Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στρατηγικός επενδυτής στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η York Capital

Συμφωνία για στρατηγική επένδυση €100 εκατ. στον ελληνικό όμιλο. Η York Capital Management θα καλύψει 5ετές ομολογιακό μετατρέψιμο σε μετοχές ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ανταλλάξιμο με τίτλους ΤΕΝΕΡΓ. Αποκτά και το 9,99% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μέσω ΑΜΚ. Συμμετοχή στα Δ.Σ.

Στρατηγικός επενδυτής στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η York Capital
Ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η York Capital Management, ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς παγκοσμίως, ανακοινώνουν την επίτευξη συμφωνίας, στο πλαίσιο της οποίας η York Capital θα επενδύσει το ποσό των 100 εκατ. ευρώ στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες τοποθετήσεις ξένων θεσμικών επενδυτών που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό χρηματιστήριο.  

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία θα ενισχύσει τις προσπάθειες της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για διαρκή ανάπτυξη και υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος και αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η York Capital θα καλύψει πλήρως την έκδοση πενταετούς ομολογιακού δανείου υποχρεωτικά μετατρέψιμου σε νέες μετοχές ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ανταλλάξιμου με υφιστάμενες μετοχές ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, τις οποίες κατέχει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Η τιμή μετατροπής των μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ορίστηκε σε 2,5 ευρώ ανά μετοχή.

Η συμφωνία προβλέπει, επίσης, την απόκτηση από τη York Capital, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, συμμετοχής 9,99% στο μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, καθώς και την εξαγορά από αυτήν ποσοστού 3% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ που σήμερα κατέχει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η York Capital θα εκπροσωπείται στα Διοικητικά Συμβούλια των εταιρειών ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ με ένα μέλος Δ.Σ. σε κάθε μία από αυτές.

Στην προτεινόμενη τροποποίηση του καταστατικού της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αναφέρεται: «Ο μέτοχος York Global Finance Offshore BDH (Luxembourg) S.a.r.l. θα έχει το δικαίωμα να διορίζει ένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για όσο διάστημα ο ως άνω μέτοχος κατέχει ποσοστό τουλάχιστον 7% των μετοχών της εταιρείας μέχρι 31/12/2014 και από 1/1/2015 ποσοστό τουλάχιστον 9%, γνωστοποιώντας εγγράφως τον ανωτέρω διορισμό στην εταιρεία».

Η έκθεση του ΔΣ της εταιρίας αναφέρει ότι το τίμημα των 2,5 ευρώ για τις νέες μετοχές στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη York Capital είναι δίκαιο και συμφέρον για τους παλαιούς μετόχους της εταιρίας. 

Η συμφωνία τελεί υπό την αίρεση της λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων.

Ποια είναι η York Capital

Η York Capital Management είναι μία διεθνής εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων με κεντρικά γραφεία στη Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο και στο Χονγκ Κονγκ. Ιδρύθηκε το 1991 από τον James G. Dinan και διαχειρίζεται περίπου 18 δισ. δολάρια.

Η αμερικανική επενδυτική εταιρία έχει ήδη πραγματοποιήσει σημαντική επένδυση και στον όμιλο Costa Mare, της οικογένειας Κωσταντακόπουλου. 

Στις 25/11 η Γ.Σ. για αύξηση κεφαλαίου και μετατρέψιμο ομολογιακό

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση στις 25 Νοεμβρίου 2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 9:30, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των παρακάτω θεμάτων:

1. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με καταβολή μετρητών και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων. Τροποποίηση της παρ. 1 του άρθρου 5 του καταστατικού.

2. Έκδοση μετατρέψιμου και ανταλλάξιμου μη εμπραγμάτως εξασφαλισμένου ομολογιακού δανείου, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3156/2003, όπως ισχύει, και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων.

3. Τροποποίηση της παρ. 3 του άρθρου 16 του καταστατικού της εταιρείας.

4. Διάφορες ανακοινώσεις και εγκρίσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v