,5 εκατ. ευρώ, της πώλησης του 3% της Τέρνα Ενεργειακής (11,8 εκατ. ευρώ με βάση το κλείσιμο της Παρασκευής) και της έκδοσης Μετατρέψιμου Ομολογιακού δανείου (66,7 εκατ.).

Θα εισπράξει δηλαδή άμεσα τουλάχιστον 32 εκατ., εξέλιξη που θα τη βοηθήσει να μειώσει δανεισμό και να παίξει ενεργά στο παιχνίδι των παραχωρήσεων.

Η εταιρεία είχε ανάγκη την κεφαλαιακή ενίσχυση και ο τρόπος που αυτή διενεργείται είναι τέτοιος που να επιτρέπει να μην αλλάξει δραματικά η μετοχική της βάση.

Γιατί αν έβαζε η York Capital 100 εκατ. ευρώ σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ τότε θα γινόταν ο μεγαλύτερος μέτοχος.

Με τη δομή που συμφωνήθηκε η York Capital αποκτά το 9,9% του μετοχικού κεφαλαίου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, το 3% της ΤΕΝΕΡΓ και θα κατέχει μετατρέψιμες ομολογίες 66 εκατ. ευρώ πενταετούς διάρκειας. Το ΜΟΔ σύμφωνα με πληροφορίες έχει ευέλικτη δομή με δυνατότητα ένα μέρος του να αποπληρωθεί, ένα άλλο να μετραπεί σε μετοχές ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ένα τρίτο σε μετοχές ΤΕΝΕΡΓ.

Ακούμε επίσης ότι το ΜΟΔ έχει καλό επιτόκιο για την εισηγμένη, εξέλιξη που δικαιολογείται από τα ενέχυρα που προβλέπει η συμφωνία για τη York Capital.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v