Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 20 2006

Ρόκας: Κι αν σταματήσει να... φυσάει;

Όπως δείχνουν τα πράγματα, ο μόνος τρόπος για να μην ανεβούν οι επιδόσεις του Ρόκα κατά τα επόμενα χρόνια –και μάλιστα με ταχείς ρυθμούς- είναι να σταματάει να… φυσάει!

Στο κομμάτι της κατασκευής, το 2007 θα δουλεύει σε πλήρη παραγωγική δυναμικότητα, έχοντας αναλάβει και σημαντικές παραγγελίες από το εξωτερικό.

Στο κομμάτι της ενέργειας, ο τελευταίος νόμος έδωσε ”γη και ύδωρ” στους ιδιώτες επενδυτές των εναλλακτικών πηγών ενέργειας και έτσι η αποδοτικότητα των επενδύσεων αυτών θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Άλλωστε ο εισηγμένος Όμιλος διαθέτει ηγετική θέση στην συγκεκριμένη αγορά (ακολουθεί η Τέρνα) κι αναμένει πολύ μεγάλο αριθμό νέων αδειών να εγκριθεί προς όφελός του. Το μόνο ζητούμενο είναι το πόσο θα καθυστερήσουν οι νέες άδειες.

Ευτυχώς, ελάχιστα θα επηρεάσουν τα πράγματα οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Ακόμη και τα αιολικά πάρκα στην Κύπρο προβλέπεται να πάνε πολύ καλά (παρά τους σχετικά ασθενείς ανέμους στο ”Νησί της Αφροδίτης”) επειδή η τιμή του ρεύματος είναι υψηλότερη και η φορολογία μόλις στο 10%.

Επίσης, το έργο μαμούθ (τρία εργοστάσια στη Θράκη και ενεργειακή σύνδεση Χίου-Λήμνου-Λέσβου) όχι μόνο θα εξασφαλίσει τη σύμπραξη της ΔΕΗ, αλλά και των τοπικών φορέων.

Και τέλος, ένα νέο έργο μαμούθ βρίσκεται επίσης στα σκαριά.

Η αποχώρηση λοιπόν του κ. Χρήστου Ρόκα από την προεδρία του Ομίλου έγινε σε μια περίοδο, όπου θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί –με κάποια δόση υπερβολής- ακόμη και ο αυτόματος πιλότος...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v